به گزارش پارس نیوز، 

یک روزنامه آمریکایی در گزارشی مفصل روز پنجشنبه به بررسی زوایای مختلف برنامه‌های اصطلاحاً «اصلاحاتی» «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی پرداخته و در بخشی از آن تصریح کرده ایران تسلیم «مطالبات تمامیت‌خواهانه» او یا «خودستایی‌های» دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا نخواهد شد.

 «راجر کوهن»، ستون‌نویس روزنامه نیویورک‌تایمز و تهیه‌کننده این گزارش با بیان اینکه ترامپ و محمد بن سلمان هر گونه رابطه با ایران را «قبیح» می‌دانند نوشته است: «چندین بار از وزرای سعودی شنیدم که ایران را با رژیم نازی هیتلر مقایسه می‌کردند. خود ولیعهد عربستان هم همین تشبیه را به کار می‌برد.»

«نیویورک‌تایمز» در ادامه با تکرار ادعاهای اثبات‌نشده، ایران را به نقض حقوق بشر و تلاش برای گسترش نفوذ در منطقه غرب آسیا متهم کرده اما تصریح کرده که این کشور تسلیم آمریکا یا عربستان نخواهد شد. 

در مطلب این روزنامه آمده است: «ایران کشوری سرکوب‌کننده با سوابق ناگوار در زمینه حقوق بشر (درست مثل عربستان سعودی) است و برنامه‌هایی توسعه‌طلبانه در سوریه، عراق، لبنان و یمن دارد. لازم است با ایران از طریق تحکم و دیپلماسی خلاقانه مقابله شود، اما این کشور تسلیم خودستایی‌های ترامپ یا مطالبات تمامیت‌خواهانه شاهزاده محمد نخواهد شد.»

 دولت‌های سوریه و عراق بارهانقش ایران در مبارزه با گروه‌های تروریستی فعال در منطقه، از جمله داعش را مورد تمجید و تقدیر قرار داده‌اند. تهران، همچنین هر گونه دخالت در امور داخلی لبنان یا حمایت از اعضای جنبش انصارالله یمن که در حال جنگ با ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی هستند را رد کرده است. 

ائتلافی به رهبری عربستان از فروردین‌ماه سال 1394 کشور یمن را هدف حملات سنگین هوایی، دریایی و زمینی قرار داده است. این حملات به کشته شدن هزاران غیرنظامی، نابودی زیرساخت‌های یمن، گسترش فقر، بیکاری و بیماری در این کشور فقیر عربی منجر شده است. 

نیویورک‌تایمز نوشته «بن‌سلمان» وعده داده که می‌تواند اخوان‌المسلمین و هواداران آنها در قطر و ایران و هوادارانش در یمن را سرکوب کند. 

روزنامه آمریکایی با اشاره به اینکه جنگ یمن سه سال بعد از آغاز آن بدون وجود نشانه‌هایی از اتمام، ادامه دارد می‌نویسد: «بیشتر سعودی‌ها این جنگ را یک ضرورت می‌دانند زیرا بن سلمان نمی‌تواند یکی دیگر از گروه‌های تابع حزب‌الله که خودش وابسته به ایران است را در مرز جنوبی‌اش بپذیرد. این، یک هدف راهبردی مشروع است، اما تمامیت‌خواهی در سیاست‌ خارجی می‌تواند به عاملی برای شکست تبدیل شود.»

نیویورک‌تایمز در ادامه تصریح کرده که ولیعهد عربستان بایستی دیدگاه‌هایش را درباره قطر و یمن تغییر دهد: «اگر امکان تغییر دیدگاه برای شاهزاده وجود داشته باشد، یمن و قطر نقاط خوبی برای شروع هستند. قطر در برابر هر مطالبه‌ای سر خم نخواهد کرد و یمن، قرار نیست به منطقه‌ای عاری از ایران تبدیل شود.»

عربستان و متحدانش شامل مصر، امارات متحده عربی و بحرین بعد از متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم در ژوئن 2017 روابط سیاسی خود با این کشور را قطع و آن را هدف محاصره دریایی، زمینی و هوایی قرار داده‌اند. چهارکشور محاصره‌کننده 13 شرط برای  احیای روابط با قطر گذاشته‌اند که بسیاری از کارشناسان آنها را غیرواقعی توصیف کرده‌اند. 

 «هدی عبدالرحمن الحلیسی»، اولین عضو زن مجلس شورای عربستانمی‌گوید: «اگر جنگ یمن اتفاق نیفتاده بود کجا بودیم؟ اما این جنگ اثرات وحشتناکی بر تصویر دنیا از ما داشته است. فکر می‌کنم [جنگ یمن] ویتنام ما است.»