بیست و سومین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران، آیین اختتامیه و معرفی برگزیدگان بیست و سومین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران شنبه شب ۱۹ تیر ماه در سالن استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر برگزار شد.

در ابتدای این مراسم کیوان ساکت‌اف مجری برنامه با عذرخواهی از هنرمندان جوانی که به دلیل شرایط رعایت پروتکل‌های کرونا امکان میزبانی از آن ها در سالن وجود نداشت، بیان کرد: خدا را شکر می‌کنیم که این جشنواره بالاخره با یکسال تاخیر برگزار شد. ما می‌خواهیم پرچم تئاتر دانشگاهی ایران همچنان برفراز باشد.

در ادامه مجتبی جدی دبیر بیست و سومین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران عنوان کرد: به همه دانشجویان عزیز و هم دانشگاهی هایم و همه مهمانان گرانقدر خوشامد می‌گویم. به رسم ادب از همه کسانی که بعد از وقفه ایجاد شده دست به دست هم دادند تا چراغ این جشنواره روشن بماند، تشکر می‌کنم.

 

وی افزود: می‌دانم که دانشجویان برای رساندن کارهایشان به این جشنواره چقدر سختی کشیدند. در شرایط دشواری تمرین کردند و امیدوارم کم و کاستی‌ها را بر من ببخشند. همچنین از همه معاونان و هیات های انتخاب و داوری، مدیران مراکز و سالن ها، مترجمان و ناشران همراه، بانک رفاه کارگران، نوید محمدزاده و هادی حجازی فر که بخشی از جوایز و کمک هزینه های جشنواره را تقبل کردند، تشکر کنم.

دبیر جشنواره خاطر نشان کرد: همچنین باید از سایر داوران و عزیزان و امیرحسین حریری مدیر تالار مولوی که از یک ماه قبل از برگزاری این تالار را جهت برگزاری بهتر تعطیل کرد، نیز تقدیر کنم.

محمدهادی عسکری مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تقدیر از هیات‌های انتخاب، داوری و همه دست اندرکاران جشنواره تئاتر دانشگاهی بیان کرد: امیدواریم همه کمک کنیم تا این رویداد در سپهر دانشگاهی ایران بدرخشد. امروز روز فرخنده ای است و ما وامدار مهرورزی و صبوری همه دانشجویان و همراهان جشنواره هستیم.

وی ادامه داد: از نوید محمدزاده و هادی حجازی‌فر برای حمایت‌شان از جشنواره تئاتر دانشگاهی تشکر ویژه دارم. در تئاتر دانشگاهی تکامل شخصیتی صورت می‌گیرد تا ما نسبت به هویت جامعه‌مان بی تفاوت نباشیم. اگر این تئاتر آرمان‌ساز است به جهت جریان‌سازی آن در فضای تئاتری کشور برمی‌گردد. ان‌شاءالله بتوانیم در اولین فرصت دبیرخانه ثابت جشنواره را راه‌اندازی کنیم.  

در ادامه مهدی آشنا، کیارش مسیبی، فرهاد فزونی و مصطفی مرادیان داوران بخش های عکس، پوستر، ماکت و اسکیس صحنه به روی سن رفته و جوایز این بخش را اعلام کردند.

بخش بعدی اهدای جوایز به بخش ترجمه اختصاص داشت و جوایز بخش پژوهش(جایزه استاد ناظرزاده کرمانی)  نیز در نوبت بعدی اعلام شد و برای اهدای جوایز این بخش بهنام نوایی و محمدهادی عسکری روی سن آمدند. در ادامه با معرفی نامزدهای بخش نمایشنامه محمد مساوات، پیام لاریان و مجتبی جدی به روی سن آمدند.

مجتبی جدی قبل از اهدای جوایز این بخش از چاپ مجموعه نمایشنامه های ۴ دوره از جشنواره از دوره ۲۰ تا ۲۳ این رویداد توسط نشر «مات» خبر داد.

امید سعیدی و امیر باباشهابی در ادامه اجرای یک بخش نمایشی در اختتامیه را برعهده داشتند.

 

در ادامه سارا رسولی بیانیه بخش زیستن در شهر را قرائت کرد. در بخشی از این بیانه آمده بود: «زیستن در شهر توانست و می تواند امکانی برای اندیشیدن به زیست جمعی در وضعیتی بغرنج باشد. میل به دیده شدن بر روی صحنه‌ای که سال‌هاست برای اجرا تعریف شده، اغواکننده است...زیستن در شهر پایان یافتنی نیست. این بیانیه از سوی امیرمحمد ابراهیمی دبیر بخش زیستن در شهر خوانده شد و داوران بخش تجربه‌های اجرا نیز در ادامه به روی سن آمدند.

