به گزارش پارس به نقل از مهر، قابل معامله شدن سهام عدالت با مصوبه شورای عالی سیاست های کلی اصل ۴۴ از مهمترین عناوین خبری بخش اقتصادی در هفته جاری است.

سهام عدالت قابل معامله شد

با ابلاغ مصوبه شورای عالی سیاست های کلی اصل ۴۴ توسط وزیر امور اقتصادی و دارایی، انجام معاملات سهام شرکتهای استانی عدالت به تناسب اقساط واریزی به خزانه از سهام عدالت تا پایان شهریور ۹۲ امکان پذیر می شود.

نرخ تورم نقطه به نقطه خرداد ۴۵.۱ درصد شد

بانک مرکزی شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در خردادماه سال جاری را اعلام کرد که بر اساس آن نرخ تورم نقطه به نقطه خردادماه امسال نسبت به ماه مشابه سال قبل ۴۵.۱ درصد بوده است.

همچنین این نرخ در خردادماه امسال نسبت به ماه گذشته به میزان ۳.۴ درصد افزایش داشته است. به صورت کلی در ۳ ماهه سال جاری نسبت به دوره مشابه سال گذشته نرخ تورخ نقطه به نقطه به میزان ۴۳ درصد بوده است.

هزینه ۲۵۹ میلیارد تومانی طرح جامع مالیاتی

رونمایی از طرح جامع اطلاعات مالیاتی کشور در روز سه شنبه هفته جاری با حضور رئیس جمهور و وزیر اقتصاد در محل وزارت امور اقتصادی و دارایی از مهمترین رخدادهای خبری در این هفته است.

علی عسکری رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در این مراسم از دریافت ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار اظهارنامه الکترونیکی تا ۳۱ تیرماه سال جاری خبر داد و گفت: این میزان ۹۷ درصد کل اظهارنامه های دریافتی سال گذشته بوده، ضمن اینکه هزینه اجرای طرح جامع مالیاتی ۲۵۹ میلیارد تومان است.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: طرح جامع مالیاتی از برنامه پنجساله سوم توسعه کشور در دستور کار بوده، اما اجرای آن در سال های اخیر شتاب گرفته است و افزایش رضایتمندی، رشد درآمدها و ارتقای بهره وری از اهداف طرح جامع اطلاعات مالیاتی است.

وی با بیان اینکه این طرح دارای ۳۲ پروژه است که در سه فاز اجرا شده است، گفت: این طرح لغزنده و مستمر است و زمان تکمیل آن تاپایان سال ۱۳۹۴ پیش بینی شده است. هزینه اجرای این طرح ۲۵۹ میلیارد تومان است و این رقم از سال ۱۳۷۳ تاکنون برای اجرای این طرح هزینه شده است.

شاخص کل بورس ۵۶ هزار واحدی شد

همچنین شاخص کل بورس روز گذشته در اولین دقایق آغاز معاملات با عبور از مرز ۵۶ هزار واحد رکورد جدیدی در تاریخ بورس کشورمان به ثبت رساند. و در نهایت در پایان ساعت معاملات ۵۶ هزار و ۳۸۷ واحد شد.

بانک مرکزی نرخ تورم ۷۶ سال را اعلام کرد

بانک مرکزی در گزارشی شاخص کل بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران (شاخص تورم) بین سالهای۱۳۱۵ تا ۱۳۹۱ را براساس سال پایه ۹۰ اعلام کرد.

در گزارش بانک مرکزی که نرخ تورم ۷۶ سال براساس سال پایه ۹۰ اعلام شده، بالاترین نرخ تورم مربوط به سال ۷۴ با رقم ۴۹.۴ درصد و کمترین آن مربوط به سالهای ۲۴،۲۵ و ۲۹ به ترتیب با ارقام منفی ۱۴.۴ درصد، منفی ۱۱.۵ درصد و منفی ۱۷.۲ درصد است.

