رسانه‌ها روز سه شنبه خبر دادند که جنگنده‌های  «اف-۱۵ ایگل»  نیروی هوایی آمریکا به تازگی  پرتاب بمب اتمی را برای سنجش میزان آمادگی خود تمرین کردند.

به گزارش وبگاه «نیروی هوایی آمریکا» چند فروند جنگنده اف-۱۵ ایگل آمریکا تحت برنامه «ارزیابی سیستم تسلیحات اتمی نیروی هوایی» در اوائل ماه پاییز پرتاب بمب اتمی را تمرین کردند. این جنگنده‌ها که متعلق به اسکاداران ۳۹۱ این کشور از پایگاه هوایی «مانتن هوم» در «آیداهو» بودند در این تمرین پرتاب بمب‌های اتمی  «۳بی -۶۱» و «۴بی۶۱»  را به اجرا گذاشتند.

بمب‌های اتمی ب-۶۱ مهم‌ترین و رایج‌ترین سلاح اتمی در زرادخانه اتمی آمریکا بعد از جنگ سرد  است. این بمب قابلیت تنظیم قدرت انفجاری از معادل ۰.۳ کیلوتن تا ۳۴۰ کیلوتن تی‌ان‌تی را دارد و برای پرتاب توسط هواپیماهای پرسرعت ساخته شده‌است.

بر اساس این گزارش، یک مقام ارشد نیروی هوایی آمریکا در این خصوص گفت که  ماموریت ارزیابی اتمی، آمادگی بخش‌های باز آماد خدمه هوایی و تسلیحات را برای اطمینان از قابلیت‌های اتمی از انبار، تحویل و آزمایش ارزیابی می‌کند.

به نوشته وبگاه نیروی هوایی آمریکا، این تمرین حکایت از تداوم ایفای نقش موثر جنگنده‌های اف-۱۵ ایگل آمریکا در انواع ماموریت‌های هوایی است.

چندی قبل نیز ارتش آمریکا اعلام کرد که دو فروند هواپیمای جنگنده «اف-۳۵ لایتنینگ» نیروی هوایی این کشور که  قرار بود در قالب یک اسکادران در اروپا مستقر شودند با پرتاب بمب‌های اتمی آزمایشی جهت اطمینان از توانایی در انجام ماموریت بازدارندگی ناتو، نقطه عطفی را پشت سر گذاشتند.

 آزمایش موفقیت آمیز جنگنده اف-۳۵ لایتنیگ در حالی انجام شد که  اسکادرانی از جنگنده اف-۳۵ آمریکا برای یک ماموریت جدید در اروپا و در کشور انگلیس مستقر شده‌اند.

بر اساس این گزارش، دو فروند جنگنده‌ه اف-۳۵در پایگاه نیروی هوایی «نلیس» نیویورک این ماموریت را با موفقیت انجام دادند.  به گفته نیروی هوایی امریکا، خلبانان این دو جنگنده ماموریت آزمایشی و ارزیابی نیروی هوایی را  در ارتفاع و سرعت‌های متفاوت انجام دادند. مسئولان نیروی هوایی آمریکا از صدور گواهی حمل بمب اتمی از سوی جنگنده اف-۳۵ آمریکا پس از این پروازهای آزمایشی خبر دادند.

گفتنی است، آمریکا تنها کشور جهان است که تاکنون از بمب اتمی استفاده کرده است. روز ششم آگوشت ۱۹۴۵، آمریکا نخستین بمب اتمی جهان را بر هیروشیما پرتاب کرد و ضمن نابودی این شهر، ۱۴۰ هزار نفر کشته شدند. این کشور تنها سه روز بعد، بمب دوم را بر روی شهر ناگازاکی پرتاب کرد که طی آن ۷۰ هزار نفر دیگر به خاک و خون کشیده شدند.

بمب‌ اتمی که در شهر هیروشیما منفجر شد معادل ۱۵ هزار تن تی‌ان‌تی بوده است. دمای زمین در لحظه انفجار بمب به ۴ هزار درجه رسید و باران رادیواکتیوی بر روی دو شهر هیروشیما و ناگازاکی فرود آمد.

نجات یافتگان از بمباران اتمی این دو شهر نیز سرانجام خوشایندی نداشتند و اغلب با سرطان‌های تیروئید، سینه و دیگر انواع سرطان‌ها مواجه شدند.

 

منبع: فارس