علی بهرامی مدیر بخش رادیوتئاتر نیز برای قرائت بیانیه این بخش روی سن آمد. در این بیانیه آمده بود: «هیات انتخاب بخش رادیو تئاتر بیست وسومین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران متشکل از ایوب آقاخانی، خیام وقارکاشانی و آرش پارساخو، پس از بررسی آثار متقاضی شرکت در این بخش، تعداد آثاری که کیفیت لازم برای شرکت در جشنواره دارا بودند را متناسب و کافی برای برگزاری این بخش از جشنواره ندانست. گروه با توجه به سابقه برگزاری این بخش در سال های پیش، کیفیت آثار را در حد استاندارد جشنواره تشخیص ندادند. دلایل افت کیفیت آثار را می توان در نحوه اطلاع رسانی این بخش از جشنواره و تعطیلی دانشگاه ها به دلیل شیوع ویروس کووید 19 و در نتیجه افت کیفیت آموزشی فراگیر در دانشگاه ها دانست. رادیو تئاتر هم به عنوان بخشی جوان از جریان تئاتر کشور از این همه گیری دردناک ضربه ای به سهم خود دریافت کرده است و نیاز به حمایت و توجه بیشتر از طرف دبیرخانه جشنواره برای سرپا ماندن دارد...به امید پویایی این شکل از نمایشگری در کشور فرهنگ دوست و هنر پرورمان ایران»

هیات داوران این بخش هیچ اثری را شایسته تقدیر و اهدای تندیس ندانستند.

امیرحسین حریری برای بخش طراحی صحنه توضیح داد: در ابتدا گزینه ای برای بخش طراحی صحنه به عنوان برگزیده تندیس اعلام شده بود که گفته شد دانشجو نیستند و از داوری کنار گذاشته شدند اما امروز استعلام کردیم و مشخص شد دانشجو هستند و این بخش تندیس نیز خواهد داشت.

در ادامه برگزیدگان بخش صحنه ای معرفی شدند. در نوبت بعدی کیومرث مرادی، امیرحسین حریری، معصومه رحمانی، نوید محمدزاده و هادی حجازی فر برای اهدای جوایز رشته های مختلف این بخش به روی صحنه آمدند.

نوید محمدزاده بیان کرد: ما در این رویداد دلی رای دادیم و سعی کردیم نتایج به حق باشد. نه فریب شلوغ کاری را خوردیم نه اینطور بود که ساده بودن برخی از کارها را نبینیم اما مهم این بود که دوره بیست و سوم با حضور تماشاگران برگزار شد و این مهم است.

هادی حجازی فر نیز در این بخش عنوان کرد: به جان فرزندم هامون که عزیزترین فرد زندگی من است، قسم می خورم که ما ساعت ها تا صبح با یکدیگر برای داشتن انتخاب های خوب و عادلانه بحث و بررسی کردیم. طبعا نظرمان مبرا از اشتباه هم نیست اما این نتیجه، نظر ماست و می تواند متفاوت از سلیقه یک گروه دیگر هم باشد.

برگزیدگان بیست و سومین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی به شرح زیر معرفی شدند:

بخش عکس، پوستر، ماکت و اسکیس صحنه

عکس

لوح تقدیر و جایزه نقدی: آیناز فرهادی برای نمایش «ساختن» و ردریک آراکلیان برای نمایش «سنتز»

تندیس و جایزه نقدی: فائزه کرم نوری برای نمایش «پاپ ژپتو»

پوستر

لوح تقدیر و جایزه نقدی: مریم نادری برای نمایش «ساختن» و سید مهدی موسوی برای نمایش «هملت»

دیپلم افتخار و جایزه نقدی: محمدعلی فقیهی برای نمایش «مورچه‌ها»

ماکت

لوح تقدیر و جایزه نقدی: حسین کاظمی برای نمایش «هملت» و ژاسمین قائمی پور برای «خانه عروسک»

دیپلم افتخار، تندیس و جایزه نقدی: مهسا اسمعیل زاده برای نمایش «جن زدگان»

اسکیس صحنه

لوح تقدیر و جایزه نقدی: مهدیه عزیزمحمدی برای نمایش «آتش سوزی ها»

 دیپلم افتخار و تندیس: کیمیا فتاح الجنان برای نمایش «ستوان اینیشمور» و کیمیا توکل نیا برای نمایش «ریچارد سوم»

بخش ترجمه

لوح تقدیر و جایزه نقدی: یاسمن رسولی و محمد اوحدی حائری برای نمایشنامه «گلوریا و شاهزاده هامبورگ»

در این بخش هیات داوران هیچ یک از آثار را شایسته دریافت تندیس ندانستند.

