به گزارش پارس به نقل از دنیای اقتصاد: محدودیت تقاضا در بازار همچنان بر قیمت ها سایه انداخته و افت و خیزی دیده نمی شود. منحنی قیمت ها تقریبا خط مستقیمی است که هیچ گونه تشابهی به هفته ها و ماه های قبل ندارد و البته نقدینگی فعلا برای ورود به این بازار جذابیتی مشاهده نمی کند. بهای طلا در بازارهای جهانی نیز در حالی از بعد از ظهر روز گذشته افزایش ملموسی را تجربه کرد که قیمت های داخلی تمایل چندانی به بالارفتن قیمت از خود نشان ندادند. پیش بینی ها همچنان از افت قیمت طلا حکایت می کنند در حالی که گزارش برنانکه شاید نوسانی در قیمت طلا ایجاد کند.
در بازار داخلی، اما در این روزها، بازار سرمایه تقریبا با نزدیک شدن به پایان فصل مجامع سودهای قابل توجه و تقریبا راضی کننده ای به سهامداران اختصاص می دهد. این امر به دلیل تلاش سهامداران عمده برای برداشت حداکثر سود از شرکت ها در قبال بالارفتن قیمت های محصولات در بازار رخ داده است. در برخی صنایع البته همانند خودروسازها این شرایط البته قابل تعمیم نیست، اما نقدینگی تقریبا برای گردش به سوی بازار سهام همچنان جذابیت دارد. به قول برخی کارشناسان روزانه تا ۳ میلیارد تومان از بازار ارز به بازار سرمایه نقل مکان می کند که حتی کمتر از این میزان نیز می تواند همین ثبات نرخ را به ارمغان بیاورد. از این رو بازار یکی دو هفته دیگر باید بر همین منوال بچرخد تا با شرایط تازه ای روبه رو شود.
تا اعلام اعضای دولت جدید و سیاست های جدید بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و سایر وزارتخانه های اقتصادی و برقراری تعادلی تازه در حلقه گمرک، بانک مرکزی و وزارت صنعت و بازرگانی باید منتظر ماند و کاهش تقاضای ارز را به نظاره نشست.
همچنین تا تحرک تازه وزارت خارجه برای طرح های تازه در مذاکرات هسته ای و از سرگرفته شدن گفت وگوهای ۱+۵ نیز بازار و دارندگان ارز در انتظار خواهند نشست.
قیمت های داخلی
دیروز بهای دلار در بازار آزاد تقریبا با نرخ ۳۲۶۰ تومان باز شد و ضمن نوسان موقتی در محدوده ۳۲۷۰ تومان در همین سطوح باقی ماند. قیمت خرید دلار بر تابلوها دیروز ۳۲۳۰ تومان شد و در کف بازار دلار ۳۲۴۰ تومان هم فروخته شد. در بازار ارز همچنین یورو به ۴۲۶۰ تا ۴۲۷۰ تومان فروخته شد که این ارز نیز تفاوت زیادی به خود ندید.
در بازار سکه قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار تقریبا در سطح همان ۱۰۳ هزار تومان با نوسان محدود باقی مانده است. دیروز سکه طرح جدید هم نسبت به روز دوشنبه تغییر زیادی نداشت و یک میلیون و ۹۰ هزار تومان فروخته شد. نیم سکه و ربع سکه، اما هر یک با ۵۰۰۰ تومان افت قیمت به ترتیب ۵۷۵ هزار تومان و ۳۷۵ هزار تومان فروخته شدند.
بانک مرکزی دیروز نرخ دلار رسمی را دو ریال بالابرد و ۲۴ هزار و ۷۸۷ ریال اعلام کردو یورو را نیز با ۵ ریال افزایش به ۳۲هزار و ۳۹۵ ریال افزایش داد.
در بازارهای جهانی
نرخ برابری دلار در مقابل سایر ارزهای عمده از جمله یورو تضعیف شد و در مقابل نرخ طلا افزایش یافت. برابری یورو به دلار تا ۳۰۸/۱ بالا رفت. بهای طلا تا بعد از ظهر دیروز تا ۱۲۹۱ دلار هم افزایش یافت. این اتفاق البته تاثیر زیادی بر قیمت های داخلی نگذاشت.
