در گزارش‌های قبلی به معرفی گروه‌های تروریستی جیش الاسلام، الجیش الحر، جبهه النصره، گروه نورالدین زنگی، فیلق الرحمن، الاتحاد الاسلامی لاجناد الشام، الجبهه الاسلامیه،جیش الفتح، فیلق حمص، لواء الحق، جیش اهل السنه ،کتائب مجاهدین حوران، جیش النصر و جیش التوحید پرداختیم و در این گزارش، باندهای موسوم به جیش المهاجرین و الانصار باند تروریست های چچنی را بررسی می‌کنیم.

"حسام شعیب" تحلیلگر سیاسی سوری و پژوهشگر امور گروه‌های افراطی درباره گروه‌های چچنی که از کشورهای قفقاز برای جنگ با ارتش و ملت سوریه به این کشور سرازیر شده اند، به خبرنگار تسنیم در دمشق گفت این گروه‌ها افکار وهابی تکفیری دارند و به ارتکاب اقدامات جنایتکارانه و خشونت آمیز علیه ملت و ارتش سوریه دست می‌زنند.

شعیب افزود کشورهایی که به جنگ با سوریه برخاسته اند، بر گروه‌های دینی که ایدئولوژی خاصی دارندبه ویژه در مناطق قفقاز و جمهوری های اتحادیه جماهیر شوروی سابق تکیه کرده اند به طوری که ما شاهد سرازیر شدن شمار زیادی چچنی به سوریه برای شرکت در جنگ با ارتش و ملت سوریه بوده ایم که بخشی از آنها به گروه تروریستی داعش پیوسته اند، اما نکته قابل توجه این است که این افراد توانستند گردان های مخصوص خود را از طریق تشکلی که به مهاجران چچنی یا آنچه جیش المهاجرین و الانصار نامیده می شود، زیر نظر سازمان های اطلاعاتی بین المللی به ویژه ترکیه با دلارهای نفتی رژیم آل سعود و برخی رژیم های دیگر تشکیل دهند.

این چچنی ها به سبب وجود شیوخ و مبلغان وهابی سعودی در مناطق قفقاز و تاثیرپذیری از آنها ایدئولوژی فکر وهابی را به همراه دارند، چرا که انجمن ها و مساجدی به بهانه های مختلف که مهمترین آن گسترش اسلام برای اهداف و منافع رژیم های آل سعود و آمریکاست، در این مناطق ایجاد شده است و در نتیجه جذب این افراد و سرازیر کردن آنها به سوریه و عراق و دست زدن آنها به اقدامات تروریستی آسان است، این افراد قبلا برای جنگ در افغانستان آموزش دیده بودند و تجربه جنگ با شوروی سابق و در حال حاضر با روسیه را دارند.

کارشناس سوری تصریح کرد رژیم آل سعود در آن زمان از چچنی ها حمایت می کردف زیرا چچنی ها معتقد بودند با کمونیستی می جنگند که آن را کشور کفار می خواندند.آل سعود از چچنی بر اساس همین عقیده در افغانستان بهره برد و بر مهاجران کشورهای قفقاز و کشورهای عربی تکیه کرد که این پدیده به مهاجرت افغان عرب موسوم شد کسانی بودند که در اصل فکر وهابی داشتند. همه این افراد جمع آوری شدند و از طریق گروه های سازمان یافته مسلح مخصوص آموزش چچنی ها آموزش دیدند و گروه های دیگری هم مسئولیت نظارت بر انتقال آنها به سوریه از طریق خاک ترکیه را برعهده گرفتند.

وی درباره مناطقی که گروه های تروریستی چچنی در سوریه پراکنده شده اند به تسنیم گفت این گروه ها به طور مشخص در شمال سوریه و در حومه شمالی حلب متمرکز شده اند البته در حومه استان ادلب و حومه لاذقیه هم فعالیت می کنند زیرا ترکیه بر این افراد در حومه لاذقیه به این خاطر تکیه کرده است که این مناطق هم مرز ترکیه است و در نتیجه ترکیه به دنبال این بود تا عامل خارجی را وارد کند زیرا اعتقاد داشته است که می تواند یک گروه اسلامی سنی مهب را در حومه لاذقیه ایجاد کند تا برای جذب اهل سنت از خارج تلاش کند.

