در حال حاضر انگلیس دومین فروشنده بزرگ سلاح در جهان است. بیشتر سلاح های فروخته شده در جنگ ها و درگیری های غرب آسیا استفاده می شود. 

 

انگلیس از سال ۲۰۱۰ به ۳۹ کشور از ۵۱ کشور، که در فهرست کشورهای ناقض حقوق بشر و آزادی هستند، سلاح فروخته است. در فهرست کشورهای ناقضان حقوق بشر، که از سوی انگلیس منتشر شده است، نیز ۲۲ کشور از ۳۰ کشور خریدار سلاح های انگلیسی هستند. 

 

در این مدت دو سوم سلاح های انگلیسی به کشورهای خاورمیانه فروخته شده است که نتیجه آن بی ثباتی در منطقه و افزایش خطر وقوع حوادث تروریستی در غرب و انگلیس است. 

 

آمار و اطلاعات گردآوری شده از سوی نهاد «تجارت و سرمایه گذاری انگلیس»، یک نهاد دولتی که به دنبال افزایش میزان صادرات است، نشان می دهد این کشور در ۱۰ سال گذشته به طور متوسط بیش از کشورهای روسیه، چین و فرانسه سلاح فروخته است. آمریکا تنها کشوری است که میزان فروش و صادرات سلاح آن از انگلیس بیشتر است. 

 

در گزارش این نهاد آمده است: «انگلیس یکی از موفق ترین کشورهای صادرکننده سلاح در جهان است که براساس اطلاعات گردآوری شده در ۱۰ سال اخیر، جایگاه دوم را در فروش سلاح در جهان به خود اختصاص داده است.» 

 

دولت انگلیس تمامی درخواست ها درخصوص توقف فروش سلاح به دولت های سرکوبگر و تروریست، از جمله عربستان سعودی، را نادیده می گیرد. عربستان سعودی، به گواه سازمان ملل، در یمن مرتکب جنایت جنگی شده است. عربستان با بمباران بیمارستان ها و مدارس، زنان و کودکان بسیاری را قربانی اقدامات تروریستی خود می کند. 

 

با این حال، دولت انگلیس مدعی است هیچ گونه شواهدی مبنی بر ارتکاب جنایت جنگی از سوی عربستان در یمن مشاهده نکرده است. 

 

سازمان های بشردوستانه و رسانه های مختلف خبری اعلام کردند عربستان به طور عمد به مدارس و بیمارستان ها حمله می کند. حمله ریاض به کارخانه های مواد غذایی نیز موجب قحطی، کمبود غذا و گرسنگی در یمن شده است. 

 

ایندیپندنت در انتها نوشت: عربستان و بحرین از خریداران اصلی سلاح های انگلیسی هستند. فروش سلاح به کشورهای تروریستی و ناقض حقوق بشر به معنای حمایت از این کشورها و مشروعیت بخشیدن به اقدامات تروریستی آنها است.