به گزارش پارس به نقل از فارس، اقدام آنکارا در روز سه‌شنبه برای انهدام یک فروند جنگنده سوخو 34 روسیه، به تیتر یک رسانه‌ها تبدیل شد و عده‌ای این گمانه‌زنی را مطرح کردند که این حادثه ممکن است به تقابل نظامی دو کشور منجر شود.

پایگاه خبری نشنال‌اینترست، فهرستی از تجهیزات نظامی و سلاح‌های روسیه تهیه کرده که ترکیه را به عقب‌نشینی و اجتناب از رویارویی نظامی با این کشور ترغیب می‌کند.

در گزارش پایگاه نشنال‌اینترست، اشاره‌ای به موشک‌های بالستیک یا سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی روسیه اشاره نشده و تنها تسلیحاتی که برای عملیات نظامی محدود مد نظر هستند، مانند بمب‌افکن‌ها، کروزرهای مجهز به موشک‌های هدایت‌شونده و سامانه‌های جنگ الکترونیکی را شامل می‌شوند.

جنگنده‌های سوخو 34 که آزمون نظامی‌اش را در سوریه پس داده، اولین تجهیزات جنگی‌ای هستند که به ذهن خطور می‌کنند. این جت‌های نسل چهارم، که اولین بار در مارس 2014 مورد بهره‌برداری قرار گرفتند قرار است جایگزین سوخو 24 شوند.

در گزارش نشنال‌اینترست اشاره شده سوخو 34 بر خلاف جنگنده‌های اف 16 ترکیه، قابلیت حمل سلاح‌ها و سوخت بیشتر دارند. روسیه در حال حاضر 80 سوخو 34 دارد که حدود 15 فروند از آنها در سوریه مستقر است.

سوخو 34 نزدیک 40 میلیون دلار قیمت دارد و می‌تواند با سرعت حداکثر 1200 کیلومتر در ساعت پرواز کند. حداکثر برد آن 2500 مایل، بدون سوخت‌گیری است.

نشنال‌اینترست می‌نویسد در صورتی که موشک‌های هوا به هوای AA-10 و AA-12 سوخو 34 را در نظر بگیریم، توان جنگی آن بیشتر معلوم می‌شود. برد عملیاتی موشک‌های AA-12 بر روی سوخو 34 برابر با 68 مایل است، در حالی که موشک‌های AIM-120 AMRAAM جنگنده‌های ترکیه، 30 مایل بُرد دارند.

جمرهای (نوفه‌ساز) زمین‌پایه کراسوکا-4

سکوی اخلالگر «کراسوکا - 4» آخرین نسخه سامانه جنگ الکترونیکی است که از سال 2014 عملیاتی شده است. این سامانه برای ایجاد اخلال در رادارهای زمینی و رادارهای هوایی از جمله واحدهای «آواکس» طراحی شده است.

برد عملیاتی این نوفه‌سازها 190 مایل است و قابلیت اخلال دائمی دستگاه رادیو - الکترونیک را دارد. گفته می‌شود نیروهای روسی متسقر در سوریه یک جمر کراسوکا 4 دارند. به نوشته نشنال‌اینترست، این سامانه‌ها می‌توانند هواپیماهای نیروهای هوایی ترکیه را «کور کنند» و با دشوار کردن ترسیم نقشه هوایی از شرق دریای مدیترانه و سوریه برای آنها عملیات در برابر روس‌ها را تضعیف کند.

ناوهای کلاس اسلاوا

این کروزرها به 16 موشک ضد ناو «بازالت P-500»،ب 64 سامانه دفاع موشکی اس - 300 و دو موشک زمین به هوای کوتاه برد OSA-M رادارهای سه بعدای جستجو و رصد مجهز هستند.