ترکیه و رژیم سعودی با استقرار چچنی ها در این منطقه به دنبال القای این دروغ هستند که آنها در حال ادای حق جهاد در منطقه با یک طیف خاصی از مردم یعنی علوی ها در لاذقیه هستند ودر نتیجه آنها می خواهند با این طیف از مردم سوریه تحت بهانه حمایت از اهل سنت منطقه بجنگند.

کارشناس سوری اظهار داشت به همین سبب ما شاهد حضور گروه‌های چچنی در حومه لاذقیه بودیم که نیروهای ارتش سوریه ضربه مهلک و کوبنده ای به آنها وارد کرد که چچنی ها را در تنگنای شدید قرار داد که برخی از آنها شروع به خروج از سوریه کرده و برخی هم به گروه تروریستی داعش در استان الرقه پیوسته اند.

وی درباره حامیان مالی گروه های تروریستی چچنی به تسنیم گفت حمایت مالی از این گروه‌ها میان کشورهای مختلف تقسیم شده است، رژیم عربستان سعودی این تروریست های به اصطلاح جهادی را با توجه به افکار وهابی آنها تحت بهانه دروغ «یاری اهل سنت در منطقه» جذب می‌کند،و ترکیه هم زمینه ورود آنها را از خاک خود به داخل سوریه تسهیل می کند و به پشتیبانی لجستیکی از آنها می پردازد.

شعیب خاطر نشان کرد برخی از این جنگجویان چچنی نمی دانند که در سوریه می جنگند و البته به زبان عربی هم صحبت نمی کنند، برخی معقتدند برای جنگ با صهیونیست ها در فلسطین آمده اند همه چچنی هایی که وارد می شوند نمی دانند که با مسلمانان یا دولت سوریه می جنگند،اینها مزدور هستند و زبان عربی را خوب بلد نیستند و حتی با مفاهم حقیقی اسلام آشنا نیستند.

پیوستن تروریست های چچنی از طریق گروه های مشخصی در گروه تروریستی داعش از طریق ترکیه و  قطر صورت می گیرد که آنها را فریب داده و برای جنگ با ملت و دولت سوریه وارد خاک سوریه می کنند.

رئیس جمهور چچن و رئیس جمهور روسیه از آماری درباره تروریست های چچنی سخن گفته اند و اطلاعات نشان می دهد که روسیه از بازگشت این افراد نگران است زیرا آنها فکر تکفیری را به عنوان ایدئولوژی خود در وجودشان تقویت کرده اند و مرتکب جنایات و اقدامات خشونت آمیز فراوان شده اند و این افراد خواهان انتقال این گونه اقدامات از سوریه و عراق به سمت روسیه فدرال برای احیای طرح قدیمی و جدیدشان یعنی سقوط آنچه دولت کفار می خوانند، هستند.

شناسنامه عمر الشیشانی سرکرده تروریست های چچنی در سوریه

عمر الشیشانی (عمرچچنی) فرمانده تروریست های چچنی با عنوان ادعایی جیش المهاجرین و الانصار است، نام اصلی عمر، طرخان باترچویلی است وی از مهمترین سرکردگان جنگجویان چچنی در سوریه به شمار می رود که از دشت بانکیسی در شمال شرقی گرجستان به سوریه آمده است، وی قبلا تا پیش از آمدن به سوریه از سال 2006 در ارتش گرجستان خدمت می کرد و پس از خدمت زندانی هم شده بود.

وی برای آنچه به ادعای خود برپایی حکومت اسلامی خواند، به سوریه آمده است ولی منابعی در سوریه تاکید کرده اند  که بیعت خود با گروهک تروریستی داعش را بیعت جنگ و نه بیعت امارت قلمداد می کند یعنی وی با داعشی ها برای جنگ با آنچه دشمن مشترک می خواند، متحد شده است.

یک نشریه سوری نزدیک به الشیشانی مصاحبه ای با وی انجام داده بود که وی به ارتباط خود با گروهک تروریستی تکفیری اعتراف کرده بود.
وی در جریان جنگ سال 2008 گرجستان به همراه ارتش این کشور با روسیه جنگید و در پی آن به درجه گروهبانی ارتقا یافت، در سال 2010 میلادی به بیماری سل مبتلا شد که در پی آن از خدمت ارتش معاف شد. برخی که او را می شناسند، گفته اند الشیشانی پس از این بیماری بود که به ترکیه رفت و از آنجا به سوریه نفوذ کرد و در ادامه سرکردگی برخی گروه های تروریستی را در این کشور به عهده گرفت.