دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه گفت: اروپایی‌ها پیشنهاد مذاکره درباره حقوق بشر را داده‌اند اما آن‌ها می‌خواهند از یک موضع خاص مذاکره و نظرات خود را تحمیل کنند.

محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، با اشاره به اینکه انسان غربی سکولار و لیبرال و امنیت اساس تشکیل حکومت های غربی است، اظهار داشت: محصول رفتار غربی‌ها تمدن غرب است؛ اروپایی‌ها پیشنهاد مذاکره درباره حقوق بشر را داده‌اند اما آن‌ها می‌خواهند از یک موضع خاص مذاکره و نظرات خود را تحمیل کنند. اگر مذاکراتی انجام شود ستاد حقوق بشر قوه قضاییه بر آن نظارت جدی می‌کند و ما قائل نیستیم که منطق غربی درباره حقوق بشر تحمیل شود.

وی افزود: اگر روش زندگی اسلامی که ملتی آن را انتخاب کرده از آن بگیریم بزرگترین جنایت را در حق بشریت انجام داده‌ایم. ما درباره عملکردها آماده مذاکره هستیم اما نباید غربی‌ها خود را الگو قرار دهند. موضوع مذاکره از طرف ستاد حقوق بشر قوه قضاییه به وزارت امور خارجه کشورمان داده شده و آقای ظریف در مذاکرات مقدماتی با خانم موگرینی درباره این بحث پیشرفت داشته است.

لاریجانی با بیان اینکه در دوره گفت‌وگوی انتقادی با غرب تجربه تلخی ایجاد شد و گفتگوهای جدید برای تکرار نشدن آن تجربه های تلخ است، خاطرنشان کرد: در آن دوران آنها در موضع انتقاد بودند و ما باید به سوال‌های آن‌ها پاسخ می‌دادیم. به درک که آن‌ها از ما ناراضی هستند و مگر قرار ما دل آن‌ها را به دست آوریم.

در آن دوره از گفت‌وگوها آن‌ها مذاکره را به مسائل دیگر مربوط کرده بودند یعنی اگر آلمان می‌خواست یک ماشین به ایران بفروشد صدراعظم آن کشور به ما می‌گفت فلان زندانی را آزاد کنید. این‌گونه مذاکره مضحک‌ترین گفت‌وگوی حقوق بشری است.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه باز شدن فضا برای بشریت در تجربه‌های جدید و امکان مفاهمه در این گفت‌وگوها را دلیل پیشنهاد مذاکره حقوق بشر با غرب بیان و گفت: برای باز شدن فضا برای ملت‌های اسلامی تلاش می‌کنیم چه غربی‌ها بخواهند و چه نخواهند.

غربی‌ها از این نوع گفت‌وگو استقبال نخواهند کرد و می‌خواهند چیزی شبیه برجام دو،  سه،‌ چهار و پنج راه بیندازند و بعد بگویند اگر می‌خواهید کمی شیرهای بانک‌ها را برای‌تان باز کنیم اجازه دهید علیه اسلام نیز حرف زده شود. 

وی گفت: در هیات مذاکره حقوق بشر با غربی ها ترکیبی از متفکران، مسئولان قضایی و سیاست مداران علاقه مند حضور خواهند داشت.

وی غربی‌ها را «خودبین ،‌ تحمیل گر و منافق» توصیف کرد و افزود: اشکال‌هایی که آن‌ها به ما می‌گیرند به دلیل این ویژگی‌های غربی‌هاست. بیش از 90 درصد تهاجم غرب درباره حقوق بشر به قوه قضاییه است.

