عادل جبیر، وزیر خارجه عربستان، در گفتگو با فاکس نیوز به تکرار گزافه‌گویی‌های خود علیه کشورمان پرداخت و ایران را به دخالت در امور یمن و دیگر کشورهای منطقه متهم کرد.

او درباره جنگ در یمن و اینکه آیا راه حلی برای مشکل این کشور می‌توان متصور بود یا نه گفت: بله  ما روی راه حل سیاسی در یمن که به یمن متحد و آشتی جو منتهی می‌شود کار می‌کنیم که ایران و حزب‌الله در آن هیچ حضوری نداشته باشد. با این حال تا زمانی که به این مرحله برسیم، باید از مردم خودمان محافظت کنیم. حوثی‌ها تا کنون بیش از صد موشک بالستیک به عربستان شلیک کرده‌اند که از جمله آن‌ها دو موشک به پایتخت شلیک شده است و برای همین باید اطمینان حاصل کنیم که از مردم خودمان «محافظت» می‌کنیم. در عین حال ما بسیار نگران اوضاع انسانی در این کشور هستیم!

وزیر خارجه سعودی درباره اوضاع هولناک مردم یمن پس از تجاوز برخی کشورهای عربی به آن مدعی شد: دلیل گرسنگی کشیدن مردم یمن این است که حوثی‌ها (نیروهای جنبش مردمی انصارالله) روستا‌ها و شهر‌ها را محاصره کرده‌اند و امکان رسیدن کمک‌های غذایی و دارویی را نمی‌دهند. 

جبیر در ادامه ادعا کرد: بیشتر چیز‌هایی که در یمن مشاهده می‌کنیم نتیجه اقدامات حوثی‌هاست که حوثی‌ها همراه ایران و متحد حزب‌الله هستند. آنچه تلاش می‌کنند انجام دهند ایجاد حزب‌الله دومی در یمن است و این کشور را در زمره کشور‌های اقماری ایران قرار دهند و ما نمی‌توانیم اجازه چنین چیزی را بدهیم.

او درباره توافق هسته‌ای ایران و موضع آمریکا در قبال آن در اظهاراتی خصمانه و بی‌اساس گفت: من نمی‌توانم درباره آنچه که آمریکا چه باید بکند یا نکند گمانه‌زنی کنم ولی از سیاست ترامپ در قبال ایران به صورت کامل دفاع می‌کنم؛ زیرا این سیاست ها، سیاست‌هایی درست هستند و باور دارم ایران خطری برای جهانیان است، این کشور عمده‌ترین «حامی تروریسم» در دنیاست، باور داریم توافق هسته‌ای کاستی‌هایی جدی در درون خود دارد. باید توافق هسته‌ای را اصلاح کرد. همچنین باید در خصوص موشک‌های بالستیک، مداخله در امور داخلی کشور‌های دیگر و حمایت از تروریسم تحریم‌های جدی علیه این کشور اعمال شود تا به ایران این هشدار جدی داده شود که اگر می‌خواهد عضوی مقبول در جامعه جهانی باشد، رفتار خود را باید اصلاح کند.

وزیر خارجه سعودی درباره اینکه آیا ایران در حال حاضر توافق هسته‌ای را نقض کرده است یا خیر نیز مدعی شد: باور دارم که ایرانیان هر کاری که بتوانند درباره پیش بردن برنامه هسته‌ای خود انجام می‌دهند. اینکه آن‌ها بازرسی‌ها را از مراکز اعلام شده محدود کرده‌اند ممکن است برخی برنامه‌های مخفی داشته باشند. از این رو اگر از من بپرسید که آیا به ایران اعتماد دارم که به این توافق پای بند است یا نه باید بگویم در واقع اعتماد ندارم.

جبیر درباره اینکه آیا عربستان سعودی نیز به قدرتی اتمی تبدیل می‌شود یا خیر نیز گفت: ما این را قبلا هم گفته‌ایم که بدون اینکه خودمان در برابر آن کاری انجام نداده باشیم، اجازه نمی‌دهیم ایران به سلاح اتمی دست یابد. اگر ایران به سلاح اتمی دست یابد ما نیز همه تلاش خود را می‌کنیم تا در اسرع وقت به این سلاح دست یابیم.

او در خصوص اوضاع سوریه نیز گفت: فاجعه جاری در سوریه تمام نشده است و مدت زمان زیادی ادامه خواهد داشت. حتی در صورتی که درگیری‌ها پایان گیرد، مرحله بازسازی این کشور شروع می‌شود و پناهندگان سوری باید به کشور خودشان بازگردند و این فقط در صورتی می‌تواند جریان بگیرد که فرایند جدی و معتبر سیاسی در جریان باشد و این چیزی است که ما و آمریکا تلاش می‌کنیم راه بیندازیم و امیدواریم فشاری جدی بر رژیم اسد وارد کنیم تا به صورت جدی وارد گفتگو شود.

وزیر خارجه سعودی درباره محاکمه سران و شاهزادگان عربستانی با اشاره به فساد گسترده نیز گفت: بخشی از این افراد را خواندیم و به آن‌ها گفتیم که می‌توانیم با شما معامله کنیم؛ اگر جرم خود را قبول کردید و پولی را که سرقت کرده‌اید بازگردانید، می‌توانید آزاد شوید و بروید ولی اگر این پول را بازنگردانید، شما را به دادگاه معرفی می‌کنیم که در آن امکان محاکمه و زندانی شدن به مدتی طولانی وجود دارد. کسانی که قبول کردند، اکنون آزاد شده‌اند و کسانی که قبول نکرده‌اند همچنان در بازداشت هستند و با محاکمه در قوه قضائیه روبرو می‌شوند. ما دیگر فساد را تحمل نمی‌کنیم، آن روز‌ها دیگر به سر رسیده است و دیگر بازنخواهد گشت. ما نزدیک ده درصد از بودجه خود را بر اثر فساد از دست می‌دادیم. بعد از این اقدام امیداریم که دیگر چنین چیزی روی ندهد.

جبیر درباره روابط ریاض و واشنگتن نیز گفت: دونالد ترامپ و ولیعهد عربستان روابط شخصی بسیار خوبی با همدیگر دارند. رئیس جمهور همچنین روابط شخصی بسیار خوبی نیز با ملک سلمان دارند. هر دو کشور در همه مسائل مهم راهبردی هم نظر هستند و در همه سیاست‌های مهم خواه درباره مهار ایران باشد یا مبارزه با افراط‌گرایی و تروریسم یا مقابله با بی ثباتی یا ایجاد صلح در منطقه، خواه درباره اهمیت سرمایه گذاری و تجارت باشد، در همه این مسائل ما به صورت کامل با رئیس جمهور متحد هستیم.

افزود: برای ترامپ اعتبار ویژه‌ای می‌توان برای رساندن روابط آمریکا و عربستان به حدی بالای خود می‌توان قائل بود.