به گزارش پارس به نقل از ایسنا، بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه در مصاحبه با خبرگزاری اسپانیا گفت: عربستان، آمریکا و برخی کشورهای غربی از ما می‌خواهند با تروریست‌ها مذاکره کنیم اما این مسئله‌ای است که هیچ کسی نمی‌تواند آن را بپذیرد.

 

وی گفت: ما آماده آغاز مذاکرات با مخالفان هستیم اما این مسئله به تعریف مخالفان بستگی دارد منظور از مخالفان گروه‌های مسلح یا تروریست‌های سرشناس نیست.

اسد درباره امکان همکاری فرانسوی‌ها با دمشق در زمینه مبارزه با تروریسم‌ گفت: پس از حوادث تروریستی اخیر در پاریس دیدیم که جنگنده‌های فرانسوی به حملات علیه داعش پرداختند. فرانسوی‌ها گفتند که خواهان مبارزه با تروریسم هستند. این به چه معناست؟ این مسئله یعنی آنها پیش از حوادث پاریس وارد جنگ با تروریسم نشده بودند؛ چرا به جنگ با تروریسم پیش از وقوع چنین رخدادهایی نپرداختند. این یعنی بمباران کردن مواضع داعش با هدف مهار خشم افکار عمومی فرانسه نه چیز دیگری. اگر شما واقعا خواهان مبارزه با تروریسم هستید پس نباید منتظر این باشید که یک حادثه تروریستی رخ بدهد. همچنین باید اصول و ارزشهایی برای مبارزه با تروریسم وجود داشته باشد. این دلیل دیگری است که نشان می‌دهد فرانسوی‌ها در مبارزه با تروریسم جدی نیستند.

وی درباره اینکه "آیا ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در مقابل کمک نظامی به سوریه چه درخواستی از وی کرده است" گفت: پوتین هیچ چیزی از ما نخواست و این دلیل ساده‌ای دارد و آن این است که ما معامله نمی‌کنیم. روابط میان دو کشور روابطی بر اساس منافع مشترک است و قطعا به نفع روسیه نیست که سوریه با حملات تروریستی مواجه باشد بلکه روسیه خواهان حفظ ثبات روسیه، عراق و منطقه است. آنچه که روسیه در حال حاضر در سوریه انجام می‌دهد دفاع از تمامی اروپا به شکل مستقیم است.

اسد تاکید کرد از زمانی که ما درباره حل سیاسی بحران صحبت می‌کنیم منظور ما یک راهکار صرفا سوری است نه راهکاری از سوی غرب یا کشورهای خارجی. اگر مردم سوریه نخواهند که من رئیس جمهور باشم من باید فورا از سمت خود کنار بروم. این یک مسئله اصولی برای من است. اما زمانی که ببینم مردم سوریه همچنان مرا تایید می‌کنند پس در پست خود باقی می‌مانم. من تحت هیچ شرایطی سوریه را ترک نخواهم کرد و حتی این مسئله به ذهن من نیز خطور نکرده است.

بشار اسد درباره اینکه آیا روس‌ها پایگاه نظامی دیگری در سوریه ایجاد خواهند کرد یا نه گفت: این مسئله درست نیست و روس‌ها دو روز پیش چنین ادعاهایی را تکذیب کردند.

وی درباره مشارکت رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در ایجاد راهکار بحران سوریه گفت: اگر اردوغان آماده کنار گذاشتن موضع جنایت کارانه خود باشد ما هیچ مشکلی با وی نخواهیم داشت و در نهایت از هرگونه کمک یا مشارکت مثبتی از سوی هر طرفی که باشد استقبال می‌کنیم. اما آیا ما می‌توانیم پیش بینی کنیم که اردوغان تغییر می‌کند؟ نه. به این دلیل که اردوغان ایدئولوژی اخوان المسلمین را قبول دارد. برای همین نمی‌تواند علیه ایدئولوژی خود برخورد کند. وی شخص عملگرایی نیست که به منافع کشورش فکر کند و تنها به نفع ایدئولوژی خود و به ضرر منافع کشورش اقدام می‌کند. در نتیجه ما نمی‌توانیم پیش بینی کنیم که اردوغان تغییر کند.

اسد درباره دیدار جان کری، وزیر خارجه آمریکا با مقامات روسیه در مسکو و اینکه آیا وی نگران معامله‌ای اوکراین با سوریه بین آمریکا و روسیه هست یا خیر، گفت: نه ما نگران چنین مسئله‌ای نیستیم. چنین فکری از پنج سال پیش توسط مسئولان غربی گفته شده، روس‌ها افرادی عملگرا هستند اما در عین حال نیز اخلاقی اصولی دارند که تنها بر پایه منافعشان نیست. مسئله بسیار خوبی که در مورد موضع آنها وجود دارد این است که هیچ تناقضی میان ارزش‌ها و منافعشان وجود ندارد. اگر معامله‌ای نیز در کار باشد روس‌ها به خوبی می‌دانند که هیچگونه راهکاری را بدون حل و فصل میان سوری‌ها نمی‌توانند اجرا کنند. نه روسیه نه امریکا و نه هیچ کشور دیگری در جهان نمی‌تواند چنین معامله‌ای بکند.

اسد درباره سرنگونی جنگنده روسیه توسط ترکیه گفت: از آغاز مشارکت نظامی روسیه در سوریه علیه تروریست‌ها، اوضاع به شکلی مثبت تغییر کرد و اردوغان دید که بلند پروازی‌هایش دیگر به جایی نمی‌رسد. اگر اردوغان در سوریه شکست بخورد به نظر وی پایان آینده سیاسی‌اش محسوب می‌شود. همچنین این مسئله را به منزله ناکام ماندن آرزوهایش برای قرار دادن ترکیه به عنوان مرکز اخوان المسلمین در منطقه می‌داند. اگر در سوریه شکست بخورد همانطور که در مصر و دیگر کشورها شکست خورده فکر می‌کند که دیگر پایان راهش رسیده است. در نتیجه واکنش حکیمانه نخواهد بود و طرز تفکرش را نشان خواهد داد. مسئله دیگر این است که به عقیده من وی خواهد توانست که ناتو را به درگیری با روسیه بکشاند. نتیجه این نیز پیچیده تر شدن اوضاع در سوریه خواهد بود.

اسد درباره اوضاع پناهجویان سوری که از کشور فرار کرده‌اند گفت: ما همواره با آنها در ارتباط هستیم و بیشتر پناهجویان از طرفداران دولت هستند اما به دلیل اوضاعی که تروریست‌ها به وجود آورده‌اند فرار کرده‌اند. چرا که تروریست‌ها زیر ساخت‌ را به طور کلی از بین برده‌اند. دلیل دیگر نیز محاصره‌ای است که غرب علیه سوریه اعمال کرده است و این مسئله باعث شده تا تعداد زیادی از سوری‌ها نتوانند به نیازهای اصلی خود دست یابند. نیازی نیست من برای این پناهجویان پیامی ارسال کنم چرا که آنها به وطن خود بازخواهند گشت. اما دوست دارم پیامی را برای دولت‌های اروپایی ارسال کنم چرا که آنها همانها هستند که این تروریست‌ها را وارد سوریه کردند و چنین اوضاعی را به وجود آوردند. من باید به آنها بگویم که اگر به مردم سوریه توجه می‌کنید نخستین چیزی که باید انجام دهیم این است که محاصره مردم سوریه را لغو کنید و اینکه از ورود تروریست‌ها به سوریه ممانعت به عمل آورید.