به گزارش پارس به نقل از مشرق، نشریه امریکن هرالد تریبیون در جدیدترین شماره خود با دکتر «جیل استاین» کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا از حزب سبز در مورد موارد مختلف به گفتگو نشست. وی، از لزوم تحریم تسلیحاتی و بانکی عربستان سعودی و اسراییل، توقف تروریسم با روش غیرنظامی، قرابت بیشتر با روسیه و ایران، و اعمال سیاست‌های معقولانه اقتصادی در آمریکا سخن گفت.

جیل استاین، پزشک آمریکایی متولد 14 می 1950 است که از حزب سبز برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری معرفی شده و از آنجایی که به عنوان نامزد مستقل وارد جریان انتخابات شده است، لذا در نظرسنجی‌های صورت گرفته تاکنون، جایی نداشته است. جیل استاین، بر اساس خط‌مشی «فرانکلین روزولت» در مواجهه با رکود بزرگ، به «نیو دیل سبز» معتقد است که بر مبنای آن برای مقابله با تغییرات آب و هوایی و مسائل زیست‌محیطی، شغل‌هایی در راستای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر با هدف به کارگیری «هر آمریکایی مایل و قادر به کار» ایجاد خواهد شد. وی شعار تبلیغاتی خود را «قدرت مردم» نام نهاده و اهداف دوران ریاست جمهوری‌اش عبارتند از: نیل به فهم و قرائت مشترک از انرژی سبز با دیگر کشورها، برچیدن فقر، سلامتی به عنوان حق مسلم هر فرد، تحصیلات به عنوان حق مسلم هر فرد، اقتصاد عادلانه، حفاظت از سیاره زمین، آزادی و برابری، عدالت برای همه، صلح و حقوق بشر، و قدرت برای مردم.

 

استاین معتقد است که قطع بودجه نظامی بسیار مهم است. آمریکا، دیگر نباید به دنبال جنگ بر سر نفت باشد؛ لذا، «حزب سبز» برنامه جدیدی را جهت ایجاد 20 میلیون شغل در نظر دارد تا بدینوسیله اقتصاد، انرژی، تغذیه، نظام حمل و نقل، اکوسیستم، و زیرساخت‌های حیاتی آمریکا بهبود یابد. استاین ابراز داشت: «طبق این برنامه اضطراری، آمریکا تا سال 2030 به انرژی 100 درصد تجدیدپذیر دست خواهد یافت. اضطرار و اهمیت این طرح به اندازه طرح‌های فوریتی دوران جنگ، شایان توجه است. طرحی که قطع یقین انرژی فسیلی و هسته‌ای ما را دچار سلامت خواهد کرد. این طرح را به اجرا می‌گذاریم که توجیه جنگ‌طلبی و ایجاد پایگاه‌های نظامی تحت لوای امپراتوری آمریکا دیگر معنا نداشته باشد. به پا می‌خیزیم تا با در معرض قرار دادن مردم آمریکا در جنگ به بهانه ارتقای نظام انرژی سوخت فسیلی بایستیم. اینجاست که قطع بودجه نظامی اهمیت و معنا پیدا می‌کند».

 

عربستان

 

«دیوید سوآنسون» -خبرنگار هرالد تریبیون- از استاین پرسید: «در جایی گفته بودید که 50 درصد از بودجه نظامی ارتش را قطع می‌کنید؛ و اشاره مستقیم شما به بخش‌های پایگاه‌های نظامی برون‌مرزی و برنامه‌ سلاح هسته‌ای آمریکا بود. آیا می‌توان اینطور پنداشت که جیل استاین یک‌طرفه به برنامه سلاح هسته‌ای آمریکا حمله می‌کند»؟

پاسخ: «چرا یکطرفه؟ این فقط بحث من نیست. روس‌ها چندین و چند مرتبه از آمریکا خواسته‌اند که بحث مذاکرات برای خلع سلاح هسته‌ای دو طرف از سر گرفته شود اما کشور من هر مرتبه به نوعی قضیه را ملغی کرده است. عجالتا، خلع سلاح هسته‌ای باید از آمریکا و روسیه شروع شود تا شورای بین‌المللی خلع سلاح هسته‌ای شکل بگیرد».

استاین ادامه داد: «مبارزه با تروریسم فقط موجب افزایش تروریسم شد. این برنامه، برای هر خانواده آمریکایی 75 هزار دلار هزینه داشت. چرا مردم باید از این طرح مبارزه با تروریسم آمریکا خشنود باشند وقتی که می‌بینند طالبان قدرتمندتر شد، القاعده جهانی شد، و داعش خلق گردید؟ مگر می‌شود این سیل تاسف‌بار مهاجرین به اروپا که قطع یقین به اتحادیه اروپا ضربه می‌زند را نادیده گرفت؟».

 

گزارش کنگره: طالبان، امروز قدرتمندتر از 15 سال گذشته

در این رابطه مطالعه کنید:

گزارش اداره آمریکایی «سیگار»:

طالبانِ امروز، قدرتمندتر از 15 سال گذشته + دانلود

 

این نامزد ریاست جمهوری 2016 افزود: «برای تغییر نگرش در سیاست خارجی، باید اصلاحات مالی صورت بگیرد. دولتمردان و نظامیان باید پای خود را از بازی‌های کثیف مالی سیاست بیرون بکشند. اگر بشود جلوی کسی که هزینه تبلیغات یک نامزد را می‌دهد و بعدا در دولت با همان نامزد می‌بندد ایستاد و چهره او را شناساند، آن وقت می‌توان گفت که این «بند ناف» را کشیده‌ایم و لذا دستان پشت پرده قدرت خود برای حمایت از کنگره و اعمال سیاست خارجی مطلوب را از دست می‌دهد. سیاستمداران واقعی ما باید این «کمربند محافظتی» را برای خود ایجاد کنند تا آنگاه شاهد جلوگیری از فروش سلاح توسط دولت آمریکا به خریداران خارجی باشیم.

