به گزارش پارس به نقل از تسنیم، اظهارنظر چند تن از وزاری اقتصادی دولت روحانی در رابطه با نقش ۴۰ درصدی مسکن مهر در تورم واکنش های متعددی را به دنبال داشت. تا آنجا که این موضوع در مراسم تودیع و معارفه وزرای سابق و جدید راه وشهرسازی در کمیسیون عمران نیز مطرح شد.
 
هر چند عباس آخوندی به عنوان جانشین نیکزاد در جلسه مذکور حرفی در این رابطه نزد، اما وزیر سابق راه وشهرسازی از عملکرد بزرگ ترین طرح خانه سازی ایران حمایت و توضیحاتی را درباره ادعاهای مطرح شده چند روز اخیر ارائه کرد.
 
علی نیکزاد در گفت وگو با  تسنیم با تشریح آنچه در جلسه اخیر کمیسیون عمران مجلس گذشت اعلام کرد، در رابطه با نقش مسکن مهر در تورم « شفاف سازی» کردم.
 
وزیر سابق راه و شهرسازی با بیان این که در جلسه کمیسیون عمران مجلس از این که خدا به بنده توفیق خدمت داد تشکر و سپاسگذاری کردم، افزود: همچنین از کمیسیون تخصصی عمران و مجلس شورای اسلامی نیز برای این که دو بار بدون مخالفت به بنده رای اعتماد دادند قدردانی و تشکر کردم.
 
نیکزاد با بیان این که در بخش مسکن شهادت دادم و الان هم شهادت می دهم تصریح کرد: یادم نمی آید در بخش مسکن چه در سطح کمیسیون و چه در سطح ریاست مجلس مشکلی برای حوزه مسکن به وجود آمده باشد. به خاطر دارم تصویب قانون بهره وری مشکلاتی را برای ما به وجود می آورد از این رو با رئیس مجلس جلسه ای برگزار و این موضوع را مطرح کردم و آقای لاریجانی نیز قبول کرد.
 
وی با تاکید بر این که استقلال و جایگاه وزارت وقت مسکن و شهرسازی همواره حفط شد، یادآور شد: جلسه هفته گذشته کمیسیون عمران، جلسه بسیار با صفایی بود. نمایندگان کمیسیون های دیگر مجلس مانند کمیسیون امنیت ملی، اقتصادی، شوراها و… به بنده اظهار لطف کردند. آقای آخوندی هم گفت که فقط به احترام آقای نیکزاد در این جلسه حضور یافتم و بابت پذیرایی نامناسب روز تودیع و معارفه از نمایندگان مجلس عذرخواهی کرد.
 
وزیر سابق راه و شهرسازی با اشاره به تاکید یکی از اعضای هیات رئیسه مجلس در خصوص برگزاری جلسه ای دیگر، گفت: بر این اساس قرار شده هفته دیگر این جلسه برگزار شود. در جلسه گذشته کمیسیون عمران تعدادی پیشنهاد برای مسئولیت های اجرایی در کشور از سوی نمایندگان به بنده ارائه و در نهایت جلسه تمام شد.
 
نقش ۴۰ درصد مسکن مهر در تورم را نمی پذیرم
 
نیکزاد در پاسخ به این پرسش که آیا نقش ۴۰ درصدی مسکن مهر در تورم را قبول دارید، افزود: خیر این را نمی پذیریم، در طول ۸ سال گذشته ۳۶ هزار میلیارد تومان برای پروژه های مسکن مهر پرداخت شده، حالا فرض کنیم که این مبلغ ۴۰ هزار میلیارد تومان بوده است.
 
وی ادامه داد: اگر این مبلغ را در ۸ سال تقسیم کنیم سالانه ۵۰۰۰ میلیارد تومان می شود. اگر این ۵۰۰۰ میلیارد تومان ۴۰ درصد تورم را به وجود آورده باشد، ۱۲ هزار میلیارد تومانی که کل تسهیلات پرداخت شده جمهوری اسلامی ایران بوده باید تورم را به بالای ۱۰۰ درصد می رساند. قطعا این حرف صحیح نیست.
 
وی با اشاره به این که مسکن یکی از بخش هایی است که شورای پول و اعتبار قطعا باید برای آن تسهیلات در نظر بگیرد، افزود: این مسئله برای بخش های کشاورزی، صنعت و خدمات که مسکن در درون آن است باید مورد توجه قرار گیرد. در همه دوران و دولت ها بخش سیستم بانکی از بخش مسکن حمایت و تسهیلات پرداخت کرده اند.
 
وزیر سابق راه و شهرسازی تصریح کرد: حالا توافق شده که یک بانک پرداخت تسهیلات مسکن را بر عهده داشه باشد و بانک های دیگر توزیع کننده تسهیلات بخش های دیگر مانند تولید و کشاورزی و… هستند.
 
