به گزارش پارس به نقل از فارس، هیأت دولت در ۱۸ تیر ۹۲ مصوبه ای را ابلاغ کرده است که بر اساس آن قیمت فروش هر کیسه کود شیمیایی ۵۰ کیلویی درب واحد تولید به ۳۰ هزار و ۶۲۵ تومان افزایش یافته است.

این در حالی است که سال گذشته قیمت هر یک کیسه ۵۰ کیلوگرم کود اوره ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان بود.

هزینه حمل نیز معمولاً کیسه ای ۷ هزار تومان است و با این حساب هر کیسه کود اوره نزدیک به ۴۰ هزار تومان به دست مصرف کننده خواهد رسید.

به گزارش فارس، این افزایش قیمت که به تازگی توسط دولت ابلاغ شده است، نسبت به سال گذشته موجب افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت کود اوره شده است، در حال حاضر فصل کشت گیاهان و محصولات کشاورزی است و از آنجایی که کود اوره بیشتر برای رشد رویشی گیاه مصرف می شود، استفاده آن در این فصل رواج بیشتری دارد.

کشاورزان برای افزایش محصول خود نیازمند به استفاده از کود اوره هستند و طبق نظر کارشناسان هر یک کیلوگرم کود اوره موجب افزایش ۱۰ کیلوگرم محصول می شود و در صورتی که از این کود استفاده نشود، به همان میزان باعث کاهش محصول خواهد شد.

وزارت جهاد کشاورزی با شرکتهای پتروشیمی کشور قرارداد بسته است تا ۲.۵ میلیون تن کود اوره در سال جاری برای توزیع به کشاورزان تحویل دهد. اخیراً وزیر جهاد کشاورزی در اعتراض به مصوبه دولت نامه ای به معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری در اعتراض به افزایش قیمت کود اوره نوشته است.

عباس بنازاده مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی های روستایی و کشاورزی ایران معتقد است که افزایش قیمت کود اوره مشکلات بسیاری را برای کشاورزان به همراه خواهد داشت و موجب افزایش هزینه آنها می شود.

بنازاده می گوید: افزایش قیمت کود اوره با توجه به نرخ تضمینی پایین محصولات کشاورزی باعث زیان کشاورزان می شود و ممکن است آنها را از کشت محصولاتی نظیر جو، ذرت و گندم باز دارد.

وی همچنین با اشاره به شروع کشت ذرت در خوزستان گفته است، کشاورزان برای شروع کشت، نیاز به کود اوره دارند و افزایش ناگهانی قیمت کود، کشاورزان را در تنگنا قرار می دهد.

به گزارش فارس، توسعه کشت ذرت که به عنوان نهاده دامی استفاده می شود، بسیار ضروری است و سالانه ۷.۵ میلیون تن نهاده دامی از کشورهای دیگر وارد می شود و گرانی کود اوره محدودیتی برای کشت این محصول خواهد شد.