به گزارش پارس به نقل از مهر، مرکز آمار ایران چکیده ی نتایج طرح جمع آوری اطلاعات پروانه های ساختمانی صادر شده توسط شهرداری های کشور در پاییز ۱۳۹۱ را منتشر کرد. در مورد شهر تهران در پاییز سال گذشته تعداد ۴۷۶۱ پروانه ساختمانی صادر شد که نسبت به فصل گذشته حدود ۱۵.۰ درصد کاهش داشته است، این تعداد پروانه حدود ۱۰.۳ درصد از کل پروانه های ساختمانی کشور را تشکیل می دهد.

از کل پروانه های صادر شده ۲۶ پروانه (۰.۵ درصد) مربوط به افزایش بنا و ۴۷۳۵ پروانه (۹۹.۵ درصد) مربوط به احداث ساختمان بوده که پروانه های صادر شده برای احداث ساختمان نسبت به فصل گذشته حدود ۱۵.۳ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود ۲۲.۴ درصد کاهش داشته است. این تعداد پروانه در حدود ۱۱.۱ درصد کل پروانه های ساختمانی صادر شده در پاییز سال ۱۳۹۱ از سوی شهرداری های کشور را تشکیل می دهد.

مجموع مساحت زیربنای تعیین شده در پروانه های صادر شده برای احداث ساختمان از سوی شهرداری تهران در پاییز سال ۱۳۹۱ بالغ بر ۶۰۸۶.۲ هزار مترمربع بوده که نسبت به فصل گذشته حدود ۸.۵ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود ۹.۲ درصد کاهش داشته است و در حدود ۲۵.۳ درصد از مجموع کل زیربنای تعیین شده در پروانه های صادر شده برای احداث ساختمان از سوی شهرداری های کشور را تشکیل می دهد. همچنین متوسط مساحت زیربنای هر پروانه احداث ساختمان حدود ۱۲۸۵ مترمربع محاسبه شده است.

تعداد واحدهای مسکونی پیش بینی شده در پروانه های صادر شده برای احداث ساختمان از سوی شهرداری تهران در پاییز سال ۱۳۹۱ بالغ بر ۴۵۹۹۷ واحد بوده است که نسبت به فصل گذشته حدود ۱۵.۱ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود ۶.۰ درصد افزایش داشته است. این تعداد واحد مسکونی، ۲۸.۶ درصد از واحدهای مسکونی پیش بینی شده در پروانه های احداث ساختمان صادر شده از سوی شهرداری های کشور را تشکیل می دهد. با توجه به تعداد پروانه های صادر شده برای احداث ساختمان در شهر تهران، متوسط تعداد واحد مسکونی در این دسته از پروانه ها ۹.۷ واحد بوده است.

مجموع مساحت زمین پروانه های صادر شده برای احداث ساختمان در حدود ۱۴۲۲.۸ هزار مترمربع بوده است که نسبت به فصل گذشته حدود ۱۱.۸ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۸.۶ درصد کاهش داشته است. متوسط مساحت زمین در هر پروانه احداث ساختمان ۳۰۰ مترمربع بوده است.

از مجموع پروانه های صادره برای احداث ساختمان های مسکونی، حدود ۰.۰۲ درصد برای احداث ساختمان های یک طبقه، ۰.۲ درصد برای احداث ساختمان های دو طبقه، ۱.۴ درصد برای احداث ساختمان های ۳ طبقه، ۵.۹ درصد برای احداث ساختمان های ۴ طبقه و ۹۲.۶ درصد برای احداث ساختمان های ۵ طبقه و بیشتر است.

پروانه های صادر شده برای احداث ساختمان های مسکونی برحسب نوع اسکلت و مصالح عمده بکار رفته در بنای آنها نشان می دهد که ۴۵.۸ درصد این پروانه ها برای احداث ساختمان های اسکلت فلزی، ۵۴.۱ درصد برای احداث ساختمان های بتون آرمه، ۰.۱ درصد برای احداث ساختمان های با آجر و آهن داشته و پروانه ای برای احداث ساختمان هایی با سایر مصالح وجود نداشته است.

نقاط شهری کشور

در پاییز سال ۱۳۹۱ تعداد ۴۶۴۰۷ پروانه ساختمانی توسط شهرداری های کشور صادر شده است که نسبت به فصل گذشته حدود ۱۳.۶ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود ۱.۹ درصد کاهش داشته است. از کل پروانه های صادر شده ۳۷۱۵ پروانه (۸.۰ درصد) مربوط به افزایش بنا و ۴۲۶۹۲ پروانه (۹۲.۰ درصد) مربوط به احداث ساختمان بوده که پروانه های صادر شده برای احداث ساختمان نسبت به فصل گذشته حدود ۱۲.۷ و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود ۲.۴ درصد کاهش داشته است.

مجموع زیربنای پروانه های صادر شده برای احداث ساختمان در حدود ۲۴۰۱۴.۰ هزار مترمربع بوده که نسبت به فصل گذشته حدود ۱۳.۳ درصد کاهش و نسبت به فصل مشابه سال گذشته حدود ۰.۹ درصد افزایش داشته است. با توجه به تعداد پروانه های صادر شده برای احداث ساختمان، متوسط تعداد واحد مسکونی در این دسته از پروانه ها ۳.۸ واحد محاسبه شده است.

همچنین مجموع مساحت زمین پروانه های صادر شده برای احداث ساختمان در حدود ۱۴۲۸۹.۷ هزار مترمربع بوده است که نسبت به فصل گذشته حدود ۱۱.۹ درصد کاهش و نسبت به فصل مشابه سال گذشته تغییر محسوسی نداشته است. متوسط مساحت زمین در هر پروانه احداث ساختمان ۳۳۵ مترمربع بوده است.

از مجموع پروانه های صادره برای احداث ساختمان های مسکونی، در حدود ۲۸.۹ درصد برای احداث ساختمان های یک طبقه، ۲۰.۷ درصد برای احداث ساختمان های دو طبقه، ۱۳.۵ درصد برای احداث ساختمان های سه طبقه، ۱۱.۴ درصد برای احداث ساختمان های چهار طبقه و ۲۵.۴ درصد برای احداث ساختمان های پنج طبقه و بیشتر می باشد.

پروانه های صادر شده برای احداث ساختمان های مسکونی بر حسب نوع اسکلت و مصالح عمده ی بکار رفته در بنای آنها نشان می دهد که ۲۷.۸ درصد این پروانه ها برای احداث ساختمان های اسکلت فلزی، ۵۲.۳ درصد برای احداث ساختمان های بتون آرمه، ۱۹.۰ درصد برای احداث ساختمان های با آجر و آهن و ۰.۹ درصد برای احداث ساختمان هایی با سایر مصالح بوده است.