اسرائیل با فروش سامانه‌های راداری و پهپاد به یک کشور آسیایی (به طور محتمل جمهوری آذربایجان ) به جمع آوری اطلاعات از ایران مبادرت می‌نماید.

این روزنامه صهیونیستی نوشت: جمهوری آذربایجان نزدیک به 5 میلیارد دلار تجهیزات دفاعی از اسرائیل خریداری کرده است.

بر پایه این گزارش، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل روز سه‌شنبه از این کشور دیدار کرد. «الهام حیدر علی‌اف» رییس جمهور جمهوری آذربایجان  نیز به دنبال  این دیدار به نتانیاهو گفت، همکاری‌های دفاعی بین دو طرف چندین سال است که تداوم داشته و در حال رشد بوده است.

وی در ادامه از همکاری‌های نظامی با تل آویو در چنین سطحی ابراز خشنودی کرد.

این رسانه سپس به نقل از گزارش‌های دیگر رسانه‌های خارجی نوشت: اسرائیل با فروش سامانه‌های راداری و پهپاد به یک کشور آسیایی به جمع آوری اطلاعات از ایران مباردت می‌نماید. گفته می‌شود که نظامیان جمهوری آذربایجان مجهز به اسلحه های اسرائیلی «تافور» هستند.

این رسانه در خاتمه به همکاری‌های باکو و تل آویو در حوزه انرژی و سخنان نتانیاهو در زمینه خرید نفت از جمهوری آذربایجان اشاره کرد.

«جروزالم پست» دیگر رسانه اسرائیلی نیز در گزارشی به انعکاس تحلیل یک روزنامه مطرح جمهوری آذربایجان به نام «ینی مساوات» پیش از دیدار «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل از این کشور پرداخت.

بر این اساس، این روزنامه روز دوشنبه در تحلیلی نوشت: اسرائیل یکی از شرکای راهبردی و تجهیز کننده تسلیحاتی جمهوری آذربایجان است و در سا‌ل‌های اخیر همکاری در این زمینه از بعد کمی و کیفی رشد داشته است.

این روزنامه در ادامه مدعی شد که باکو و تل‌آویو در ساخت مشترک پهپادهایی که موفقیت آن‌ها در نبرد اخیر ناگورنو- قره‌باغ در آوریل سال جاری میلادی ثابت شد، موافقت کرده‌اند و حتی قرار است اسرائیل سامانه گنبد آهنین را به باکو بفروشد و اینک اسرائیل بعد از روسیه دومین تامین کننده نظامی جمهوری آذربایجان لقب گرفته است.

«راب گاروریک» تحلیلگر امور اقتصادی- سیاسی سفارت آمریکا در باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان در سال 2009 در تحلیلی که سایت افشاگر «ویکی لیکس» آن‌را منتشر ساخت، می‌نویسد: «روابط اسرائیل با جمهوری آذربایجان بر اساس مصلحت گرایی و درک اولویت‌هاست. هدف اصلی اسرائیل این است که باکو را به عنوان یک متحد مخالف ایران نگه دارد و همچنین عرصه‌ای برای فروش جنگ افزارهای نظامی باشند.»

روزنامه جروزالم پست در خاتمه نوشت: نتانیاهو روز سه‌شنبه در حالی وارد باکو می‌شود که این سفر خشم ایران، کشور شیعه و همسایه جنوبی جمهوری آذربایجان را برانگیخته است.

نتانیاهو قرار است بعد از دیدار از جمهوری آذربایجان به قزاقستان سفر کند.