والاستریت ژورنال: موفقیت در پرتاب ماهواره نظامی یک نقطه عطف در صنایع نظامی ایران است
یک رسانه آمریکایی با تأکید بر اینکه پرتاب موفقیتآمیز ماهواره نظامی «نور» یک نقطه عطف در توسعه فناوری سوخت موشک در ایران است، مدعی شد که ایران در آینده پا را از این مرحله فراتر نهاده است و برد موشکهای خود را تا اروپا و آمریکا افزایش خواهد داد.
نشریه آمریکایی والاستریت ژورنال روز جمعه در گزارشی بهنقل از کارشناسان نظامی و تنی چند از مقامات آمریکایی، پرتاب موفقیتآمیز ماهواره نظامی نور را یک نقطه عطف در توسعه فناوری سوخت موشک در ایران خواند.
اما یکی از مقامات دولت ترامپ که والاستریت ژورنال نامش را فاش نکرده، با تکرار ادعاهای بیاساس سایر مقامات آمریکایی علیه برنامه فضایی ایران مدعی شده است که این برنامه در واقع پوششی برای برنامه توسعه موشکهای بالستیک ایران است.
این مقام آمریکایی در ادامه اظهارات خود تلاش کرده است که برنامه فضایی ایران را تهدیدی برای اروپا و آمریکا جلوه دهد.
وی در این خصوص به والاستریت ژورنال گفته است: «اینکه ایران ظرف سالهای آینده موشکهای بالستیکی را آزمایش کند که بردشان به بخش زیادی از خاک اروپا برسد، اتفاقی کاملاً محتمل است و اگر ایران به این توانمندی دست یابد، از آن بهعنوان اهرم فشاری در مذاکراتش با غرب استفاده خواهد کرد.»
در همین رابطه «فابین هاینتز» کارشناس نظامی مرکز مطالعات منع اشاعه «جیمز ماتین» در کالیفرنیا، به والاستریت ژورنال گفت: «برنامه فضایی ایران یک برنامه بسیار پیچیده است که از فناوریهای پیچیدهای نیز استفاده میکند. آنها اگر بخواهند میتوانند از این مرحله [پرتاب ماهواره نظامی] نیز فراتر بروند.»
این کارشناس نظامی در ادامه مدعی شد که ایران بهدنبال این است که از طریق برنامه فضایی خود به فناوری ساخت موشکهای بالستیک دوربرد دست یابد.
صبح روز چهارشنبه سوم اردیبهشتماه 1399 ماهواره نظامی ایران با نام «نور» توسط نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بهوسیله ماهوارهبر سهمرحلهای «قاصد» در مدار 425کیلومتری زمین قرار گرفت.
این پرتاب از پایگاه پرتاب فضایی سپاه در منطقه شاهرود و در کویر مرکزی ایران به انجام رسید، پایگاهی که سالها پیش آماده شده بود تا پرتابگرهای فضایی سنگین سپاه از جمله ماهوارهبر قائم از آن به فضا پرتاب شود.
بهدنبال پرتاب موفقیتآمیز این ماهواره نظامی، مقامات آمریکایی از جمله مایک پامپئو وزیر امور خارجه این کشور مدعی شدند که ایران با این اقدام خود قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض کرده است و متعاقباً «مورگان اورتگاس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در مصاحبه با بیبیسی اعلام کرد که آمریکا از شورای امنیت خواهد خواست که درباره پرتاب ماهواره نظامی ایران تحقیق کند.
متعاقباً دولتهای بزرگ اروپایی (آلمان، فرانسه و انگلیس) که جزو متحدان اصلی آمریکا در جهان محسوب میشوند نیز بهبهانههای مشابه علیه موفقیت اخیر جمهوری اسلامی ایران در عرصه هوافضا موضعگیری کردند.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در پیامی توئیتری در خصوص ادعاهای واهی غربیها علیه موفقیت اخیر ایران در عرصه هوافضا تصریح کرد: «ایالات متحده برخلاف قطعنامه 2231 شورای امنیت، از سال 2017 مشغول زورگویی به همه بوده است. اروپا بهجای تبعیت از قطعنامه 2231، از ایالات متحده اطاعت کرده است. هیچ کدام آنها نمیتوانند بر پایه تفسیر اشتباه و بیمبنا از قطعنامه 2231 شورای امنیت، ایران را موعظه کنند. ایران نه سلاح هستهای دارد و نه موشکی که برای حمل چنین سلاحهای دهشتناکی، طراحی شده باشد. حدس بزنید چهکسی دارد؟».
ارسال نظر