تشکلها به میدان بیایند

معاون برنامهریزی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: اگر بخواهیم برنامهریزی دقیقی برای آینده صنعت داشته باشیم، باید از برنامهریزی بلندمدت و استراتژیمحور به عنوان سنگ بنای توسعه یاد کنیم.
به گزارش پارس به نقل از مهر، سیدعلیرضا شجاعی افزود: با توجه به تغییر پارامترهایی که در مولفه های کلان کشور داشتیم برنامه های استراتژیک به سرعت دچار تغییر شدند.
وی با تاکید بر اینکه طول عمر استراتژی ها بلند نیست، ادامه داد: برحسب شرایط تکنیک های جدیدی وارد استراتژی توسعه صنعتی هر کشور می شوند که یکی از آنها استراتژی غلتان است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: استراتژی ها باید با گذشت زمان مورد بازنگری قرار گیرند چرا که شرایط درونی، محیطی و مولفه ها دچار تغییر می شوند. در واقع اگر میزان تغییرات یا مولفه های اصلی زیاد باشد باید نسبت به باز مهندسی آن اقدام و در حقیقت برنامه راهبردی دوباره تدوین شود.
شجاعی گفت: از همین رو، استراتژی صنعت و معدن در دولت نهم مورد بازنگری قرار گرفت و سپس وارد بحث عملیاتی شد. اما در ماده ۱۵۰ قانون برنامه پنجم توسعه راهبردهایی قید شده است که تاکید بر تدوین یک برنامه راهبردی جامع دارد و وزارت صنعت، معدن و تجارت را در این خصوص مکلف می کند.
وی تصریح کرد: در این ماده بر واگذاری اقدامات غیر حاکمیتی به بخش های غیر دولتی تاکید شده است.
به گفته وی، اتفاق مهمی که در این دو سال روی داد این بود که پس از ادغام و یکپارچگی ایجاد شده در تولید و تجارت نیازمند یک استراتژی یکپارچه و هماهنگ بودیم که در نهایت برنامه راهبردی صنعت، معدن و تجارت با همکاری همه دست اندرکاران حوزه بازرگانی و صنعت و تولید طراحی و تدوین شد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه پارامترهایی مانند ارزش تولیدات و وسعت صنعت از سال ۸۲ تا ۹۰ در کشور تغییرات چشمگیری داشته است، اظهار کرد: در حال حاضر سامانه بهین یاب اولویت های کشور در حوزه صنعت و معدن را مشخص می کند، اما نمی توان برای سرمایه گذاری های جدید غیر اولویت دار ممانعت کرد لذا این وزارتخانه تنها در حد یک مشاور برای آنها عمل می کند و نباید انتظار دیگری داشته باشند.
شجاعی تصریح کرد: در حال حاضر میزان زایش و میرایی در بنگاه های صنعتی ومعدنی کشور ما نسبت به متوسط جهانی بالاتر است.
وی با اشاره به برخی بندهای ابلاغیه مقام معظم رهبری در سیاست های کلان صنعت و تولید ملی درباره اندازه بنگاه ها گفت: یکی از مشکلات اصلی اقتصاد کشور در مقیاس اقتصادی بنگاه ها است که وزارت صنعت، معدن و تجارت راهکارهای مشخصی برای حل آن ارائه کرده و نیاز است در این زمینه تشکل ها به میدان بیایند.
ارسال نظر