جیل استاین بیان داشت: «ما جنگ را احتکار می‌کنیم؛ اما نمی‌دانیم که این احتکار همچون احتکار انرژی روزی نابود‌کننده خود ما خواهد بود. آیا منصفانه است که تریلیون‌ها دلار صرف ارتقا نظامی کنیم در حالی که فقط سه تریلیون به بخش بهداشت در سرتاسر آمریکا اختصاص می‌یابد؟ تاثیرات مثبت بخش بهداشت را هم که خدا می‌داند تا چه حد است. گویی «اقتصاد وابسته به سوخت فسیلی» و «اقتصاد وابسته به جنگ‌افروزی» ما، به مردم آمریکا توهم خوش بودن را داده است و همانا در خانه‌ای بر روی آب زندگی می‌کنیم».

 

 

 

 
 
 
00:00 01:54

spaceplay / pause

qunload | stop

ffullscreen

shift + slower / faster

volume

mmute

seek

 . seek to previous

126 seek to 10%, 20% … 60%

 

- از اختلاف‌نظرتان با «برنی سندرز» بگویید.

 

 

پاسخ: «سندرز به تولید سامانه اف 35 می‌گوید حمایت از مبارزه با تروریسم. او به کشتن دشمنان و مردم به وسیله پهپاد می‌گوید «مبارزه با تروریسم» در حالی که من قرائت دیگری از مبارزه با تروریسم دارم. اتفاقا، همین ترور با پهپاد، این بلا را سر ما آورده است. بدیهی است که وقتی یک پهپهاد به هنگام نیمه‌شب بر فراز سر دشمن قرار گرفته و او را نشانه بگیرد، از پا نمی‌ایستد و به قصد انتقام‌کشی راه گسترش دادن قوای خود را برمی‌گزیند که از آن دست می‌توان به القاعده و داعش اشاره کرد. اما سندرز متوجه این موضوع نیست و برای همین سینه سپر می‌کند و می‌گوید: «نگذاریم که عربستان تنها بماند. و آری، دستانش را بیشتر به خون {literal}{{/literal}مردم بیگناه{literal}}{/literal} آلوده سازد».

 

 

 

استاین ادامه داد: «باید اقدام به تحریم تسلیحاتی و مسدود کردن حساب‌های آل سعود کنیم. البته، اسراییل هم از این قاعده مستثنی نیست. این دو، باید بفهمند که به قانون احترام بگذارند».

 

- آیا آمریکا باید به دادگاه جرایم بین‌المللی بپیوندد؟

 

پاسخ: قطعا. معاهدات بسیاری است که آمریکا باید به آنها بپیوندد. مگر روسیه و چین نیستند که پیشگام گسترش پیمان‌نامه‌هایی در مورد منع گسترش سلاح‌ در فضا و حاکمیت قانون در فضای سایبری هستند؟

- به عنوان پرزیدنت استاین، در مورد داعش چه سیاستی را اتخاذ خواهید کرد؟

پاسخ: «اولا، برای مقابله با داعش همان کار را نمی‌کنم که منجر به خلق داعش شد. این بسان فیل در اتاق تاریک است که هیچکدام از نامزدهای ریاست جهموری از وجود آن باخبر نیستند حتی «رند پل». پس، داعش را بمباران نمی‌کنیم بلکه منابع مالی و راه‌های حمایت تسلیحاتی داعش را از بین می‌بریم. بهترین راه آن هم تحریم تسلیحاتی است. می‌توانیم یکجانبه این کار را انجام دهیم اما شرط عقل این است که بنشینیم و با روس‌ها صحبت کنیم. همان کاری که پوتین تلاش کرد که انجام دهد».

 

استاین افزود: «خودتان خوب می‌دانید که همین پوتین که دشمن قسم خورده خود می‌دانیم، واقعا به دنبال ایجاد فرایند صلح در سوریه است. باید با ایران یک آشتی دست کم نسبی داشته باشیم و در قضیه سوریه و دیگر حوادث خاورمیانه به نقش این کشور اهمیت بدهیم. باید متحدانمان را در جریان کارهایمان شریک سازیم. این خیلی مضحک است که اکنون عربستان به عنوان یکی از بانیان فرایند صلح سوریه، تروریست‌ها را به جای نمایندگان اپوزیسیون سوریه جا می‌زند و به مذاکرات می‌فرستد. ترکیه هم به عنوان شریک ما و عضوی از ناتو باید مراقب جایگاهی که به آن دادیم باشد و با رفتار مزورانه و دودوزه‌‌گری که هم از آخور می‌خورد و هم از توبره باشد. نمی‌توان هم رفیق گرمابه و گلستان غرب بود و هم از داعش حمایت کرد و با آن تجارت مخفیانه نفت و معامله اسلحه کرد و یا مرز را برای انتقال آنها برای کشتن مردم سوریه باز کرد».

 

 

عربستان

 

 

 

 

منابع:

 

http://ahtribune.com/us/2016-election/436-jill-stein-bernie.html

http://www.jill2016.com/plan

http://www.jill2016.com/announce

https://ballotpedia.org/Jill_Stein_presidential_campaign,_2016