رکورد ساخت مسکن را شکستیم
 
رئیس هیات مدیره گروه ساختمان توسعه تدبیر گفت: نمایندگان مجلس در رابطه با نقش ۴۰ درصدی طرح مهر در تورم صحبت کردند و فقط در جهت شفاف سازی یک موضوع را مطرح کردم و گفتم که در ۸ سال گذشته ساخت دو میلیون و ۱۲۰ هزار واحد مسکن روستایی شروع شده که از این تعداد یک میلیون و ۶۰۰ واحد اتمام و به بهره برداری رسیده و ساخت ۵۲۰ هزار واحد دیگر نیز ادامه دارد.
 
نیکزاد افزود: علاوه بر این دو میلیون و ۱۸۰ هزار واحد شهری در مدت مذکور شروع شده که از این تعداد یک میلیون و ۱۸۰ هزار واحد افتتاح و یک میلیون واحد با پیشرفت ۷۰ درصد به وزیر بعدی تحویل شده است.
 
وی با اشاره به این که مجموع واحدهای شهری و روستایی همان رقم ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی است که بنده آمار آن را همواره اعلام کرده ام، گفت: اخیرا اعلام شده که ۶ میلیون واحد مسکونی در ۸ سال گذشته ساخته نشده و این عدد درستی نیست. اما باید بپرسم که وقتی ۴.۳ میلیون واحد را دولت ساخته بخش خصوصی مسکن تولید نکرده است.
 
وی تصریح کرد:   در ۲۲ ماه گذشته فقط شهرداری تهران ۴۲۰ هزار واحد پروانه صادر کرده است پس این عدد ۶ میلیون که آقای نوباوه اعلام کرده صحیح است. در کنار دولت، بخش خصوصی مسکن تولید کرده و اگر چرخی در خیابان های پایتخت بزنید متوجه ساختمان های در حال ساخت خواهید بود.
 
به گفته نیکزاد، فردی که گفته بود آمار تولید مسکن صحت ندارد عذرخواهی کرد و گفت منظور ما فقط مسکن شهری بوده است.
 
وزیر سابق راه و شهرسازی در ادامه به آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران در خصوص تولید مسکن در بازه زمانی سال ۱۳۵۵ تا ۱۳۹۰ پرداخت و گفت: بر اساس این آمار بالاترین تولید مسکن کشور در فاصله سال های ۸۵ تا ۹۰ با ۴.۲ میلیون واحد مسکونی اتفاق افتاده است.
 
نیکزاد با اشاره به این که از سال ۵۵ تا ۶۵ یعنی در مدت ۱۰ سال ۲.۹ میلیون مسکن ساخته شده است، بیان کرد: در ۱۰ سال بعدی یعنی فاصله سال های ۶۵ تا ۷۵ حدود ۲.۶ میلون واحد مسکونی در کشور ساخته شد. در دهه بعدی یعنی از سال ۷۵ تا ۸۵ نیز ۵ میلون مسکن ساخته شد.
 
وی با تاکید بر این که رکورد ساخت مسکن را در دولت نهم و دهم شکستیم، تصریح کرد: از سال ۸۵ تا ۹۰ سالانه ۸۴۰ هزار واحد مسکونی در کشور ساخته شده، در حالی که در ۱۰ سال پیش از سال ۸۵ سالانه ۵۰۰ هزار واحد مسکونی احداث شده است.
 
وی همچنین با انتقاد از سیاست پاک (پس انداز، انبوه سازی، کوچک سازی) گفت: فرض کنیم که یک کارمند می تواند ماهانه ۳۰۰ هزار تومان پس انداز کند، این مبلغ در طول ۱۰ سال برابر با ۳۶ میلیون تومان است.
 
حال اگر بانک هم مردانگی کند و ۳۶ میلیون تومان تسهیلات پرداخت کند با ۷۲ میلیون تومان نمی توان ۱۵ متر خانه خرید. اگر دولت بخواهد برای خانه دار شدن این فرد تسهیلاتی مانند کشورهایی که مد نظر برخی وزارست پرداخت کند باید حداقل ۲۰۰ میلیون تومان وام بدهد.
 
نیکزاد با طرح این پرسش کدام بانک چنین منابعی را در اختیار دارد که سالانه ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات مسکن پرداخت کند، اظهار کرد: اعتقادی به خانه های کمتر از دو خواب ندارم، ولو این اتاق ها ۳ در ۳ باشند. ساخت آپارتمان های ۴۰ یا ۵۰ متری با فرهنگ اسلامی ایرانی ما همخوانی ندارد.