بانک مرکزی نرخ تورم ۸ سال گذشته را اینگونه اعلام کرده است: نرخ تورم پایان سال ۸۴ معادل ۱۰.۴ درصد، سال۸۵ معادل ۱۱.۹ درصد، تورم سال ۸۶ معادل ۱۸.۴ درصد، سال ۸۷ معادل ۲۵.۴ درصد، سال ۸۸ معادل ۱۰.۸ درصد، سال ۸۹ معادل ۱۲.۴ درصد، سال ۹۰ معادل ۲۱.۵ درصد و پایان سال ۹۱ معادل ۳۰.۵ درصد.

همچنین نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به فروردین ماه سال ۹۲ نسبت به دوازده ماه منتهی به فروردین ماه ۹۱ معادل ۳۲.۲ درصد؛ در دوازده ماه منتهی به اردیبهشت ماه ۹۲ نسبت به دوازده ماه منتهی به اردیبهشت ماه ۹۱ معادل ۳۴ درصد و در دوازده ماه منتهی به خرداد ماه ۹۲ نسبت به دوازده ماه منتهی به خرداد ماه ۹۱ معادل ۳۵.۹ درصد اعلام شد.

جزئیات نامه کارگران درباره وعده حق مسکن

انتشار جزئیات نامه کارگران درباره وعده حق مسکن و واکنش رئیس جمهور به درخواست کارگران توسط خبرگزاری مهر از مهمتین عناوین خبری در هفته جاری است. بر اساس این گزارش ۴ ماه از طرح بی نتیجه افزایش حق مسکن و بن نقدی کارگران می گذرد و کارگران تاکنون ۳ نامه به رئیس جمهور و همچنین وزیر تعاون، کار و رفاه نوشته اند، با این حال در روزهای گذشته محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری گفت می خواهد پاسخ نامه های کارگران را بدهد.

غلامرضا عباسی، دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران از ارسال نامه ای به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس جمهور درباره تعیین تکلیف افزایش حق مسکن و بن نقدی امسال خبر داد و گفت: از رئیس جمهور درخواست کرده ایم تا وعده خود در روز جهانی کارگر امسال را عملی کند.

جزئیات آخرین مناقشه اشتغالی دولت دهم

در آخرین روزهای فعالیت دولت مناقشه جدیدی بر سر عملکرد اشتغالی دولت های نهم و دهم به وجود آمده است. از یکسو وزیر کار می گوید دولت توانسته ۷ میلیون شغل در کشور ایجاد کند و از آنطرف رئیس جمهور منتخب اشتغال سالیانه ایجاد شده در کشور را تنها ۱۴ هزار فرصت اعلام می کند، این مسئله در روزهای اخیر باعث بروز برخی واکنش ها از سوی مقامات ارشد دولت فعلی شده است.

یکی از مهمترین چالشهای کشور در سالهای اخیر فشار تقاضا برای ورود به بازار کار و از بین رفتن تعادل در عرضه و تقاضای نیروی کار بوده است. به عبارت ساده تر، در یک دهه اخیر به میزانی که کارجویان برای ورود به اشتغال آماده شدند، فضا برای پذیرش همه آنها ایجاد نشد و این مسئله باعث بیرون ماندن بخش قابل توجهی از کارجویان جوان کشور از بازار کار و به اصطلاح بیکاری آنها شد.

طبق آمارهای موجود و اظهارات سال های اخیر مقامات دولتی، با جود افزایش یکباره جمعیت در دهه ۶۰ و رسیدن آنها به بازار کار در دهه ۸۰ و ۹۰، سالیانه کشور با ۱ تا ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر متقاضای ورود به بازار کار مواجه خواهد بود که در صورت عدم ایجاد شرایط پذیرش این میزان کارجو در بخش های مختلف اقتصادی، کشور با انباشتی از تقاضای کار روبرو خواهد شد.

