به گزارش پارس ، علی محمد ابویی در گفت و گو با فارس با بیان اینکه بسیاری از مشکلات بخش صنعت ناشی از تحریم های داخلی است، اظهار داشت: در نامه ای که روز گذشته به وزیر صنعت دادیم، این موضوع را مطرح کردیم و از وزیر خواستیم تا آن را برطرف کند.

وی تصریح کرد: در صنعت فولاد، شرکت فولاد مبارکه به صورت انحصاری عمل می کند، به طوری که خرید و عرضه مواد اولیه فولادی توسط این شرکت صورت می گیرد.

ابویی افزود: شرکت فولاد مبارکه در دولت های نهم و دهم با خرید شرکت فولاد صبا و فولاد هرمزگان انحصار خود را در عرضه مواد اولیه فولادی بیشتر کرد و در حال حاضر ۵ کارخانه فولادی عرضه مواد اولیه را در بورس به صورت انحصاری انجام می دهند.

وی با اشاره به کاهش ۲۰ درصدی قیمت ورق و پروفیل فولادی در بازار از خرداد امسال، گفت: قیمت بازار جهانی نیز ۱۰ درصد کاهش یافته و این در حالی است که قیمت محصولات فولاد مبارکه هیچ کاهشی نداشته است.

وی تصریح کرد: اگر قرار است از صنعت فولاد و یا خودروسازی حمایت شود، باید کاهش قیمت در مواد اولیه داخلی صورت گیرد.

عضو انجمن تولید کنندگان لوله و پروفیل ادامه داد: مسئولان شرکت فولاد مبارکه با این بهانه که مازاد تولید دارند، مجوزی برای صادرات ۴۰۰ هزار تنی از دولت دریافت کرده اند.

به گفته وی، در حال حاضر قیمت هر کیلو از محصولات فولاد مبارکه در خارج از کشور ۱۲۵۰ تومان است، در حالی که این محصولات با قیمت ۱۷۲۰ تومان به تولید کنندگان داخلی عرضه می شود.

وی با بیان اینکه محصول صادراتی فولاد مبارکه دقیقاً در داخل کشور مورد نیاز است، گفت: در چنین شرایطی تولید کنندگان لوله و پروفیل با صرف ارز مبادله ای، مواد اولیه مورد نیاز خود را ۱۰۰ دلار گرانتر به کشور وارد می کنند.

ابویی ادامه داد: در حال حاضر هر تن مواد اولیه فولادی به قیمت ۶۱۰ دلار به کشور وارد می شود، در حالی که شرکت فولاد مبارکه این محصول را با کسر هزینه های صادراتی، به قیمت ۴۸۰ دلار به خارج عرضه می کند.

وی با بیان اینکه این محصول به قیمت ۷۰۰ دلار به کارخانه های داخلی عرضه می شود، گفت: دلیل اصلی صادرات فولاد مبارکه، حفظ انحصار در بازار و جلوگیری از افزایش عرضه و کاهش قیمت در داخل است.