چرا آلسعود ایران را به حضور در یمن متهم میکند؟!
عربستان سعودی و امارات متحده عربی در جدیدترین رتبهبندی سالانه نشریه "اخبار آمریکا و گزارش جهانی" به ترتیب به عنوان نهمین و دهمین کشور قدرتمند جهان معرفی شدند. با این حال، این دو کشور، چهار سال است که در برابر گروه کوچکی از شبهنظامیان در یکی از فقیرترین کشورهای جهان یعنی یمن، عاجز ماندهاند.
نزدیک به چهار سال است که عربستان در یمن جنایت میکند و در عین حال ایران را مسئول ادامه بحران میداند؛ روندی که در آن سعودیها به کمک ائتلاف با چند کشور عربی و با استفاده از سلاحهای غربی در سکوت مجامع جهانی از هیچ جنایتی علیه مردم یمن دریغ نکرده اند و روزی نیست که جنگندههای سعودی بمبهای خود را روی مردم بی گناه یمنی نریزند.
عربستان سعودی و امارات متحده عربی در جدیدترین رتبهبندی سالانه نشریه "اخبار آمریکا و گزارش جهانی" به ترتیب به عنوان نهمین و دهمین کشور قدرتمند جهان معرفی شدند. با این حال، این دو کشور، چهار سال است که در برابر گروه کوچکی از شبهنظامیان در یکی از فقیرترین کشورهای جهان یعنی یمن، عاجز ماندهاند.
ارتش عربستان و امارات در زمره مجهزترین و پرهزینهترین ارتشهای جهان قرار دارند. طبق گزارش موسسه بینالمللی تحقیقات صلح استکهلم، عربستان سعودی در سال ۲۰۱۷ حتی روسیه را نیز از نظر مخارج نظامی پشت سر گذشت و با ۶۹.۴ میلیارد دلار هزینهکرد نظامی، در جایگاه سوم جهان قرار گرفت. این موسسه همچنین عربستان را در سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ به عنوان دومین واردکننده بزرگ تسلیحات در جهان معرفی کرد.
یمن، گرداب سخت سعودی/ سعودیها ایران را متهم میکنند
نکته جالب ماجرا آنجاست که در چنین شرایطی مقامات سعودی، ایران را به مداخله در امور منطقه متهم میکنند؛ به تازگی خالد بن سلمان، پسر پادشاه عربستان سعودی و سفیر این کشور در آمریکا، ایران را متهم به دخالت در امور یمن کرد و در حساب توییتری خود نوشت: عربستان سعودی به نیروهای جنبش انصارالله یمن اجازه نخواهد داد به «حزب الله» دیگری در این کشور تبدیل شوند. بن سلمان کوچک مدعی شده است که ایران در تلاش است انصارالله یمن، حزب الله دیگری شود.
در حقیقت حضور و جنگ افروزی ایران در منطقه، ادعایی بود که به کمک آن، ائتلاف عبری عربی توانست به یمن حمله نظامی کند؛ پیش از این احمد عسیری سخنگوی وزارت دفاع عربستان علت حمله به یمن را حضور ایران در منطقه دانسته و مدعی شده بود که اگر عربستان در یمن دخالت نمیکرد، این کشور به پایگاه موشکی برای ایران مبدل میشد که بُرد آنها نه تنها به مناطق مرزی بلکه داخل عربستان میرسید.
همه راهها بسته است
در حالی مقامات سعودی ایران را متهم به جنگ افروزی در منطقه میکنند که تمامی راههای ارتباطی با یمن مثل بنادر و فرودگاههای این کشور تحت کنترل نیروهای ائتلاف غربی عربی است. نه تنها بنادر و فرودگاههای یمن مسدود شده، بلکه واردات مواد غذایی، دارو و شبکه حمل و نقل مختل شده و تولیدات کشاورزی در یمن به کمترین حد خود رسیده که چنین شرایطی یک وضع بحرانی را در یمن ایجاد کرده و ملت یمن در آستانه یک نسل کشی بزرگ قرار گرفته اند.