غربی‌ها می‌پرسند چرا نظام مدنی‌ ما بر اساس قوانین اسلام است، چرا اجازه نمی‌دهیم بر ضد تفکر و نظام اسلامی جریان سیاسی راه اندازی شود و چرا با تروریسم مبارزه می‌کنیم. غربی ها مدافع حقوق بشری هستند که از دل آن القاعده ، داعش و تروریست خارج شود.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه افزود: چگونه غربی‌ها منافقان را که 20 هزار نفر را در کشورمان ترور کردند مدافع حقوق بشر می‌دانند. این‌که تعداد زیادی اعدام انجام می دهیم خوشحال نیستیم اما جنگ بی امانی در مبارزه با مواد مخدر داریم. به برکت وجود ژنرال های ناتو در افغانستان کشت خشخاش در این کشور 40 برابر افزایش یافته است.

این ژنرال ها عصر ها از این مواد افیونی استفاده می‌کنند اما این حجم مواد مخدر برای آن‌ها زیاد است و بقیه آن را احتمالا به برلین می فرستند. ما با آن ها می‌جنگیم و هزاران شهید برای جنگ بی امان با مواد مخدر داده‌ایم. اشکال‌های عمیق و مبنایی بر حرف‌های غربی ها درباره اعدام داریم.

وی با بیان این‌که «غربی‌ها در حقوق بشر دروغگو هستند» افزود: باید از آن ها پرسید چگونه می‌شود در کشوری که در آن دموکراسی وجود ندارد حقوق بشر در آن خوب باشد. دوستان غربی‌ها در منطقه دیکتاتورهای خون‌آشامی هستند. اگر یک بچه گربه در لندن دچار سانحه شود پنج آمبولانس برای آن می‌آیند و فعالان محیط زیست سینه چاک می‌کنند و اشک مردم در می‌آید اما آیا این حقوق بشر است که کودکان بسیاری در یمن،‌ افغانستان و عراق به وسیله اسلحه،‌ سیاست، مشاوره و عروسک‌های غربی کشته شوند. آیا این حقوق بشر است که حلقوم سازمان ملل را که می‌خواهد پس از مدت‌ها یک جیغ آرام در این زمینه بکشد با دلار های نفتی پر کنند.

وی افزو: مهم ترین دلیل کناره گیری احمد شهید گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای ایران سیاست های جمهوری اسلامی ایران بود. ما به همه مسائلی که این گزارشگر مطرح می‌کرد پاسخ فنی و دقیق می دادیم. عملکرد احمد شهید مجموعه ای از تبلیغات نادرست، سواستفاده از مسئولیت در سازمان ملل ،‌ اتهامات واهی و  دفاع از تروریسم و ابزار دست کشورهای بسیار مضر و متعرض به حقوق بشر است.

لاریجانی درباره پیگیری شهدای فاجعه منا نیز گفت: مشخص شدن وضع تک تک شهدای این فاجعه مدیون نهیب رهبر معظم انقلاب اسلامی بود.  فاجعه منا جنایت علیه بشریت و توطئه صهیونیستی برای از رونق انداختن حج ابراهیمی بود. پیگیری این فاجعه در محاکم بین المللی باید انجام شود و این مسئله در دست بررسی و دولت مسئول آن است.

البته زمینه مطرح کردن این شکایت در دادگاه های بین المللی فراهم نیست و مسئله درشورای امنیت سازمان ملل تعقیب شده است. دعوای درباره این فاجعه در حال شکل گیری و مقدمات دادرسی در باره آن فراهم شده است.

وی با بیان این‌که بیش از 90 درصد اعدام ها در کشور مربوط به قاچاق مواد مخدر است افزود: اگر در قوانین مبارزه با این مواد بازنگری شود ممکن است 20 تا 30 درصد از تعداد اعدام ها در این زمینه کاهش یابد. کسانی که زیر سن 18 سال مرتکب جرم شده‌اند در شرایط خاص و با تشخیص قاضی پس از رسیدن به سن قانونی اعدام می‌شوند. قصاص حق حکومت نیست بلکه حق شهروندان است و نقش حکومت در موضوع قصاص عفو و گذشت اولیا دم است. حدود 40 تا 45 درصد نظام اسلامی در گسترش فرهنگ عفو وگذشت موفق بوده اما قصاص منطق بسیار قوی دارد.