داعش عملیات خود را به خاک آمریکا منتقل کرد
داعش عملیاتهای خود را به داخل خاک آمریکا منتقل کرده است آیا عملیات تروریستی اورلاندو پاسخی به درخواست ابو محمد عدنانی بود؟ آیا ترامپ برای ورود به کاخ سفید به فردی مانند خود نیاز دارد؟ آیا احتمال واکنش آمریکا وجود دارد و اگر وجود دارد کجا و چگونه؟
اینکه عمر صدیق متین جوان آمریکایی ـ افغانی پیش از حملهاش به کلوپ شبانه شهر اورلاندو با داعش بیعت کند در وهله اول به این معناست که وی به شکل مستقیم یا غیرمستقیم به دعوت ابومحمد العدنانی، سخنگوی داعش پاسخ داد. العدنانی از تمامی جوانان مسلمان جهان برای اجرای عملیات تروریستی در غرب و انتقام گیری از دخالت نظامی آمریکا در سوریه و عراق دعوت کرده بود.
انتخاب کلوپ شبانهای که معمولا همجنسگراها به آنجا رفت و آمد دارند از سوی صدیق متین و خرید یک قبضه تفنگ چند روز قبل از این حمله اینگونه به نظر میرسد که وی از قبل هدف خود را انتخاب کرده و به شکل دقیق و تکنیکی این عملیات را محاسبه و بررسی کرده بود و همین امر علت تعداد زیاد قربانیان این حادثه (50 کشته و دهها زخمی) است.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا این حمله را یک اقدام تروریستی و نفرت انگیز و بدترین حادثه تیراندازی در تاریخ این کشور خواند اما نگفت که پاسخ آمریکا به این کشتار چگونه خواهد بود، چه بسا نیازی به گفتن این موضوع نباشد اما به هر حال نیروهای ویژه آمریکا وارد جنگ خونینی علیه داعش شدهاند و در حملات به پایگاههای این گروه تروریستی در رقه، فلوجه و منبج شرکت کرده و در حمایت هوایی از عملیاتهای زمینی دست به حملات هوایی و بمباران میزنند.
اگر این جوان در پاسخ به درخواست العدنانی که چندی پیش در قالب نواری ویدئویی در سایتهای مختلف و شبکههای اجتماعی وابسته به داعش منتشر شده دست به این حمله زده باشد این مساله همزمان از اهمیت و حساسیت بالایی برخوردار است. همچنین این حادثه نظریه وجود برخی گروهکهای مخفی و یا افرادی که به گرگهای تنها در کشورهای بزرگ غربی معروفند را ثابت میکند. طبق این نظریه این گروهکها و یا افراد در هر لحظه که دستور صادر شود، آماده اجرای عملیات هستند موضوعی که ما و دیگران را نسبت به وقوع عملیاتهای مشابه دیگر نگران میکند.
داعش به سرعت مسئولیت این عملیات را برعهده میگیرد و عامل اجرای آن را از اعضای خود اعلام میکند گویا زبان حال داعش این است: ما را در عراق و سوریه میکشید و اکنون ما به شما در خانهتان پاسخ میدهیم و باید منتظر عملیاتهای بیشتر در آینده نزدیک باشید.
این موضوع یک چالش تروریستی خونین و بیسابقه است که تمامی چالشهای مشابه قبلی در برابر آن ناچیز هستند. این امر نشان میدهد که شکست داعش با تجهیزات نظامی به معنای نابودی کامل آن نیست باورهای افراط گرایانه این گروه تروریستی از تمامی سلاحها و نیروهایش خطرناکتر است. علاوه بر این نفوذ داعش در بیش از 9 کشور و مناطق مختلف آسیا، آفریقا، اروپا و اخیرا آمریکا رو به گسترش است.
مسئولیت دستگاههای امنیتی که از امکانات مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی خوبی برای مبارزه با داعش برخوردار است اگر غیرممکن نباشد، اکنون بسیار دشوار است. واقعا این دستگاهها مقابل کسی که عزم جنگ تا سر حد مرگ کرده و یا دیگر گروههای تروریستی که برداشتهای سلفی افراطی از اسلام دارند چه کاری میتواند انجام دهند؟
شکست نظامی داعش در شرایطی که این گروه تروریستی به دلیل کاهش درآمدهای نفتی و منابع مالی حامی خود در ارایه خدمات اساسی به حدود 9 میلیون نفری که در سرزمینهای تحت تصرفشان ساکن هستند، با مشکل مواجه شده، چه بسا میتواند این گروه تروریستی را از این فشار رهایی بخشد و پنهان شدن داعش از نظرها میتواند به نفع این گروه تروریستی باشد و خطرات آن را افزایش دهد.