بزرگترین قرارداد صادرات گاز ایران به عراق امضا شد

امضای بزرگترین قرارداد صادرات گاز از ایران به عراق با حضور وزرای نفت ایران و برق عراق در بغداد در هفته جاری از مهمترین اخبار اقتصادی محسوب می شود که بر اساس این قرارداد ایران روزانه ۲۵ میلیون متر مکعب گاز به عراق صادر می کند.

رستم قاسمی وزیر نفت ایران در این مراسم با اشاره به اینکه قرار است این میزان گاز برای تامین سوخت مورد نیاز نیروگاههای برق بغداد و المنصوریه به کشور عراق صادر شود، گفت: هم اکنون آخرین مراحل ساخت و راه اندازی خط لوله انتقال گاز به طول دویست و بیست و هفت کیلومتر در خاک ایران توسط پیمانکاران داخلی در حال انجام است.

هشدار نسبت به افتتاح شتابزده فازهای پارس جنوبی

مدیرعامل سابق شرکت نفت و گاز پارس با هشدار نسبت به نادیده گرفتن الزامات ایمنی و HSE در افتتاح پالایشگاه فاز ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی در روزهای پایانی دولت دهم، اعلام کرد: تاخیرها قابل جبران بوده اما وقوع یک حادثه در پالایشگاه های گاز ترش پارس جنوبی به هیچ وجه قابل جبران و توجیه نیست.

موسی سوری درباره راه اندازی بخش هایی از پالایشگاه فازهای ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی و هشدار کارشناسان نسبت به ناایمن بودت انتقال و شرین سازی گاز ترش در این پالایشگاه ها، گفت: طرح توسعه فاز ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی ۷۲ ماهه شده و تاکنون بیش از ۲۲ ماه تاخیر در راه اندازی این فاز مشترک گازی حاصل شده است.

مدیرعامل سابق شرکت نفت و گاز پارس با تاکید بر اینکه راه اندازی شتاب زده این دو فاز گازی در دوهفته پایانی عمر دولت دهم با توجه به سرمایه گذاری های کلان و چند میلیارد دلاری به صلاح صنعت نفت و اقتصاد ایران نیست، تصریح کرد: از سال ۱۳۸۹ تاکنون بارها نسبت به راه اندازی پالایشگاه فاز ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی وعده داده شده که تاکنون هیچ یک محقق نشده است.

آخرین آمار قراردادهای مسکن

انتشار آخرین آمارهای قراردادهای مسکن در سامانه املاک و مستغلات توسط خبرگزاری مهر از دیگر عناوین مهم خبری در این هفته است، بر این اساس افزایش قیمت مسکن و کاهش قدرت خرید متقاضیان موجب شده است که تعداد قراردادهای اجاره در سال جاری افزایش چشمگیری نسبت به سال گذشته داشته باشد.

از اول تا ۲۴ تیرماه تعداد قراردادهای ثبت شده در سامانه املاک و مستغلات کشور ۱۳۷ هزار و ۳۸۹ قرارداد بوده است که از این تعداد ۷۱ هزار و ۶۳۳ قراداد مبایعه نامه و ۵۹ هزار و ۳۸۰ اجاره نامه به ثبت رسیده است این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته رقم قراردادها ۱۳۱ هزار و ۴۱۸ قرار داد بوده است که ۷۸ هزار و ۹۳۳ قرارداد آن متعلق به مبایعه نامه و ۴۵ هزار و ۶۴۷ قرارداد مربوط به اجاره نامه بوده است.

همچنین در این تاریخ تعداد قراردادهای مسکن در استان تهران، ۳۴ هزار و ۱۷۰ قرارداد بوده که از این تعداد ۱۴ هزار و ۲۳ مبایعه نامه و ۱۸ هزار و ۴۷۰ اجاره نامه به ثبت رسیده است که این رقم در مدت مشابه سال گذشته تعداد ۳۵ هزار و ۹۶۴ قراداد بوده است که از این تعداد ۲۰ هزار و ۳۰۳ مبایعه نامهه و ۱۳ هزار و ۷۵۹ اجاره نامه به ثبت رسیده است.