تمام نظام باید پای کار اربعین بیاید
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات نجف با اشاره به اینکه برگزاری اربعین سال به سال در حال سخت تر شدن است، خواستار جدیت بیشتر و برنامه ریزی دقیق تر مسئولان شد.
محمدرضا فداکار تصریح کرد: به علت مسائل زیرساختی در عراق و در مرزها و هم در خود جمهوری اسلامی،کشش سازماندهی دو میلیون زائر تنها از ایران وجود ندارد، مگر اینکه تمام نظام پای کار بیاید.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات در نجف ادامه داد: من با این موضوع مخالفم که گفته می شود هر چه سختی های بیشتری باشد ثواب بیشتری دارد. دلیل نمی شود که دو میلیون زائر ایرانی را به عراق بیاوریم اما نتوانیم به آنها خدمات دهیم. جا دارد که برای اربعین 98 از بعد از ماه صفر کارمان را آغاز می کنیم. این تصمیم نظام است. برنامه ریزی برای یک اربعین خوب برای جمهوری اسلامی ایران کاری ندارد.
برگزاری مراسم اربعین از حج هم مهمتر و دشوارتر و نیازمند برنامه ریزی دقیق تر است.
وی درباره مشکلات برگزاری اربعین در سال جاری گفت: مشکلات اقتصادی مردم در شرایط را سخت کرد. دیناری هم که قرار بود در اختیار زوار بگذارند، مشکل ساز شد. بارندگی های شدید و راهبندان ها هم به مسائل زوار افزوده شد و اگر غیر از کار جهادی بود به غیر از مشکلات اسکان، تغذیه زوار هم با دشواری روبه رو می شد اما با هماهنگی موکب ها توانستیم مشکل تغذیه را حل کنیم.
فداکار تصریح کرد: روند خدمت رسانی به زئران اربعین با تغییر هوا و گرم تر شدن آن در سال های بعد دشوارتر هم خواهد شد.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات در نجف تصریح کرد: تعداد موکب های فعال در نجف 81 موکب است که از این تعداد، موکب استان تهران، به تنهایی، روزانه در هر وعده 70 هزار صبحانه و نهار و شام را توزیع کرد. موکب استان البرز هم روزانه 30 هزار زائر را در سه وعده غذایی پوشش داده است.
به گفته فداکار، آمار روز چهارم آبان نشان می دهد که این موکب های فعال 97 هزار و 457 زن و 119 هزار و 116 مرد را اسکان داده است. در همان روز، جمع صبحانه های توزیع شده به 258 هزار و 555 مورد رسید. 249 هزار و 415 نهار، تهیه توزیع شد. تعداد شام توزیع شده 248 هزار و 532 مورد بود. 700 حمام در اختیار زائران گذاشته شد و 9 درمانگاه در نجف برای درمان مشتاقان اربعین حسینی فعال شد.
وی افزود: پیش تر یکی از مشکلات اصلی زائران، مساله آب بود که در نجف کارخانه تصفیه آب تاسیس شد و اکنون دو سال است که آب مطمئن و تمیز در اختیار زائران قرار می گیرد.
وی با اشاره به پروژه عظیم صحن حضرت زهرا (س) گفت: در 6 سال این پروژه بی نظیر در خاورمیانه به اجرا درآمد.
فداکار با تقدیر از همکاری مسئولان شهر نجف افزود: مسئولان نگذاشتند این پروژه، سیاسی یا دچار اختلاف سلیقه ها شود. این پروژه، سیاسی نشد بلکه بالعکس، همکاری خوبی بین مسئولان تولیت آستان حضرت علی (ع) و مسئولان شهر نجف برقرار شد.
ارسال نظر