به گزارش پارس نیوز، 

عبدالباری عطوان در مطلبی درباره افزایش بحران در خاورمیانه آورده است: چهار نشانه وجود دارد که احتمال جنگ ایران-اسرائیل را تقویت می‌کند و مهمترین آن قطع رابطه مغرب با تهران و اخراج سفیرش به طور ناگهانی است.

وی با اشاره به نمایش مضحک بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی درباره ایران از آن به عنوان مقدمه‌ای برای به راه انداختن جنگ ضد ایران خواه ضد پایگاههایش در سوریه یا در عمق ایران و جمع کردن کشور‌های عربی و اروپایی در کنار آمریکا یاد کرده و نوشته است: تحرکاتی در خاورمیانه در حال وقوع است که احتمال رویارویی نظامی بزرگ را تقویت می‌کند که از جمله آن‌ها می‌توان به اظهار نظر یک مسئول آمریکایی به شبکه ان بی سی مبنی بر اینکه اسرائیل آماده رویارویی نظامی با ایران می‌شود و اینکه اسرائیل به دنبال حمایت واشنگتن است و احتمالا جنگ ایران و اسرائیل در سوریه باشد. ما که رسانه‌های آمریکایی به طور خاص و غربی را می‌شناسیم باید این موارد را جدی بگیریم.

عطوان می‌نویسد: دوم؛ اینکه مغرب روابط خود با ایران را قطع کرده است و چه بسا این مقدمه‌ای برای اقدام دیگر کشور‌های متحد واشنگتن برای گام‌های مشابه باشد به ویژه که کشور‌های حوزه خلیج فارس به محض اعلام آن از این موضع گیری استقبال کردند. هر چند که سعد الدین العثمانی نخست وزیر مغرب آنرا صرفا تصمیم مغربی دانسته، اما زمان اعلام آن مورد توجه است و نمی‌تواند از روند تحولات منطقه جدا باشد.

این تحلیلگر جهان عرب افزود: نشانه سوم این است که نجیب ساویرس میلیادر مصری نیمی از ثروت خود را تبدیل به طلا کرده است و گفته که طلا ملجا امن عامه مردم در زمان بحرانهاست. آنچه ساویرس نگفته این است که تاجران و بازرگانان و سرمایه داران همانند پرندگان و حیواناتی که طوفان و زلزله‌های را قبل از وقوع آن احساس می‌کنند، هستند و معمولا احتمالات آن‌ها درباره جنگ درست است. ساویرس همانند تاجران معمولی نیست و روابطش با سیاستمداران جهان عرب زیاد است و گرنه چرا خبرگزاری مانند بلومبرگ مواضع وی را در این زمان انتقال داده است.

عطوان می‌نویسد: چهارمین نشانه، درخواست پمپئو وزیر خارجه جدید آمریکا از کشور‌های حوزه خلیج فارس است که اختلافات خود را کنار بگذارند و بر روی خطر ایران تمرکز کنند. محمد بن سلمان هم اعلام کرده است که موضوع فلسطین در اولویت عربستان نیست و اولویت کنونی مقابله با نفوذ ایران در منطقه است.

وی در ادامه نوشت: احساس جاری در اروپا نگرانی از موفقیت نتانیاهو در کشاندن منطقه و آمریکا به سوی جنگ است و اینکه شراره خروج آمریکا از برجام باشد و این عدم همراهی با نمایش نتانیاهو را تفسیر می‌کند. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه سکوت اختیار کرده است و درباره حملات اسرائیل به پایگاه نظامی حماه و ادعا‌های نتانیاهو درباره برجام موضعی اتخاذ نکرده است. سئوال این است که واکنش به این اهانت‌های اسرائیل به روسیه و متحدانش چیست؟

این تحلیلگر عرب بیان کرد: نتانیاهو دروغگوی حرفه‌ای و قهار در جعل و اقدامات تحریک آمیز است. وی جنگی را برنده نشده و صلحی به دست نیاورده و اتهامات فساد به گردنش نزدیک شده است، اما دروغگو‌هایی مانند وی مورد قبول رئیس جمهور کنونی آمریکا و سیستم نظامی آن که با دیکته‌های اسرائیل وارد جنگ می‌شوند، است. ما خواستار جنگ به ویژه در منطقه ما که مردم آن فرصت نفس کشیدن نداشته اند، نیستیم، اما اگر رخ دهد چه بسا آخرین جنگ‌ها در حال حاضر باشد، زیرا اسرائیل این بار از آن سالم بیرون نمی‌آید مشابه آنچه برای آلمان در جنگ‌های جهانی اول و دوم رخ داد.