خداحافظی با جوششیرین در تولید نان
هرچند جایگزینی خمیرمایه به جای جوش شیرین در نان در ابتدا با مقاومت نانوایان مواجه شد ولی آمار تولید بیش از ۳۱ تن خمیرمایه در کشور طی سال گذشته نشاندهنده روند جایگزینی آن با جوششیرین در پخت نان است.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، سال گذشته در شانردهمین کارگروه کیفیت نان مقرر شده بود که در مراحل پخت نان به جای جوش شیرین از خمیرمایه استفاده شود و به گفته مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران قرار شده بود که بازرسان بر روند این جایگزینی نظارت کنند.
البته بنا بر اظهارات نانوایان استفاده از خمیرمایه قیمت تمام شده تولید نان را افزایش می داد لذا استفاده از آن برای آنان مقرون به صرفه نبود و البته نظارت های انجام شده بر نانوایی ها نیز کمتر درباره استفاده از خمیر مایه به جای جوش شیرین بود.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران نیز در مقابل مقاومت نانوایان در زمینه روند حذف جوش شیرین از نان های سنتی ضمن غیر مجاز اعلام کردن آن تاکید داشت که با توجه به اثرات سوء مصرف جوش شیرین در فرآوری خمیر نان های سنتی مصرف آن در ایران ممنوع شده است.
اما مشکلات دیگری نیز در جایگزینی خمیر مایه نان های سنتی وجود داشت و آن صادرات ملاس به عنوان ماده اصلی تولید خمیرمایه بود به طوری که همزمان با افزایش قیمت دلار تلاش برای صادرات ملاس بیشتر شد.
به همین دلیل دبیر سندیکای تولیدکنندگان خمیرمایه خواستار ممنوع شدن صادرات ملاس به منظور تامین به اندازه مواد اولیه کارخانه های تولید خمیرمایه و اتانول شد.
یه گفته مجید پارسایی، در صورت خروج بی رویه ملاس از کشور کارخانه های خمیرمایه و تولید اتانول با کمبود مواد اولیه مواجه می شوند.
میزان مصرف ملاس کارخانه های خمیرمایه ۱۲۵ هزار تن است که در صورت ممنوع شدن صادرات ملاس امکان تامین کل این نیاز در داخل کشور وجود خواهد داشت. هم اکنون هشت کارخانه خمیرمایه در کشور وجود دارد و تولید ملاس به میزان کشت چغندر و وضعیت کشاورزی بستگی دارد که پیش بینی می شود امسال تولید آن کمتر شده و به حدود ۴۰۰ هزار تن برسد. اما روند واردات ملاس و تولید خمیرمایه در کشور نشان دهنده روند رو به رشد جایگزینی خمیر مایه در نان های سنتی و حذف جوش شیرین از آنهاست زیرا از سال گذشته تا کنون بیش از ۳۱ تن خمیرمایه در کشور تولید شده است.
در این زمینه پارسایی اظهار کرد: به تازگی قرارداد خرید و واردات ۱۰ هزار تن ملاس از روسیه امضا شد و این محموله ظرف یک ماه آینده به منظور تامین نیاز کارخانه های خمیرمایه از طریق بندر امیرآباد وارد کشور می شود.
وی با اشاره به تولید بیش از ۳۱ تن خمیرمایه در کشور در سال گذشته گفت: تولید ملاس از مهرماه آغاز می شود و با توجه به کمبودی که در حال حاضر در بازار داخلی وجود دارد تصمیم گرفتیم از روسیه ملاس وارد کنیم.
دبیر سندیکای تولیدکنندگان خمیرمایه افزود: آمارها نشان می دهد که مصرف خمیرمایه در کشور به منظور تولید نان در حال افزایش است. ضمن اینکه سال قبل تولید خمیرمایه در کارخانه های داخلی حدود ۲۰ درصد افزایش یافت.
ارسال نظر