به گزارش پارس به نقل از دنیای اقتصاد، مساحت واحدها در این پروژه چون مختص متقاضیان شهر تهران در حال ساخت است، بزرگ متراژ دیده شده و حداقل ۳۰ مترمربع از میانگین واحدهای ساخته شده در پرند و سایر شهرهای کشور بزرگ تر است که همین اختلاف مساحت، قیمت نسبی آخرین مسکن مهر را برای پیش خریداران بیشتر کرده است. مدیر عامل شهر جدید پردیس در گفت وگو با « دنیای اقتصاد» جزئیات مربوط به آخرین تصمیم گیری دولت برای پروژه ۸۰ هزار واحدی مسکن مهر را اعلام کرد و از آستانه نهایی شدن افزایش وام این واحدها به ۳۰میلیون تومان خبر داد.

مهدی هدایت با تاکید براینکه دولت هیچ چاره ای برای جبران تورم هزینه های ساخت وساز از طریق افزایش قیمت نداشت، تصریح کرد: هر روز تاخیر در تعیین تکلیف قیمت تمام شده با پیمانکار، کار تحویل واحدها را حداقل یک ماه به عقب می انداخت که هزینه اجاره نشین های تهرانی با این تاخیر به مراتب بیشتر از افزایش قیمت مسکن مهر خواهد بود. متن گفت وگو با مهدی هدایت مدیرعامل شهر جدید پردیس را در زیر بخوانید:


دقیقا یکسال از شروع به ساخت پروژه ۸۰ هزار واحدی مسکن مهر پردیس می گذرد و قرار بود حداکثر ظرف ۱۸ تا ۲۴ماه کل واحدها به اتمام برسد. آیا این زمانبندی که خودتان آن را تعریف و اعلام عمومی کردید، رعایت شده است؟


عمر این پروژه هنوز به یکسال نرسیده است. ما ساخت ۸۰ هزار واحد را عملا از مهرماه شروع کردیم و پیمانکاران ساختمانی تا قبل از آن درگیر آماده سازی زمین بودند و تازه فقط بخشی از پیمانکارها از مهرماه موفق به احداث واحدها شدند. چون وضعیت توپوگرافی خاص منطقه پردیس به نحوی است که در این پروژه پیمانکار باید چیزی در حدود ۱۰ متر عمقی سنگ برداری انجام می داد تا زمین را برای ساخت آماده سازی کند. ما الان در دو فاز از سه فاز این پروژه یعنی در « دره بهشت» و « کوزو» زمین هایی داریم که هنوز عملیات آماده سازی آنها به اتمام نرسیده اما مثلا در مجاور همین زمین ها، یک پیمانکار جلوتر است و ساخت وساز را به مرحله نازک کاری رسانده است.
در فاز کوزو چون شرکت سازنده مدیریت قوی و تجهیزات زیادی دارد، توانسته تا امروز نزدیک به ۲۰ هزار واحد را به مرحله اتمام اسکلت و سقف برساند که این یک رکورد در کشور محسوب می شود.


پیش بینی ما هم این است که شرکت کوزو بتواند سری اول واحدها را مهرماه تحویل بدهد و این روند تا خرداد۹۳ ادامه پیدا کند. در پروژه دره بهشت هم دلیل اینکه نتوانستیم به لحاظ برنامه زمان بندی بهتر عمل کنیم، حجم عملیات سنگ برداری و خاک برداری بود. در پرند یک پیمانکار برای آماده سازی زمین حداکثر ۲۰ روز زمان نیاز دارد اما در پردیس به دلیل سختی زمین حداقل ۳ ماه زمان لازم است.


در این پروژه ۸۰ هزار واحدی در کل بیش از ۵۰ میلیون مترمربع عملیات خاکی انجام شده و سنگ وخاک از زمین برداشته و جابه جا شده است و ۱۴۰۰ دستگاه انواع ماشین آلات سنگین حمل خاک مشغول به کار بودند که اینها سنگینی حجم آماده سازی زمین را نشان می دهد.


