"دیوید اگناتیوس" در مقاله ای با عنوان "اشتباه داعش، ممکن است برای این گروه فاجعه بار باشد" نوشت: "حملاتِ هفتۀ گذشتۀ داعش به چهار کشور اسلامی، می تواند برای نخستین بار، به شکل گیری ائتلافی جهانی علیه این گروه و دیگر گروه های تروریستی منجر شود".

در این مقاله آمده است: "حملات وحشیانۀ داعش به ترکیه، بنگلادش، عراق و عربستان، ممکن است کشورهای اسلامی و غربی را قانع سازد که با دشمنی مشترک به نام داعش مواجه اند".

اگناتیوس، شکل گیری چنین طرز تفکری را زمینه ساز به وجود آمدن ائتلافی بزرگ و جهانی دانست که می تواند شبیه ائتلاف دسامبر 1941 پس از ماجرای معروف "پرل هاربر" باشد.

به نوشتۀ روزنامۀ واشنگتن پست، در صورت شکل گیری چنین ائتلافی، طرف های آن، علاوه بر اروپا و آمریکا، ترکیه و عراق و اندونزی و پاکستان و بسیاری از کشورهایی خواهند بود که در معرض حملات داعش هستند و اگر عربستان به سبب انفجار مدینه، به این ائتلاف بپیوندند، کشورهایی مانند اردن، مصر، مغرب و امارات را نیز با خود همراه خواهد کرد.

در این میان، ترکیه نیز که قربانی حملات داعش شده است، ناچار خواهد شد برای پیوستن به ائتلاف جهانی، به بستن مرزهای خود با سوریه تن دهد و برای این که ناچار به جنگ در دو جبهه نشود، با حزب کارگران کردستان، بر سر میز مذاکره بنشیند.

به این ترتیب، هرچند داعش، با حرکت اخیر خود در حملۀ همزمان به استانبول، داکا، بغداد و مدینۀ منوره سعی داشت میان غرب و کشورهای اسلامی فاصله بیندازد، اما همین حرکت ممکن است به شکل گیری ائتلاف جهانیِ مسلمانان و غیرمسلمانان علیه داعش منجر شود تا یک بار برای همیشه به این "ویروس خشونت" که جهان را گرفتار کرده است، پایان دهند.