نمیخواهم این گونه استدلال کنم که کشتار اورلاندو به نفع جبهه افراطی، راستگرا و نژاد پرست آمریکا تمام شده یا نه و یا به استقبال دونالد ترامپ کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا از این اتفاق بپردازم که در صفحه شخصی خود در توئیتر اعلام کرد: باید بر مبارزه با تروریسم "اسلامی" تمرکز کنیم.
نفرت آمریکا از اعراب و مسلمانان که در حملهشان به عراق و اشغال این کشور به فرماندهی یک ترامپ دیگر به نام جورج بوش پسر تجلی یافت در واقع بذرهای تروریسم را در عراق کاشت و این دانهها رشد کرده و میوه خود را به شکل این گروههای تروریستی و در راس آنها داعش به بار آورد. دخالتهای نظامی آمریکا با حمایت ناتو و توافق برخی دولتهای عربی با این مساله، ایجاد سهمیه بندیهای طایفهای و درگیریهای طایفهای ناشی از آن همان عواملی هستند که بسترهای افراط گرایی، خشونت و تروریسم را فراهم و بیش از پنج کشور عربی را به کشورهایی شکست خورده بدل کردند. کشورهایی که تا چند وقت پیش نمونههای همزیستی مسالمت آمیز ثبات و امنیت در جهان بودند.
اگر این حمله تروریستی اورلاندو است که دونالد ترامپ را به کاخ سفید میرساند و باعث افزایش اسلام هراسی میشود، ضرر ناشی از آن تنها متوجه مسلمانان نبوده و شامل کل جهان خواهد شد. بنابراین لازم است خویشتنداری پیشه نمود و با عقل با این مساله برخورد کرد و نتایج و پیامدهای آن را سریعا کنترل کرد و راه را برای کسانی که میخواهند از این حمله به روش نژاد پرستانه و تروریستی استفاده کنند، بست.
مقابله با یک تفکر افراطی از طریق یک تفکر مشابه آن ممکن نیست بلکه نیازمند گذشت و تقویت ارزشهای همزیستی است. کسی که به این کلوپ شبانه یورش برد نماینده کل مسلمانان و یا باورهای آنان نبود همانگونه که عامل اجرای انفجار اکلاهوما در سالهای گذشته نیز نماینده همه مردم آمریکا و عقاید مسیحی نبود.
اما کسی که به عراق یورش برد و آن را اشغال کرد، رئیس جمهور منتخب اکثر مردم آمریکا بود و کسی او را محاکمه نکرد.
ترامپ یک نژادپرست متنفر از مسلمانان و غیرسفیدپوستان است.
وی پیش از حادثه اورلاندو و براساس برنامههای انتخاباتی مملوء از نژادپرستی و تنفر از مسلمانان به عنوان کاندیدای حزب جمهوری خواه برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا معرفی میشود. اگر بگوییم که این سخنرانی ترامپ یکی از انگیزههای اصلی این جوان برای بیعت با داعش و ارتکاب کشتار در کلوپ شبانه همجنسگرایان بود، مبالغه نکردهایم.
کشتاری که صدیق متین انجام داد، یک عملیات تروریستی غیرقابل توجیه است اما ما باید یادمان باشد و به دیگران نیز یادآوری کنیم از جمله خود آمریکاییها که ما به عنوان عرب و مسلمان قربانی سیاستها و دخالتهای نظامی آنها هستیم. حتی در همین لحظه هم جنگندههای آنان اهدافی را در کشورهای ما تحت اسم مبارزه با تروریسم بمباران کرده و صدها تن را اگر نگوییم هزاران تن به قتل میرسانند. ما اینجا به کشته شدن دو میلیون عراقی در جریان محاصره 13 ساله که نیمیشان کودک بودند و کشته شدن نیمی دیگر پس از جنگ نمیپردازیم. تروریسم و تمامی کسانی که باعث آن هستند و از آن حمایت میکنند با هر هویت و تابعیتی محکوم هستند.
واقعا" بی سوادین . عملیات اسم جمع است و نباید جمع بسته شود. لازم است اول با سواد بشین و بعد درج خبر کنید