یک کار استثنایی که در این پروژه ها باید انجام می گرفت تعیین تکلیف مسیرهای دسترسی و خدمات زیربنایی و روبنایی بود. خوشبختانه الان مسیرهای دسترسی تا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند و همگی تا ۱۵ روز آینده آماده افتتاح خواهند بود و این مسیرها زودتر از واحدهای مسکونی آماده می شوند. اتفاقی که در دو سه ماه گذشته دومرتبه در این پروژه افتاد، افزایش پیش بینی نشده قیمت واحدها بود که باتوجه به قیمتی که سال گذشته در شروع اسم نویسی در فرم های ثبت نام به مردم اعلام کرده بودید، برای متقاضیان هضم شدنی نیست.

چرا روزاول فکر تورم و سایر هزینه ها را نکردید تا متقاضیان با مقایسه قیمت نهایی و توان مالی خود، نسبت به ورود به این پروژه تصمیم بگیرند؟


اولین مرتبه افزایش قیمت مسکن مهر، سراسری بود و با مصوبه وزیر راه وشهرسازی در زمستان سال۹۱ به دلیل افزایش دوبرابری قیمت برخی مصالح پرمصرف ساختمانی اعمال و ابلاغ شد. با این مصوبه، قیمت ساخت واحدهای پردیس از مترمربعی ۳۰۰ هزار به ۳۴۰ هزار تومان تغییر کرد. دومین مرتبه هم همین اواخر اتفاق افتاد که علت این بار هم کاملا مشخص و قطعا به نفع خود پیش خریداران خواهد بود. ما با تجربه ای که در پرند شاهد آن بودیم و می دیدیم که صدها مسکن مهر ماه ها است آماده تحویل شده اما چون خدمات زیربنایی برای آنها وصل نشده، امکان تحویل را ندارند، تصمیم گرفتیم حین ساخت واحدها، خدمات را ایجاد کنیم. این افزایش دومین بار قیمت که بین ۳ تا ۴ میلیون تومان است به خاطر تامین به موقع خدمات زیربنایی بوده است. وزارت راه وشهرسازی مسوولیت تامین خدمات زیربنایی واحدهای پردیس را به صورت مستقیم برعهده گرفته و به همین خاطر تصمیم گرفت با تامین مالی سریع، این خدمات را برقرار کند. ما فکر می کردیم که بتوانیم با وزارت نیرو به تفاهم برسیم که بتوانند برحسب وظیفه ذاتی خودشان، این کار را انجام دهند اما در این مقطع وزارت نیرو با کمبود منابع روبه رو شد و اعلام کرد اگر قرار باشد این وزارتخانه خدمات را تامین کند شاید تا ۴ سال آینده هم خدمات زیربنایی به ۸۰ هزار واحد جدید پردیس نرسد. مجبور شدیم خودمان وارد بحث شویم. واقعیت این است که ما اصلا نمی خواستیم تا این حد وارد کار اجرای خدمات شویم اما به هرحال نگرانی از نداشتن آب و برق و فاضلاب این واحدها تا سال۹۴ باعث شد به اجبار ورود کنیم. از طرفی هزینه اجاره نشینی پیش خریداران در طول ۴ سال قطعا بیشتر از افزایش ۳ میلیون تومانی قیمت این واحدها است؛ بنابراین برای مردم هم به صرفه است که با کمی افزایش قیمت، سریع تر واحدها را تحویل بگیرند و از هزینه های سالانه حداقل ۱۰ میلیون تومانی اجاره نشینی در تهران خلاص شوند. البته برای پرداخت این ۳ میلیون تومان، حداقل ۸ ماه مهلت زمانی برای پیش خریداران در نظر گرفته ایم.


واحدها از کی تحویل می شود؟


از مهرماه تحویل تدریجی واحدها آغاز می شود و در زون هایی که برای افتتا ح تعیین شده، تامین خدمات زیربنایی در اولویت قرار گرفته تا هنگام افتتاح، همه امکانات سکونتی فراهم باشد.