پیش نویس مذاکرات مسقط درباره یمن
همزمان با ادامه تحولات میدانی یمن، تحرکات دیپلماتیک برای حل بحران این کشور نیز در مسقط ادامه دارد.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، شبکه خبری المیادین پیش نویس مذاکرات مسقط درباره یمن که توسط اسماعیل ولد الشیخ احمد فرستاده سازمان ملل به این کشور به عنوان مقدمه ای برای مذاکرات ژنو آماده شده است را منتشر کرد.
بر اساس این گزارش از جمله مسائل اصلی مطرح شده در این پیش نویس، نقشه راه انتقال سیاسی، اعتماد سازی و ساز وکارهای اجرایی است.
همزمان با ادامه تحولات میدانی یمن، تلاشهای دیپلماتیک نیز برای حل بحران این کشور ادامه دارد و دور اول مذاکرات درباره حل بحران یمن در مسقط بین هیئت انصارالله و هیئت حزب کنگره و اسماعیل ولد الشیخ در مسقط برگزار شد.
طرفین پیش نویس مذاکرات نشست ژنو که قرار است روز دوشنبه آینده در سویس برگزار شود را بررسی کردند.
بر اساس اطلاعات ویژه ای که المیادین درباره این پیش نویس به آن دست یافته، مطابق این پیش نویس از عبدربه منصور هادی به عنوان نماینده دولت از یک سو و عارف الزوکا دبیرکل کنگره ملی و محمد عبدالسلام سخنگوی انصارلله از سوی دیگر دعوت خواهد شد که در مذاکرات ژنو حضور داشته باشند. هر کدام از این دو هیئت از 6 عضو و 4 مشاور تشکیل می شوند و فرستاده سازمان ملل می تواند با توافق با هر کدام از این طرفین اعضا و مشاوران بیشتری را در این مذاکرات شرکت دهد.
بر اساس این پیش نویس که مبتنی بر دستاوردهای گفتگوهای ملی و قطعنامه 1325 شورای امنیت است، هر کدام از هیئتها باید از اختیارات کامل برای گفتگو بر سر توافقهای الزام آور برخوردار باشند.
مسائل اساسی که در این پیش نویس آمده است، از سه عنصر اولیه تشکیل می شود که عبارتست از نقشه راه بازگشت یمن به انتقال سیاسی، اعتماد سازی و سازوکارهای اجرایی.
نقشه راه ذکر شده در این پیش نویس نیز، مبتنی بر آتش بس دائمی و عقب نشینی که نیروهای نظامی بر سر آن گفتگو کرده اند، توافق بر سر اقدامات امنیتی موقت، برخورد با سلاح های سنگین و متوسط و کنترل دولت بر نهادها و سازمانهای دولتی و از سرگیری کامل فعالیتهای آن و از سرگیری گفتگوهای سیاسی است.
اقدامات مربوط به اعتماد سازی نیز عبارتست از: انجام اقدامات فوری برای بهبود اوضاع انسانی، اقدامات فوری برای شکوفایی اقتصاد، آزادی زندانیان، و آتش بس محلی به عنوان مقدمه رسیدن به آتش بس فراگیر ملی.
ساز و کارهای اجرایی نیز شامل چارچوبهای زمانی و ساز و کار حل اختلافات و نقش سازمان ملل متحد و طرفهای ذیربط است.
ارسال نظر