چرا آمریکا و همپیمانانش در مبارزه با ترویسم جدی نیستند؟
پافشاری کشورهای ائتلاف مبارزه با داعش به سردمداری آمریکا برای پیوند دادن مبارزه با تروریسم با مساله کنارگیری بشار اسد از قدرت نشان میدهد این کشورها در مبارزه با تروریسم جدی نیستند زیرا اگر آنها جدی بودند کنارهگیری اسد را در اولویت قرار نمیدادند.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، همه اطلاعات و داده های دیدار مقام های روسیه با شماری از مسوولان کشورهای غربی نشان می دهد کشورهای غربی در مبارزه با تروریسم جدی نیستند. اخبار و اطلاعات دیدارهای مقام های روسیه در نسشت جی بیست که به تازگی در ترکیه برگزار شده نشان می دهد ایالات متحده آمریکا و همیمپمانان غربی و عربی آن با مقوله مبارزه با تروریسم با جدیت برخورد نکرده اند. برخی از دلایلی که نشان می دهد آنها در مبارزه با تروریسم جدی نیستند عبارت است از:
- دستاورد همه حمله های هوایی کشورهای ائتلاف مبارزه با داعش به سرکردگی آمریکا نشان می دهد در بیشتر از 90 درصد این یورش ها زیر ساخت ها، نیروگاه های برق و تاسیسات نفتی سوریه هدف قرار گرفته است. فقط برخی از حمله های ائتلاف مبارزه با داعش در شهر کوبانی داعش را هدف قرار داده و به نیروهای کرد کمک کرد تا به دفاع از این شهر بپردازند.
- تصاویر ماهواره ای که روسیه در نشست جی بیست ترکیه به نمایش گذاشت نشان می دهد صدها نفتکش گروه تروریستی داعش به راحتی نفت را از شهرهای الرقه و دیر الزور به سوی تدمر منتقل و از آنجا روانه موصل می کنند تا به کشورهای پشتیبان داعش بفروشند اما ائتلاف مبارزه با داعش هیچ اقدامی را برای جلوگیری از این مساله نکرد.
- ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه در نشست جی بیست با ارائه مدارکی ثابت کرد حدود 40 کشور از جمله (ترکیه ، عربستان) هنوز هم به طور مستقیم و غیر مستقیم از گروه های تکفیری به ویژه داعش پشتیبانی می کنند. به عنوان مثال شرکت های ترکیه از گروه تروریستی داعش نفت خریداری می کنند این در حالی است که اردوغان رئیس جمهوری ترکیه از این مساله اطلاع دارد و بر آن سرپوش می نهد.
- پافشاری برای ارتباط دادن مبارزه با تروریسم و کنار گذاشتن بشار اسد رییس جمهوری قانونی سوریه نشان می دهد که ائتلاف مبارزه با تروریسم در مبارزه با گروه های تکفیری جدی نیست. این در حالی است که واقعیت نشان می دهد که عنوان اصلی، جدی بودن مبارزه با تروریسم باید هماهنگی سیاسی و امنیتی با دولت سوریه و چشم پوشی غرب از باج خواهی از سوریه باشد.
بنابراین، سوالی که اکنون و به ویژه پس از حمله های تروریستی پاریس و به وجود آمدن ترس و هراس در اروپا مطرح می شود این است که آیا آمریکا و همپیمانان آن سیاست جدی نبودن در مبارزه با تروریسم را تغییر خواهند داد؟
همه اطلاعات نشان می دهد کشورهای غربی پس از حمله های تروریستی پایتخت فرانسه نیز موضع خود در مبارزه با تروریسم تغییر نخواهند داد. با وجود اینکه فرانسه ناو هواپیمابر شارل دوگل خود را به دریای مدیترانه ارسال کرده و کشورهای غربی صدها موضع درباره مبارزه با تروریسم اتخاذ کرده اند باز هم اطلاعات نشان می دهد در رویکرد آمریکا و همپیمانانش در رویارویی با داعش تغییر بنیادینی رخ نداده است.
حقایقی که نشان دهنده این مساله است عبارتند از:
- واقعیت نخست این است که کشورهای غربی، آمریکا، عربستان و ترکیه هیچ اقدام جدی برای جلوگیری از ورود تروریست های خارجی به سوریه از راه اردن و ترکیه انجام نداده اند. همچنین این کشورها به کمک های مالی مستقیم و غیر مستقیم به داعش و دیگر گروه های تروریستی وابسته به آن پایان نداده اند.
- واقعیت دوم این است که ائتلاف مبارزه با تروریسم با بسیاری از گروه های تندور تکفیری به عنوان سازمان تروریستی برخورد نمی کند. از جمله این گروه ها جبهه های تروریستی النصره، احرار الشام و جیش الاسلام هستند. بلکه کشورهایی مانند ترکیه و عربستان به عنوان جایگزین دولت سوریه با این گروه ها برخورد می کنند در نتیجه با وجود اینکه کشورهای عضو ائتلاف مبارزه با داعش در دسته بندی گروه های مسلح به تروریستی و غیر تروریستی در شرایط بغرنجی قرار گرفته اند بازهم از این گروه ها، پشتیبانی مالی و لجستکی به عمل می آورند.
- واقعیت سوم این است که واشنگتن و همپیمانان آن مبارزه با تروریست را در اولویت قرار نداده اند. بلکه آنها با تمرکز بر مساله کناره گیری بشار اسد رییس جمهوری سوریه از قدرت باج خواهی از دولت سوریه را در اولویت قرار داده اند. اما سیاست روسیه در پشتیبانی از نظام سوریه تاکنون بسیاری از واقعیت ها را به اثبات رسانده است. موضع روسیه درباره بحران سوریه این است که مردم سوریه باید برای سرنوشت خود تصمیم بگیرند و مسوولان خود را انتخاب کنند.
ارسال نظر