شباهت های اقتصادی احمدی نژادو هاشمی
نرخ تورم در سال آخر سازندگی به ۴۹.۵ درصد رسید که من این مطلب را در مقاله ای بیان کردم…
به گزارش پارس ، عضو هیات علمی دانشگاه علامه در پاسخ به این سوال خبرنگار اقتصاد پرس که پرسید: آیا مشکلات کنونی اقتصاد ایران ناشی از تحریمها است؟ گفت: تحریم ها یک طرف قضیه است و اعمال سیاست های غلط اقتصادی بخش دیگر مسئله است که سهم هر کدام در اقتصاد ایران ۵۰ درصد می باشد.
مهدی تقوی اضافه کرد: در زمان جنگ علی رغم اعمال شدیدترین تحریم ها، وضعیت اقتصادی مثل الان آنقدر آشفته نبود؛ در زمان جنگ سطح توقعات مردم پایین و از طرف دیگر فراوانی نسبی در کشور برقرار بود.
وی در ادامه گفتگوی خود با خبرنگار اقتصاد پرس گفت: به دلیل حس همبستگی بالایی که در بین مردم وجود داشت، مردم با مشکلات مبارزه می کردند و علی رغم وجود مشکلات فراوان زندگی جاری بود.
وی گفت: این به معنای آن است که می توان در شرایط تحریم نیز با مسائل مقابله و مشکلات را برطرف کرد.
تقوی ضمن بیان تاثیرگذاری تصمیمات غلط اقتصادی، به دو مسئله اقتصادی مهم در تاریخ دوران بعد از جنگ اشاره کرد و گفت: علاوه بر تحریم ها دو مسئله حیاتی به اقتصاد کشور ضربه اساسی وارد کرده است.
وی گفت: یکی سیاست تعدیل اقتصادی است که با تجویز اقتصاددانان لیبرال به دولت آقای هاشمی آغاز شد و تا الان ادامه دارد و دیگری اجرای هدفمندی یارانه هاست.
تقوی افزود: نرخ تورم در سال آخر سازندگی به ۴۹.۵ درصد رسید که من این مطلب را در مقاله ای بیان کردم؛ همچنین در دوران آقای هاشمی ضریب جینی افزایش یافت و شکاف طبقاتی بین فقیر و غنی به اج خود رسید.
وی خاطر نشان کرد: همین مسئله سبب شد که آقای هاشمی در دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی موفق نباشد.
تقوی با ابزار تاسف نسبت به این موضوع گفت: متاسفانه همچنان سیاست تعدیل در دست دولت های بعد از سازندگی بوده است که از این ناحیه اقتصاد کشور به شدت آسیب دیده است.
وی مسئله بعدی را اجرای طرح هدفمندی یارانه ها عنوان کرد و افزود: این طرح باعث دومین جهش چشمگیر ضریب جینی و شکاف طبقاتی در کشور شد که متاسفانه دولتمردان با آمارسازی این مسئله را انکار می کنند؛لذا به نظر من این دو طرح نشان میدهد احمدی نژاد و هاشمی چه قدر در سیاستهای اقتصادی بهم نزدیکند.
ارسال نظر