پارس نیوز بررسی میکند؛
گندمکاران، ناراضی از نرخ خرید تضمینی دولت/ هزینه تولید هرکیلو گندم بیش از ۵هزارتومان است
عضو شورای قیمتگذاری محصولات استراتژیک گفت: «تصور میشود دولت نتواند مایحتاج لازم را کسب و نیاز داخلی را فراهم سازد چراکه هزینه تمام شده تولید هر کیلو گرم گندم بسیار و نرخ خرید دولت، پایین تر از آن است.»
باوجود اعلام نرخ خرید تضمینی هرکیلو گندم اما نارضایتی گندمکاران از نرخ خرید تصمینی ۱۴۰۰ هنوز وجود دارد. این درحالی است که مقرر شده دولت هرکیلو گندم را از کشاورزان ۵ هزارتومان بخرد درحالی که هزینه تمام شده هرکیلو گندم به ۶ هزارتومان میرسد. در بررسی این موضوع «پارسنیوز» با رضازاده، عضو شورای قیمتگذاری محصولات استراتژیک به گفتوگو پرداخت.
وی درتشریح این موضوع عنوان کرد: «درحال حاضر نرخ نهایی خرید تضمینی گندم تنها توسط دولت تعیین و هنوز مصوبه کمیته قیمتگذاری را ندارد. طی جلسات برگزار شده دولت پذیرفت تا قیمت هرکیلوگندم ۵ هزار تومان باشد اما تا مادامی که نرخ توسط کمیته تصویب نگردد، نمیتوان عنوان کرد که نرخ خرید تضمینی هرکیلو گندم چقدر است.»
وی افزود: «مطابق قانون، نرخ خرید تضمینی گندم میبایست توسط شورای قیمت گذاری تعیین و مصوب گردد تا وزیر ابلاغ و قیمت نهایی اعلام شود. اعلام نرخ ۵ هزارتومان برای نرخ خرید تضمینی گندم در حال حاضر فاقد مصوبه کمیته و مراحل قانونیست لذا نیاز است تا جلسات به همراه نمایندگان دولت و شورای قیمتگذاری برگزار و تاییدیه کمیته گرفته شود.»
رضازاده تصریح کرد: «درحال حاضر بزرگترین نگرانی اعضای شورای قیمتگذاری، عدم تامین نیاز سالیانه است چراکه خوراک دام نگران و راندمان تولید بسیار پایین است. مهمترین عامل کاهش تولیدات محصول نیز خشکسالی و افزایش هزینههای تولید است. همچنین در سال جاری به دلیل بارش باران سال گذشته، گندم دیم نیز به شدت کم و نگرانی تامین مایحتاج مردم را دو چندان کرده است.»
*مهمترین رقیب دولت برای خرید گندم بخش دامی کشور است
عضو شورای قیمتگذاری محصولات استراتژیک همچنین خاطرنشان کرد: «تصور میشود دولت نتواند مایحتاج لازم را کسب و نیاز داخلی رافراهم سازد چراکه هزینه تمام شده تولید هر کیلو گرم گندم بسیار و نرخ خرید دولت، پایین تر از آن است. گفتنیست که کشاورز در اکثرمواقع محصول خود را به فروش میرساند و انبارداری نمیکند اما با وجود چنین شرایطی میتوان گفت که اکنون مهمترین رقیب دولت، بخش دامیست زیرا به موقع نتوانستند نیاز این بخش را تامین کنند.»
رضازاده در پایان این گفتوگو گفت: «کمبود خوراک و افزایش هزینههای دامی موجب شده تا کشاورز دیگر رغبت به فروش گندم و خرید جو نداشته باشد زیرا در حال حاضر خرید هر کیلو جو، حدود ۶ هزارتومان است. بنابراین دور از منطق است که یک کشاورز گندم را ارزان بفروشد و برای خوراک دام خود، جو با قیمت بالاتر را تهیه کند.»
ارسال نظر