بخش پژوهش(جایزه دکتر ناظم زاده کرمانی)

تندیس جشنواره: محمد اوحدی حائری برای مقاله «تئاتر، ایدئولوژی و پیوند آن با واکنش اجتماعی»

دیپلم افتخار و جایزه نقدی: علیرضا طاهری برای مقاله «کارگردان طعم اجرا را بیرون می کشد»

بخش نمایشنامه(جایزه زنده یاد اکبر رادی)

لوح تقدیر و جایزه نقدی: ارژنگ طالبی نژاد برای نمایشنامه «تنهاترین ماهی اقیانوس»

دیپلم افتخار و تندیس جشنواره و جایزه نقدی: مصطفی فراهانی برای نمایشنامه «شب»

بخش «زیستن در شهر»

لوح تقدیر و جایزه نقدی: مریم خلیلی برای نمایش «هفت تا نه و نیم»، امید بیگی برای نمایش «qrcode»، سحر یوسف زاده برای نمایش «بایگانی»، علیرضا خسرو آبادی برای نمایش «نمایش و فرزندان او»، آرش حیدری برای نمایش «جای خالی»، تینا یونس تبار برای نمایش «parhesia»، وهاب ناصری منش برای نمایش «اینطور»، ندا تسلیمیان برای نمایش «مصادره به مطلوب»، مینا رمضانی و مونا تشکری نیا برای نمایش «خودم را اینگونه می شمارم»، فربد پاریاب زادگان برای نمایش «افتاده»، تارا یونس تبار برای نمایش «آواز سینه سرخ سینه بر سیخ»

بخش تجربه‌های اجرا

لوح تقدیر و جایزه نقدی: محمدرضا دهقان برای نمایش «بی در کجا»

دیپلم افتخار و تندیس جشنواره: حسین قاسمی هنر برای نمایش «سایکوسیس»

فرزانه جعفرنیا برای نمایش «همانند» بخش طراحی گریم

هیات داوران با احترام به طرح گریم نمایش «پاپ ژپتو» هیچ اثری را شایسته تقدیر ندانستند.

بخش طراحی موسیقی

لوح تقدیر و جایزه نقدی: مهدی زمانی برای نمایش «ساختن»

بخش طراحی نور

لوح تقدیر و جایزه نقدی: نیلوفر نقیب ساداتی و محمدرضا رحمتی برای نمایش «پاپ ژپتو»

دیپلم افتخار و تندیس جشنواره: مهران کریمی برای نمایش «کریم»

بخش طراحی لباس

دیپلم افتخار و تندیس جشنواره: محمد مهری برای نمایش «پاپ ژپتو»

بخش طراحی صحنه

لوح تقدیر و جایزه نقدی: پوریا اخوان برای نمایش «برنده سهمی نمی برد»

دیپلم افتخار و تندیس جشنواره: سیدمهدی موسوی برای نمایش «هملت»

بازیگری زن

رتبه اول: مرجان اتفاقیان برای بازی در نمایش «بعد از افتادن»

رتبه دوم: نگین فیروزمنش برای بازی در نمایش «سرگذشت یک فعل»

رتبه سوم : آوا تدین برای بازی در نمایش «هملت»

بازیگری مرد

رتبه اول: تندیس و جایزه نقدی امیرحسین بریمانی برای بازی در نمایش «شب شک»

رتبه دوم: سپهر تهرانچی برای بازی در نمایش «بعد از افتادن»

رتبه سوم: پیمان محسنی برای بازی در نمایش «فریاد خاموش» و احسان معجونی برای بازی در نمایش «هملت»

بخش نمایشنامه

رتبه اول: محمد اوحدی حائری، نگین فیروزمنش، شیده غفاریان، سینا شیبانی برای نمایشنامه «سرگذشت یک فعل»

رتبه دوم: روزبه کاظمی برای نمایشنامه «بعد از افتادن»

رتبه سوم: شهاب رحمانیان و پرنیا شمس برای نمایشنامه «home»  

کارگردانی

رتبه اول: حسین حسینیان برای نمایش «بعد از افتادن»

رتبه دوم: محمد اوحدی حائری برای نمایش «سرگذشت یک فعل»

رتبه سوم: محمود حیدری و امیرحسین بریمانی برای نمایش «شب شک»

هیات داوران در این بخش تصمیمی بر معرفی کار برگزیده نداشت اما یک جایزه ویژه بر اساس آرای هیات داوران به نمایش «آسفالت کاران» به کارگردانی امین موحدی پور تعلق گرفت.

امیرحسین حریری درباره این جایزه و بخش بیان کرد: مبنا بر این است که به انتخاب هیات داوران و شورای انتخاب ۱۰ نمایش در تالار مولوی روی صحنه روند و بر اساس نظر هیات داوران اجرای برگزیده نخواهیم داشت. اما به دلیل اجرای خلاقانه در گونه تئاتر مستند و آلترناتیو ۵ میلیون تومان جایزه نقدی و تندیس جشنواره به نمایش «آسفالت کاران» به کارگردانی امین موحدی پور اهدا می شود.

بیست و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی به دبیری سید مجتبی جدی و به همت اداره کل فرهنگی اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در بخش‌های صحنه، مناطق، تجربه‌های اجرا، پژوهش(جایزه دکتر فرهاد ناظرزاده کرمانی)، نمایشنامه‌نویسی (جایزه اکبر رادی)، ترجمه (جایزه دکتر محمدرضا خاکی)، بین‌الملل، اساتید، جشنواره جشنواره‌ها، رادیو تئاتر، ماکت صحنه، عکس، پوستر، کارگاه‌ها و درس‌گفتارها ۱۱ تا ۱۹ تیر برگزار شد.