در سخنان پیش از خطبههای نماز جمعه مطرح شد
انتقاد نیکزاد از نگاه سرمایهای به مسکن

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه تعداد واحدهای مسکونی کشور در حال حاضر ۴۰۰ هزار واحد بیش از خانوارها است، گفت: برخی خانوارها دو تا سه واحد مسکونی دارند که با روشهایی مانند وضع مالیات باید به سمت تحقق عدالت در این بخش رفت.
به گزارش پارس به نقل از فارس علی نیکزاد صبح امروز در جمع نمازگزاران نماز جمعه تهران با اشاره به عملکرد وزارت راه و شهرسازی در دو دولت نهم و دهم گفت: حمل و نقل چه از روش های دریایی، جاده ای و ریلی تأثیر زیادی بر توسعه کشور دارد، به طوری که می تواند امنیت ایجاد کرده و شرایط سرمایه گذاری و پیشرفت اقتصادی را فراهم کند.
وزیر راه و شهرسازی افزود: قبل از دولت نهم حدود ۳۶ هزار و ۱۴۳ کیلومتر انواع راه در کشور ساخته شد، اما در ۸ سال دولت نهم و دهم این آمار به ۶۳ هزار و ۲۵۳ کیلومتر رسید که در مقایسه با زمان گذشته می توان گفت: رشد احداث انواع راه در کشور به میزان ۱.۸ برابر بوده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر نیز ۴۸ هزار و ۱۶۰ کیلومتر انواع راه ریلی و جاده ای در دست ساخت داریم که ۲۱۸۵ کیلومتر آزاد راه، ۹۸۵۶ کیلومتر بزرگراه، ۸ هزار کیلومتر راه آهن و حدود ۲۵ هزار کیلومتر نیز راه روستایی است.
نیکزاد با اشاره به اینکه تا قبل از انقلاب اسلامی تنها ۲۰۰ کیلومتر راه مناسب روستایی درکشور وجود داشت، گفت: بعد از انقلاب و تا سال هشتادو چهار، ۵۴ هزار و ۹۵۴ کیلومتر راه روستایی در کشور احداث شد اما از سال ۸۴ تاکنون این آمار به ۱۰۱ هزار و ۴۵۰ کیلومتر رسیده است.
وی با اشاره به وضعیت احداث راه ریلی در کشور گفت: تا سال هشتادو چهار، ۱۱ هزار کیلومتر خط ریلی در کشور وجود داشت که به طور میانگین سالانه ۳۰۰ کیلومتر در کشور راه ریلی احداث می شد اما از سال ۸۴،۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر راه ریلی احداث شده است که این شبکه ریلی به اضافه ۸ هزار کیلومتری که در دستور کار قرار داریم می تواند تمام کشورهای همسایه را به هم متصل کرده و زمینه ساز تجارت و ترانزیت مناسبی برای کشور و همسایگان باشد.
وی با اشاره به آخرین آمار تصادفات جاده ای در کشور گفت: تا سال ۸۴ سالانه ۱۹ هزار و ۸۹ نفر بر اثر تصادفات جاده ای جان خود را از دست می دادند اما با یک اقدام جهادی و با همکاری همه قوا توانستیم این آمار را سالانه ۱۵ درصد کاهش دهیم، به طوریکه در سال ۹۱ آمار کشته شدگان جاده ای به ۱۳ هزار و ۹۵ نفر رسید که البته این آمار شرایط مطلوبی ندارد و باید بیش از کاری که تاکنون انجام شده است فعالیت کرد.
نیکزاد با اشاره به آمار احداث مسکن در طول دو دولت نهم و دهم در جمع نمازگزاران گفت: در واقع باید گفت مسکن مهر و سیاست احداث مسکن در دولت نهم و دهم بازگشت به گفتمان امام است، بطوریکه وام قرض الحسنه، زمین رایگان در اختیار کسانی قرار داده شد که نه خانه و نه زمین و نه حتی وامی برای خرید مسکن از دولت گرفته بودند.
وی ادامه داد: در سایت های مسکن مهر تمام اقدامات رفاهی از قبیل گازرسانی، آبرسانی و برق رسانی و حتی شبکه فاضلاب احداث شد به طوری که تمام سایت های مسکن مهر دارای امکانات رفاهی هستند و حتی احداث ۶۰۰ مسجد به همراه مدرسه و مجتمع های تجاری به منظور رفاه حال ساکنین این سایت ها در دستور کار قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: در شرایطی که اقتصاد ایران از سوی استکبار جهانی و شیطان بزرگ مورد تحریم قرار گرفته است مسکن می تواند موتور محرک اقتصاد شود زیرا ۱۰۳ رشته در مسکن مرتبط هستند و با فعالیت ساخت و ساز در کشور می توان اقتصاد کشور را حرکت داد.
نیکزاد گفت: اگر صنعت مسکن متوقف شود نباید انتظار تحرک اقتصاد را داشته باشیم.
وی ادامه داد: هم اکنون ۴۳ درصد از فعالیت های احداث مسکن در کشور صنعتی سازی است که در گذشته تنها ۲۰ تا ۲۳ درصد ما احداث مسکن به صورت صنعتی را داشتیم.
وی با اشاره به آمار سرشماری نفوس و مسکن در سال ۸۵ گفت: در آن سال حدود ۱۷ میلیون و ۳۰۰ هزار خانوار در کشور زندگی می کردند که بر اساس آمار انجام شده ۱۵ میلیون و ۷۰۰ هزار خانه در کشور وجود داشت بنابراین کمبود یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور به چشم می خورد اما در سال ۹۰ براساس سرشماری نفوس و مسکن ۲۱ میلیون و ۲۰۰ هزار خانوار در کشور زندگی می کنند و ۲۱ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد مسکونی ساخته شده در کشور وجود دارد بنابراین ۴۰۰ هزار واحد مسکونی بیش از تعداد خانوار در کشور است.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: هم اکنون براساس آماری که به دست آوردیم یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد مسکونی خالی در کشور وجود دارد که برخی از خانوارها دارای ۲ تا ۳ واحد مسکونی هستند، بنابراین روش های مختلفی وجود دارد که نقل و انتقالات مسکن در کشور کاهش یابد بطوریکه در دنیا با اخذ و وضع مالیات این کار را کنترل می کنند.
وی ادامه داد: ما نیز باید به سمت کنترل نقل و انتقالات مسکن برویم تا بتوانیم عدالت را در این زمینه فراهم کنیم.
نیکزاد گفت: هم اکنون ۱۲ میلیون جوان در شرف ازدواج در کشور وجود دارد که بنابراین این ۱۲ میلیون جوان نیازمند ۶ میلیون واحد مسکونی هستند، بنابراین دولت آینده از هم اکنون باید به احداث ۶ میلیون واحد مسکونی در کشور فکر کند و به هیچ عنوان نباید سیاست احداث مسکن متوقف شود.
وی خاطرنشان کرد: در طول ۸ سال گذشته ۱۲۷ هزار واحد مسکونی روستایی مقاوم سازی شد بطوریکه هم اکنون ۵ میلیون و ۱۲۷ هزار واحد مسکونی روستایی وجود دارد که از این میزان ۳ میلیون واحد مسکونی مقاوم سازی شده و ۲ میلیون واحد نیز مقاوم سازی نشده است بنابراین بدون پیش بینی باید گفت: در هنگام وقوع یک زلزله ۶ ریشتری باید منتظر فاجعه در کشور باشیم بنابراین از هم اکنون هم خانوارهای روستایی و هم دولت جدید باید به فکر مقاوم سازی این ۲ میلیون واحد روستایی باشد.
ارسال نظر