آژانس هشدار دهنده سریع گرسنگی Famine Early Warning Systems) Fews.net) در خصوص بحران یمن اینطور گزارش داد که بیش از ۱۵ میلیون نفر (از جمعیت ۲۷.۶ میلیونی) افراد یمنی نیازمند کمکهای فوری بشردوستانه هستند؛ از زمان این گزارش تاکنون حدود پنج ماه میگذرد و به نظر میرسد آمار نیازمندان به کمکهای فوری بشر دوستانه در این مدت بسیار بیشتر از ۱۵ میلیون نفر شده باشد.
امروز یمن در فقر مطلق به سر میبرد؛ عربستان، امارات و آمریکا وقتی باور نمیکنند که ملتی گرسنه و در محاصره، در شرایطی که توسط ۱۷ ارتش مورد حمله قرار گرفته، چنین پیشرفتی بکند، دهان باز میکنند و ایران را متهم میکنند و میگویند این تسلیحات، مربوط به ایران است.
حال سوال اینجاست که در شرایطی که یمن در محاصره کامل زمینی، دریایی و هوایی است؛ چگونه ایران قادر است موشک به یمن ارسال کند؟ اتهام زنی علیه ایران تنها به مقامات سعودی محدود نمیشود؛ مقامات آمریکایی بارها ایران را به ارسال موشک به یمن متهم کردند؛ نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل آذر ماه سال گذشته در نمایشی مضحک با نشان دادن بقایای یک موشک، مدعی شد موشک شلیکشده به ریاض ساخت ایران بوده است. در برابر شکست مفتضحانه در یمن، عربستان سعودی تلاش میکند نگاهها را به سمت ایران منحرف کند؛ نزدیکترین هدفی که هم میتواند رضایت و حمایت ترامپ را جلب کند و هم میتواند افکار عمومی را نسبت به شکست آلسعود در یمن کمی منحرف کند. در هر حال اتهام زنی به ایران قطعا سیاست فرار رو به جلوی سعودیها است.
ائتلاف متجاوز و ناقص سعودی در یمن بارها در بیانیههایی با اعلام اینکه تمام مرزهای زمینی، دریایی، و هوایی یمن را بسته است، با ادعایی بیاساس ایران را عامل اصلی حملات موشکی به فرودگاه ریاض و دیگر نقاط اراضی عربستان دانست. این ائتلاف اعلام کرد: «نقش ایران در فرماندهی نیروهای انصارالله در حمله موشکی به ریاض، نشانه روشنی از اقدام جنگی است؛ بنابراین فرماندهی ائتلاف، این اقدام را اقدامی نظامی و جنگی از سوی ایران علیه پادشاهی عربستان در نظر میگیرد.»
توهم توطئه، پیامد شکسن در یمن
اسفند ماه سال گذشته نیز آمریکا به همراه سه کشور غربی به دنبال تصویب قطعنامهای در سازمان ملل متحد بود که در آن ضمن محکوم کردن دفاع سرزمینی نیروهای مردمی یمن و انصارالله، ایران هم متهم به ارسال سلاح به یمن شده بود. عربستانی که آتش موشکهای بالستیک را به خود دیده است، تلاش میکند برای فرار از عجز و ناتوانی اش در خاموش کردن شعله مقاومت یمنیها در قبال تجاوز سعودی، ایران را متهم کرده و شکایت از آن را نزد شورای امنیت ببرد. موشکهای بالستیکی که عمق ریاض و از جمله فرودگاه بین المللی ملک خالد را هدف گرفت، ثابت میکند که ائتلاف سعودی در تجاوز به یمن کاملا شکست خورده و این در حالی است که ویرانی وحشتناک، قحطی و بیماری به مردم یمن تحمیل شده است.
امروز ارتش یمن برای تولید موشکهای دوربرد خود، یک کمیته تخصصی ایجاد کرده و در این کمیته، بر روی موشکهای موجود اصلاحاتی را صورت میدهد تا هم بُعد و هم دقت آن موشکها افزایش پیدا کند، دقت برخورد موشک یمنی به پایگاه «ملک خالد» ریاض، موجب شگفتی کارشناسان نظامی آمریکایی و عربستانی و همپیمانان آنها شده است. از آنجاکه آمریکاییها و سعودیها نمیخواهند اعتراف کنند که ارتش یمن و انصارالله به توانایی بازدارندگی رسیدهاند و میتوانند موشکهای خود را در خاک عربستان به زمین بنشانند، اتهامهای خود را متوجه ایران میکنند و میگویند ایران این موشکها را در اختیار یمن قرار دارده است.
