انگیزه سعودیها از اعزام نیروی زمینی به سوریه
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت زمان مطرح کردن پیشنهاد ریاض برای اعزام نیروی زمینی به سوریه، سؤالاتی را درباره انگیزههای این کشور به وجود میآورد.
به گزارش پارس به نقل از فارس، خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در گزارشی به بررسی پیشنهاد عربستان سعودی برای اعزام نیروی زمینی به سوریه پرداخت و نوشت، این پیشنهاد همان اندازه که به تصمیم این کشور برای نشان دادن قدرت نظامی خود مربوط میشود، به همان اندازه به پاسخ به درخواست آمریکا برای کمک بیشتر متحدانش در خاورمیانه نیز ارتباط دارد.
در این گزارش آمده، صرف مطرح کردن این پیشنهاد، این فرصت را به سعودیها میدهد تا به آمریکا نشان دهند متحدان منطقهای واشنگتن به اندازه کافی برای جنگ با داعش اقدام نمیکنند. این پیشنهاد همچنین واشنگتن را تحت فشار قرار میدهد تا در نشست هفته جاری «اشتون کارتر» وزیر دفاع آمریکا و سایر وزرای دفاع متحدان خود در بروکسل برای گفتوگو درباره مبارزه با افراطگرایان، کار بیشتری انجام دهد.
بر اساس این گزارش، «احمد العسیری» سخنگوی ارتش سعودی به روشنی اعلام کرده، پیشنهاد این کشور مشروط به حمایت ائتلاف بینالمللی است که با گروههای شورشی در عراق و سوریه مبارزه میکنند. عربستان سعودی و امارات متحده عربی که اعزام نیروی زمینی را پیشنهاد دادهاند، بخشی از ائتلاف بینالمللی به رهبری آمریکا هستند اما بعد از پروازهای اولیه بر فراز سوریه، از مشارکت خود در حملات هوایی کاستهاند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت، «عادل الجبیر» وزیر خارجه عربستان سعودی روز گذشته (دوشنبه) در واشنگتن اعلام کرد، تمایل کشورش برای اعزام نیروهای ویژه به سوریه مشروط به این موضوع است که آمریکا رهبری تلاشهای زمینی را برعهده بگیرد.
وی بعد از دیدار با «جان کری» وزیر خارجه آمریکا، به خبرنگاران گفت: «ائتلاف همانگونه اقدام میکند که در گذشته اقدام میکرده است. آمریکا ائتلاف بینالمللی علیه داعش در سوریه را هدایت میکند. اگر آمریکا این تلاشها را هدایت نکند، ائتلاف بینالمللی علیه داعش هم وجود نخواهد داشت».
در این گزارش با اشاره به جنگ عربستان با یمن، آمده، دخالت در یمن نشاندهنده قاطعیت و قدرت روزافزون عربستان سعودی، از زمان نشستن ملک سلمان بر تخت پادشاهی است.
«محمدبن سلمان» وزیر دفاع عربستان از تشکیل ائتلاف نظامی اسلامی خبر داده که هدفش مبارزه با تروریسم است. این گروه شامل بیشتر کشورهای عرب سنی، برخی کشورهای آفریقایی و آسیایی و همینطور ترکیه است اما سوریه، عراق و ایران در این ائتلاف حضور ندارند.
«تئودور کاراسیک» تحلیلگر مسائل ژئوپلتیک در این باره میگوید: «دکترین سلمان درباره برنامهریزی برای قدرت و اقتدار نظامی است. این کشور احتمالا به دنبال قدرت نفوذ است».
آسوشیتدپرس در ادامه نوشت، در حالی که سعودیها میگویند هدف آنها مبارزه با داعش است، اما زمان مطرح کردن پیشنهاد آنها برای اعزام نیروی زمینی به سوریه، سؤالاتی را درباره انگیزههای این کشور به وجود میآورد.
بر اساس این گزارش، حضور روسیه در سوریه چشمانداز نظامی را به شدت تغییر داده و شورشیان مورد حمایت سعودیها را از مناطق کلیدی در شمال این کشور بیرون رانده و دست بالا را در اختیار بشار اسد رئیسجمهور سوریه قرار داده است. هر گونه اعزام نیروی زمینی برای مبارزه با داعش باید از مرز ترکیه صورت گیرد که نزدیکترین منطقه به ارتش دولت سوریه و نظامیان متحد اسد است که تحت پوشش حملات هوایی روسیه پیشروی کردهاند.
در این گزارش آمده، نیروهای زمینی سعودی در منطقه پیچیدهای وارد جنگ خواهند شد که صدها نیروی شیعه از ایران، لبنان و افغانستان نیز در حال مبارزه هستند. مطمئنا داعش از این فرصت برای درگیر شدن با نیروهای زمینی سعودی بهره خواهد گرفت زیرا عربستان را بزرگترین دشمن خود در منطقه محسوب میکنند.
ارسال نظر