آیا پولدارها از بهمن یارانه نمیگیرند؟
مجلس در دومین گام رسمی خود برای پایان دادن به دوران یارانه گرفتن پولدارها، این بار برای دولت زمانی را مشخص کرده تا در طول آن سه دهک پر درآمد جامعه را شناسایی کند.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، طبق اعلام رییس کمیته اقتصادی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، دولت موظف شده است ظرف مدت سه ماه نسبت به شناسایی سه دهک پردرآمد جامعه اقدام کند.
این کمیسیون پیش از این نیز برای نخستین بار به طور رسمی بحث حذف سه دهک بالای کشور را از لیست دریافت کنندگان یارانه ی نقدی مطرح و به تصویب رسانده بود.
به این ترتیب به نظر می رسد دولت باید فکری به حال تامین منابع یارانه ی نقدی در ماه های آبان، آذر و دی کند و در صورتی که بررسی ها طبق زمان بندی مجلس به پایان برسد، پولدارها از بهمن یارانه نخواهند گرفت.
این صحبت ها زمانی مطرح شد که با روی کار آمدن دولت یازدهم، تیم اقتصادی جدید به کرات و از تریبون های مختلف اعلام کردند، هدفمندی یارانه ها را نمی توان به همین منوال ادامه داد و دولت برای تامین منابع با مشکلات بسیاری رو به روست.
مشکلی که مجلس شورای اسلامی نیز برای حل آن راهکاری اندیشیده بود و در جریان تصویب بودجه ی سال ۹۲، برای دولت اجازه ی افزایش ۳۸ درصدی قیمت حامل های انرژی را صادر کرده بود. طرحی که البته دولت احمدی نژاد آن را مسکوت گذاشت و دولت روحانی نیز عملیاتی کردن آن را در شرایط فعلی به صلاح کشور ندانست.
از این رو مجلس و دولت مجبور شدند طرحی نو بیندیشند تا چاره ای برای کسری بودجه ی هزار میلیاردی ماهانه پیدا شود و به این ترتیب بار دیگر بحث کنار گذاشتن اقشار پردرآمد کلید خورد و با پیگیری مجلس و دولت به خود شکل رسمی تری گرفت و حالا این امر با زمان بندی مجلس دولت را موظف می کند تا طی سه ماه مطالعات و بررسی های لازم را به کار بندد. اقدامی که طبق گفته ی معاون اول رییس جمهور بر عهده ی ستاد هدفمندی یارانه ها گذاشته شده و این ستاد تکلیف کسانی که نباید یارانه بگیرند را تا بهمن مشخص خواهد کرد. اقدامی که در دولت دهم نیز مطرح شد اما ناتمام ماند.
در این بین اصلی ترین سوالی که مطرح می شود این است که آیا دولت اطلاعات لازم در تفکیک دقیق دهک های درآمدی را داراست یا خیر و اینکه معیار قرار دادن اقشار مختلف در دهک ها چه خواهد بود؟ آیا ملاک تنها میزان درآمدهاست و یا بین ساکنان مرکز و دیگر شهرهای کشور نیز تفاوتهایی وجود خواهد داشت؟
ارسال نظر