روسها گزارش اطلاعاتی آمریکا را به باد استهزاء گرفتند
موافقان و مخالفان پوتین در شبکههای اجتماعی علیه گزارش سیا در خصوص دخالت مسکو در انتخابات آمریکا موضع گرفتهاند و به همگان یادآور شدهاند که اطلاعاتیهای آمریکا، پیش از این هم سابقه ارائه گزارشات اشتباه ولی سودمند را داشتهاند.
یک روز پس از انتشار مفاد گزارش نهادهای اطلاعاتی آمریکا به «باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا و ادعای دخالت روسیه در روند انتخابات ریاستجمهوری اخیر این کشور، فعالان اجتماعی و سیاستمداران روس، استهزاء این حرکت آمریکاییها را در شبکههای اجتماعی کلید زدند.
سیا در گزارش خود ادعا کرده که هکرهای روس به دستور مستقیم «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه، به سرقت اطلاعات نافع برای «دونالد ترامپ» نامزد وقت جمهوریخواهان و مضر برای «هیلاری کلینتون» نامزد دموکراتها و انتشار آن مبادرت ورزیدهاند و از این راهبرد، بر افکار عمومی آمریکاییها و نتیجه انتخابات تأثیر گذاشتهاند.
روزنامه نیویورکتایمز به بررسی واکنش روسها به این ادعا پرداخته و نوشته است که نبود هرگونه مدرک مستدل در گزارش اطلاعاتی آمریکا، راه را برای روسها باز کرده تا این گزارش را زیر سوال ببرند.
«الکسی پوشکوف» از نمایندگان دوما و عضو کمیسیون دفاعی-امنیتی این نهاد، ادعای آمریکاییها را به سخره گرفت و آن را با ادعای وجود سلاح کشتار جمعی در عراق مقایسه کرد؛ همان ادعایی که اشغال عراق را توجیه کرد، ولی هیچگاه به یافت هیچگونه سلاح کشتار جمعی منجر نشد.
پوشکوف در توئیتر نوشته: «کوه موش زائید. همه اتهاماتی که علیه روسیه بیان شده بر اطمینان و فرضیات بنا شده است. آمریکاییها با همین روش به این اطمینان رسیده بودند که (صدام) حسین سلاح کشتار جمعی دارد.»
ضرب المثل «کوه موش زائید» به بخشی از یک شعر کوتاه سروده شده در روم باستان دلالت دارد که در آن مردم پس از پخش شایعاتی مبنی بر بیرون آمدن صدای غرش آتشفشان از داخل دل کوه، نهایتاٌ دیدند که یک موش در داخل کوه سر و صدا میکرده است.
البته این اولین باری نیست که آمریکاییها به واسطه تکیه بر استدلالی بیبنیان برای حمله به کشوری نفتخیز، مورد استهزاء قرار میگیرند.
اواخر آذر ماه بود که تیم انتقال قدرت «دونالد ترامپ» با انتشار بیانیهای در خصوص ادعای هک شدن انتخابات آمریکا توسط روسیه و به نفع ترامپ، گفتند این گزارش توسط همان افرادی تهیه شده که میگفتند عراق سلاح کشتار جمعی دارد.
در این میان حتی منتقدان دولت فعلی روسیه هم، از تمسخر آمریکاییها نگذشتهاند.
«الکسی کوالیوف» که معمولاً «راشاتودی» شبکه تلویزیونی دولتی روسیه را به خاطر جهتگیریهایش به باد انتقاد میگیرد، در واکنش به همدست خوانده شدن راشاتودی با برنامه پوتین برای تأثیر در انتخابات آمریکا گفته: «من با راشاتودی و سردبیرش اختلافاتی دارم ولی آنها دشمن قسمخورده شما نیستند. ساکت باشید لطفاً.»
ارسال نظر