برنانکه رییس فدرال رزرو آمریکا امروز و فردا قرار است در نشست با اعضای کنگره گزارشی ۶ ماهه از وضعیت اقتصادی ارائه دهد. بر اساس آنچه وی در نشست ماه گذشته و مصاحبه های بعد از آن و همچنین انتشار متون سخنرانی وی اعلام کرده بنا بر نرخ تورم موجود تقریبا ۱/۱ درصدی که چندان افزایش نیافته و در عین حال نرخ بیکاری ۶/۷ درصدی که بالاتر از انتظار مقامات این بانک بوده همچنان بر تزریق پول به اقتصاد آمریکا تاکید دارد. در نشست امروز و فردا نیز او به طور حتم بر این شرایط تاکید مجددی خواهد داشت و از این رو امکان بالارفتن دوباره قیمت طلا تا مرز ۱۳۰۰ دلار خالی از امکان نیست.
بر اساس برنامه های فدرال رزرو امکان خرید ماهانه ۴۰ میلیارد دلار اوراق قرضه رهنی و ۴۵ میلیارد دلار اوراق قرضه خزانه داری همچنان پیگیری می شود. این درحالی است که او در ماه مه تقریبا از کاهش میزان خرید اوراق قرضه خبر داده بود. او حتی برای این کار زمان خاصی نیز مطرح کرده بود. به گفته وی این برنامه تا پایان سال ۲۰۱۳ متوقف خواهد شد. او البته بهبود شرایط اقتصادی را شرط تحقق این کار اعلام کرده بود.
احتمال کاهش ۵۰۰ دلاری قیمت طلا در ماه های آتی
بررسی تجربه تاریخی نشان می دهد که کاهش رشد اقتصادی چین در سه ماه دوم ۲۰۱۳ میلادی می تواند موجب کاهش بیشتر قیمت جهانی طلا شود.
« کمپل هاروی» استاد دانشگاه دوک آمریکا تاکید کرد: احتمال افت ۵۰۰ دلاری قیمت هر اونس طلا طی ماه های آینده وجود دارد و ممکن است قیمت هر اونس طلا به کمتر از ۸۰۰ دلار کاهش یابد.
وی همچنین اظهار کرد: نوسان قیمت طلا در بازارهای جهانی یک چرخه طبیعی بوده و بر اساس تجزیه و تحلیل نوسانات قیمت طلا در سال های گذشته به نظر می رسد احتمال کاهش بیشتر قیمت آن وجود دارد.
این استاد دانشگاه کاهش رشد اقتصادی چین به کمتر از ۵/۷ درصد در سه ماه دوم ۲۰۱۳ میلادی را یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت طلا دانست و گفت: چین یکی از بزرگ ترین مصرف کنندگان طلای جهان است و کاهش رشد اقتصادی این کشور به معنای افت تقاضای طلا خواهد بود.
طلا قادر به شکست سطح مقاومتی ۱۳۰۰ دلاری نیست
همچنین در حالی که سرمایه گذاران بین المللی به شدت نگران وضعیت آینده قیمت طلا هستند ناکامی این فلز گرانبها در شکستن سطح مقاومتی ۱۳۰۰ دلاری به نگرانی ها دامن زده است. به گزارش سایت طلا به نقل از بیزینس لاین؛ عدم شکسته شدن سطح مقاومتی ۱۳۰۰ دلاری برای هر اونس طلا نشانگر ادامه نااطمینانی سرمایه گذاران بین المللی است. قیمت جهانی طلا پس از رشد متوالی در ۱۲ سال گذشته از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۲۵ درصد کاهش داشته است.
بر اساس این گزارش قیمت طلا در سه ماه دوم امسال بیش از ۲۳ درصد کاهش یافت که این میزان کاهش از سال ۱۹۶۸ میلادی بی سابقه بوده است. افت شدید قیمت طلا زیانی معادل ۶۶ میلیارد دلار را به سرمایه گذاران بین المللی وارد کرده است.
کاهش رشد اقتصادی چین در سه ماه دوم ۲۰۱۳ میلادی تاثیر منفی زیادی بر قیمت طلا داشته است. رشد اقتصادی چین در این مدت به کمتر از ۵/۷ درصد رسیده است.
ادامه سیاست های سختگیرانه دولت هند در زمینه واردات طلا و افزایش تعرفه واردات طلا از ۲ به ۸ درصد در ماه های اخیر نیز تاثیر زیادی بر کاهش قیمت آن داشته است.