به گزارش پارس به نقل از مهر، با وجود افزایش تحریم های بین المللی، چین کماکان بزرگترین مشتری نفت خام، میعانات گازی، فرآورده های نفتی و محصولات پتروشیمی و پلیمری ایران باقی مانده است.

آخرین گزارش های رسمی منتشر شده توسط موسسات معتبر بین المللی حاکی از آن است که در ماه گذشته میلادی متوسط صادرات نفت خام ایران به چین با رشدی حدود ۲۴ درصدی به بیش از ۴۷۵ هزار بشکه در روز افزایش یافته است.

همزمان با افزایش صادرات نفت، حجم فروش میعانات گازی و نفت کوره ایران به چین هم افزایش یافته است به طوری که آمار منتشر شده توسط گمرک دولت پکن حاکی از آن است که ایران در ماه سپتامبر بزرگترین تامین کننده نفت کوره این کشور آسیایی بوده است.

از این رو ایران در ماه سپتامبر سالجاری میلادی حدود ۴۱۰ هزار و ۸۶۷ میلیون تن نفت کوره به چین صادر کرده که شرکت های چینی دونگ فانگ هولانگ، گروه شیمیایی سینسر و شرکت پتروشیمی کنگ لی از مهمترین مشتریان نفت کوره ایران در چین به شمار می روند.

از سوی دیگر چین به عنوان بزرگترین مشتری نفت ایران، در ٩ ماه نخست سالجاری میلادی ١۶, ٠١ میلیون تن نفت خام (به طور متوسط ۴٢٨ هزار و ١۶٠ بشکه در روز) نفت خام از ایران خریده بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ١. ۴ درصد افزایش نشان می دهد.

در این بین هر چند چین به یکی از بزرگترین مشتریان نفت و گاز ایران تبدیل شده که این کشور آسیایی در ردیف یکی از بدهکارترین کشورها از بابت عدم پرداخت مطالبات نفت و گازی ایران هم قرار گرفته است.

محمدباقر نوبخت معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری امروز سه شنبه در صحن مجلس شورای اسلامی از طلب ۲۲ میلیارد یورویی ایران از چین بابت صادرات نفت و محصولات گازی خبر داده است.

از سوی دیگر، تامین فاینانس بیش از ۲۰ طرح پتروشیمی ایران هم به دلیل عدم پایبندی بانک های چینی فعلا به حالت تعلیق درآمده و این در حالی است که مطابق با توافق های قبلی، قرار بود چین در قبال هر یک دلار درآمد حاصل از خرید نفت ایران، معادل سه دلار فاینانس طرح های انرژی همچون واحدهای پتروشیمی را تامین کند.

هم سو با افزایش طلب های معوق نفتی ایران از چین، بامداد امروز دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به منظور پیگیری مسائل کلان اقتصادی به چین سفر کرده است.

لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از عزیمت به چین در جمع خبرنگاران با بیان اینکه چین بزرگترین شریک اقتصادی ایران است، گفت: از این رو در این سفر قصد داریم" مسائل کلان اقتصادی" خود را پیگیری کنیم.

پیش بینی می شود رئیس مجلس ایران در این سفر با مقامات چینی همچون رئیس جمهور و مسئولان شورای امنیت این کشور مذاکراتی انجام خواهد داد که قطعا نحوه وصول مطالبات نفت و گازی معوق ایران از چین یکی از محورهای اصلی این مذاکرات در پکن خواهد بود.