امکان ارسال موشک از ایران به یمن وجود ندارد، آمریکاییها و حکام دستنشانده آنها تاکنون دروغهای زیادی را علیه جمهوری اسلامی مطرح کردند و به ایران تهمتهای زیادی زدند. این سخن سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مورد تهمت محور عبری عربی غربی به ایران مبنی بر دخالت در یمن است.
به اعتقاد فرمانده سپاه، مقامات آمریکایی نیز میدانند که موشکهای شلیک شده یمنی هستند که بازسازی شده و برد آنها افزایش یافته است. جعفری هم این سوال را مطرح کرده بود که چگونه میشود به کشوری که در محاصره کامل قرار دارد و حتی امکان ارسال کمکهای دارویی و غذایی وجود ندارد، سلاح آن هم موشک ارسال کرد.
در آخرین جنایتها علیه مردم مظلوم یمن، نیروهای هوایی ائتلاف به رهبری عربستان در حمله به یک بیمارستان و بازار ماهی در شهر الحدیده صدها نفر مرد و زن بی گناه را شهید و مجروح کردند؛ عمق فاجعه به حدی بود که مسئول هماهنگ کننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد این حمله را "بهتآور" توصیف کرد.
همچنین جنگندههای ائتلاف دولت سعودی و حامیانش، یک اتوبوس که افراد غیرنظامی، زنان و کودکان را سوار کرده بود، مورد هدف قرار داد، در این حمله ۵۵ نفر از جمله ۲۹ کودک، جان خود را از دست داده و به شهادت رسیدند که بنابر گزارش سازمان صلیب سرخ جهانی بیشتر این کودکان کمتر از ۱۰ سال داشتند؛ کودکانی که از دوره آموزش قرآن بازمیگشتند.
شواهد نشان میدهد که عربستان روزانه ۲۰۰ میلیون دلار صرف هزینه جنگ در یمن میکند، یعنی معادل ۷۲ میلیارد دلار در سال. این در حالی است که هیچ یک از اهداف سعودیها از تجاوز به یمن محقق نشده و حتی دولتهای حامی عربستان نیز همگی معتقدند که راه حل نظامی در یمن غیر ممکن شده است. ادعای عربستان و امارات در مورد حمایت از یمن و دولت قانونی در آن، در نهایت موجب شد امارات ثروتهای جنوبی یمن را در اختیار گرفته و آن منطقه را تحت اشغال خود در آورد، بی آنکه توجهی به دولت عبد ربه منصور داشته باشد. از طرفی هم عربستان در یمن زمینگیر شده و به دنبال راه فرار از این باتلاق میگردد، به همین دلیل توهم توطئه را در سر میپرورانند و گمان میکنند که ایران در یمن حضور دارد و این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران در یمن حضور ندارد، بلکه تفکر انقلاب اسلامی در این کشور حکم فرما شده که برای محور غربی عبری عربی گران تمام خواهد شد.
نکتهای که مثل روز روشن بوده این است که قطعا ایران عامل جنگ در یمن نیست و حوثیها هم به نیابت از ایران نمیجنگند. در کل جمهوری اسلامی ایران یمن را تحت کنترل ندارد، زیرا هیچ منافع راهبردی و یا اقتصادی را در یمن دنبال نمیکند و تنها در چند سال گذشته از حوثیها حمایت سیاسی کرده است، درست سیاستی که در قِبال همه کشورهای منطقه در پیش میگیرد تا از تمامیت ارضی آنها دفاع کرده باشد. با این حال، ایران از طریق قدرت نرم و با حداقل سرمایه گذاری اهداف خود را دنبال میکند، چرا که به طور کلی بیشتر یمنیها به ایجاد رابطه با ایران تمایل داشته اند تا ایران به روابط با حوثی ها.
ارسال نظر