عضو کمیسیون اقتصادی
۳اقدام برای کسری بودجه ۹۲
ایرج ندیمی سه روش مطرح برای جبران کسری بودجه سال ۹۲ را تشریح کرد و گفت: به عنوان عضو هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق میگویم درآمدهای بودجه ۹۲ بیشنمایی دارد و کسری بودجه باید به طریقی تامین شود.
به گزارش پارس ایرج ندیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به فارس که بررسی اصلاحیه لایحه بودجه ۹۲ به کجا رسیده و چه بندهایی از آن مورد بررسی قرار گرفته است، گفت: برخی مباحث اصلاحیه لایحه بودجه ۹۲ مورد توافق دولت و مجلس است که یکی از این موضوعات جابجایی ردیف های بودجه است.
وی اضافه کرد: به دلیل کسری ۶۰ هزار میلیارد تومانی بودجه دولت، باید جابجایی در برخی ردیف های بودجه انجام شود تا در صورت ضرورت دولت بتواند از محلی به محل دیگر با رعایت قانون این جابجایی ها را انجام دهد.
عضو کمیسیون اقتصادی اظهار داشت: دومین موضوع مورد توافق دولت و مجلس حذف سه دهک پردرآمد از ۱۰ دهک برای دریافت یارانه است. زیرا بر اساس قانون توزیع یارانه ها قرار بود بر اساس درآمد خانوار ها باشد در حالیکه الان پرداخت یارانه بین خانوارها بصورت مساوی است، بنابراین دولت و مجلس با حذف سه دهک به توافق رسیده اند.
ندیمی گفت: سومین موضوع کاهش ۶ درصدی سهم صندوق توسعه ملی از محل درآمدهای نفت و گاز است که هنوز بین کمیسیون های اقتصادی و برنامه و بودجه مجلس در مورد این مسئله اختلاف نظر وجود دارد به عبارتی کمیسیون اقتصادی با حذف ۶ درصدی سهم صندوق مخالف است ولی کمیسیون برنامه و بودجه با این موضوع موافق است.
عضو کمیسیون اقتصادی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه چرا کمیسیون برنامه و بودجه با کاهش سهم صندوق توسعه ملی موافق است، گفت: کمیسیون برنامه و بودجه منطق و استدلال دولت در خصوص کاهش سهم صندوق توسعه ملی را پذیرفته است.
وی بیان داشت: دولت این بودجه را برای سرمایه گذاری در بخش های عمرانی و توسعه زیرساخت ها مطالبه کرده و مدعی است که اگر منابع مالی برای توسعه این زیرساخت ها به موقع تزریق نشود، ضرر بیشتری باید متحمل شود.
ندیمی گفت: به نظر می رسد راه دیگری جز پذیرش موضوع مطرح شده از سوی دولت در اصلاحیه لایحه بودجه در خصوص کاهش ۶ درصدی سهم صندوق توسعه ملی وجود ندارد زیرا اگر این بودجه در اختیار دولت قرار نگیرد، عملا از دو ناحیه ضرر می کنیم.
عضو کمیسیو اقتصادی مجلس تصریح کرد: ضرر اول این است که وقتی پروژه های دولت اجرایی نشود، زیر ساخت برای توسعه هم فراهم نمی شود، ضرر دوم این که وقتی زیر ساختی نباشد سرمایه گذار رغبت خود را برای سرمایه گذاری از دست می دهد.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق بودجه در ادامه به ذکر دلیل دیگر برای موافقت کمیسیون برنامه و بودجه با کاهش سهم ۶ درصدی صندوق اظهار داشت: از دلایل دیگری که کمیسیون برنامه و بودجه با کاهش سهم صندوق موافقت کرده این است که کسری بودجه دولت کاملا محرز شده است و علت کسری بودجه بیش نمایی در بودجه بوده است، بنابراین با توجه به محرز شدن کسری بودجه باید این میزان از کسری از طریقی تأمین شود.
وی در پاسخ به سؤالی دیگری در خصوص اینکه عده ای از نمایندگان مجلس معتقدند که دولت قادر است کسری بودجه اش را از روش های دیگری مثل عرضه سهام هلدینگ خلیج فارس جبران کند، پس چرا به سراغ این روش ها نمی رود، گفت: اعداد و ارقام بسیاری در صورت عرضه سهام هلدینگ خلیج فارس پیش بینی شده که در اصل مطابق واقعیت نیست، زیرا در واقع این سهام تا این اندازه قابلیت فروش ندارد.
ندیمی گفت: من به عنوان عضو هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق می گویم تصمیماتی که برای فروش اموال دولتی و نیز واگذاری سهام و حتی برای فروش مازاد نفت گرفته ایم اینها همه بیش نمایی دارد و متناسب با نقدینگی مورد نیاز جامعه نیست و اصلا در حد تأمین کسری بودجه دولت نیست.
وی اظهار داشت: ما در بودجه سال ۹۲ فروش روزانه را یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه ای نفت پیش بینی کرده بودیم که الان واقعا این تعداد به فروش نمی رسد، حتی اگر این تعداد هم به فروش برسد برای وارد کردن پول آن به کشور دچار مشکل هستیم.
ندیمی بیان داشت: همچنین تحقق درآمد فروش سهام روش های مختلف دارد و همه آن نقدی نیست بنابراین با توجه به اینکه نقدینگی برای امسال مورد نیاز است فروش سهام این نقدینگی را برای امسال نمی تواند جبران کند.
ارسال نظر