عوامل اصلی موفقیت عراق در افزایش صادرات نفت بعد از پیشروی داعش
ویل کریسپ در این یادداشت بهصورت هدفمند موضوعاتی را مطرح میکند که بیشتر منجر به تفرقهافکنی و قراردادن گروههای شبهنظامی مسلح در مقابل دولت مرکزی عراق میشود.
به گزارش پارس به نقل از سناباد نیوز، «ویل کریسپ» خبرنگار بخش صنعت و انرژی هفتهنامه «میدلایست اکونومیک دایجست» در یادداشتی برای خبرگزاری الجزیره نوشت: در ۱۸ ماه گذشته به علت بیثباتی، آدمربایی، جرم جنایت و سرقتهای مسلحانه در جنوب عراق، وضعیت این کشور بهعنوان دومین تولیدکننده بزرگ نفت اوپک بههم ریخته است. تیراندازی به یک کارگر ایتالیایی، قتل دو مهندس نفت و ربوده شدن ۲۶ قطری، بیثباتی مذکور را به اثبات میرساند. منازعات قبیلهای از دیگر تنشهای بوجود آمده در این منطقه است، تا جایی که مردم در نامهای از آیتالله علی سیستانی خواستار میانجیگری و پایاندادن به این قضیه شدند.
در اوایل سال ۲۰۱۶، بغداد نیرویهای نظامی فدرال را با تانک و اسلحه به این ناحیه اعزام کرد تا گروههای شبهنظامی در منطقه را خلع سلاح کند و آرامش را به مردم بازگرداند.
در ۱۵ ژوئن، دولت بغداد اعلام کرد بیش از ۳۰ نفر را در عملیات خود دستگیر کرده است و از خانههای آنها سلاحهای موشکانداز و نارنجکانداز کشف کرده است.
بااینوجود، موفقیت در این عملیات دوام زیادی نداشت و منجر به کاهش نفوذ دولت مرکزی عراق در جنوب این کشور شد.
پیشبینی میشود در سال ۲۰۱۶ بیثباتی این منطقه بیشتر شود، زیرا مشکلات بودجهای امسال در بغداد منجر به ناتوانی دولت در فراهم آوردن نیازهای اولیه شهروندان عراق شده است.
در سال ۲۰۱۵، بغداد بیشتر بودجهاش را صرف مقابله با داعش کرد و کاهش قیمت نفت نیز فشارها را بیشتر کرد، بهطوریکه دولت عراق در اکتبر ۲۰۱۵، ۱۱٫۹ درصد کاهش در تولیدات داخلی را برای سال ۲۰۱۶ پیشبینی کرد. به نظر میرسد اکنون به دلیل کاهش بیشتر قیمت نفت، این رقم بالاتر رود.
بحران مالی بغداد بیشتر فعالیتها و هزاران پروژه زیرساختی مهم را در این کشور در حالت انجماد قرار داده است.
در طی سه سال گذشته، علیرغم تحت کنترل گرفتن قسمتهای اعظمی از خاک عراق توسط داعش، صادرات نفت این کشور بیشتر از قبل شده است! یکی از عوامل اصلی موفقیت عراق در افزایش صادرات نفت در این وضع سیاسی بههمریخته، شرایط جغرافیایی عراق است.
بیش از سه چهارم نفت کشور عراق در بصره و استانهای همسایه جنوب این کشور تولید و صادر میشود؛ در ماه ژوئن، میانگین صادرات نفت عراق به ۳٫۸۸ میلیون بشکه در روز رسید، این رقم شامل صادرات نفت از کردستان عراق نیز هست.
در حال حاضر، تولید روزانه نفت عراق به ۶۶۰۰۰۰ بشکه رسیده است، رقمی بیش از سال ۲۰۱۴ که داعش در عراق پیشروی کرد.
[ویل کریسپ در این یادداشت بهصورت هدفمند موضوعاتی را مطرح میکند که بیشتر منجر به تفرقهافکنی و قراردادن گروههای شبهنظامی مسلح در مقابل دولت مرکزی عراق میشود.]
کریسپ در ادامه مطلب خود نوشت: صادرات نفت بزرگترین منبع درآمدی دولت عراق است و حفاظت از میدانهای نفتی در اولویت دولت عراق و شرکتهای نفتی قرار دارد. عدم رسیدگی دولت عراق به مردم جنوب این کشور در تأمین برق، آب و سوخت منجر به خشم عمومی و جدایی مردم جنوب از دولت میشود و گروههای مسلح شبهنظامی را در مقابل دولت قرار میدهد؛ همانطور که گفته شد بیشتر تولیدات و صادرات نفتی از منطقه جنوب عراق صورت میگیرد.
ارسال نظر