به گزارش پارس ، مسعود دانشمند، رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات در گفت وگو با ایسنا، با تاکید بر این که آنچه که از مفاد تفاهم نامه ایران و گروه ۱+۵ بیرون آمده درمجموع مثبت است، اظهار کرد: در همین توافقات اولیه پتروشیمی، صنعت هواپیما، خودرو، طلا و بیمه کشتیرانی برای صادرات محصولات از تحریم ها خارج شده است.

وی ادامه داد: همین که امکان صادرات محصولات پتروشیمی با برداشته شدن تحریم ها برای این صنعت فراهم شده است سالانه می تواند ۱۲ تا ۱۴ میلیارد دلار برای ایران درآمدزایی کند.

دانشمند با بیان این که در مورد خودرو نیز لغو تحریم ها می تواند حرکت رو به جلویی برای این صنعت در ایران به ارمغان آورد خاطرنشان کرد: از این پس می توان حرکت رو به جلویی در صنعت خودرو داشت.

به گفته رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات، آزاد شدن بخشی از دارایی های ایران می تواند به رونق اقتصادی کشور کمک کند. از سوی دیگر آثار روحی و روانی این موضوع نیز بسیار چشمگیر است زیرا هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده قیمت دلار درحدود ۱۰۰ تومان کاهش یافته است.

وی با بیان این که اگر روی همین خط حرکت کنیم می توانیم از رکود اقتصادی خارج شویم تصریح کرد: این موضوع در مجموع از منظر اقتصادی مسئله ای بسیار مثبت بوده و تیم مذاکره کننده نیز برای رسیدن به این توافق زحمت زیادی کشیده است.

دانشمند بیان کرد: این نتیجه می تواند در شرایط اقتصادی ایران آثار مثبتی را با خود به همراه داشته و می تواند تمامی مولفه های اقتصادی ایران را مثبت کند و همچنین باعث افزایش اشتغال، رشد اقتصادی مثبت و رشد تولید در کشور باشد.

رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات با تاکید بر این که امکان برنامه ریزی برای دولت با توجه به روند کاهشی تحریم ها از این پس فراهم می شود، گفت: حتی از این پس در زمینه نفت و پتروشیمی نیز شرایط مهیا می شود و امکان سرمایه گذاری های داخلی و خارجی فراهم می شود.

وی در پایان تصریح کرد: در طی شش ماه آینده باید نشان دهیم که به تمامی قول و قرارهای خود پایبند و متعهد هستیم.

  پس از چهار روز مذاکره فشرده در ژنو، سرانجام کشورهای ۱+۵ حق غنی سازی در ایران را که سال ها مورد مخالفت برخی قدرت های جهانی به رهبری آمریکا بود، به رسمیت شناختند.