همزمان با سفر رئیس جمهور به استان؛
سد «تالوار» زنجان از طرح های مهر ماندگار آبگیری شد
سد «تالوار» از طرح های مهر ماندگار با حضور دکتر محمود احمدی نژاد آبگیری شد.
به گزارش پارس ، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان زنجان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: با بهره برداری از سد تالوار ۹۸ میلیون مترمکعب آب آشامیدنی شهرهای همدان، قروه، خدابنده، آباد و روستاهای شهر گرماب از آب سد تالوار تأمین می شود.
امیر حمیدنیا افزود: تاکنون برای این طرح شامل سد و شبکه ۱۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل فروش اوراق مشارکت سال پیش هزینه و نیز مبلغ ۶۰۰ میلیارد ریال برای سد و شبکه پیش بینی شده است و این در حالی است که اعتبارات امسال برای این سد در حدود ۲۵۰ میلیارد ریال است
وی با بیان این که سد « تالوار» پس از سد « مشمپا» دومین سد بزرگ استان و جزو طرح های « مهر ماندگار» است، افزود: با بهره برداری از سد تالوار، شاهد برکات زیادی در منطقه، از جمله رونق کشت و زرع و به دنبال آن کاهش مهاجرت خانوارهای روستایی به شهرها، افزایش سطح زیرکشت اراضی کشاورزی و نیز ایجاد نزدیک به ۲۰ هزار فرصت شغلی در منطقه هستیم و این در حالی است که این سد از نوع خاکی سنگ ریزه ای با هسته ی رسی است.
حمیدنیا افزود: این سد از نوع خاکی با هسته رسی، ارتفاع از پی ۸۵ متر، عرض تاج ۱۲ متر، طول تاج ۵۲۹ متر، طول دریاچه ۲۲ کیلومتر و سالانه ۲۳۱ میلیون متر مکعب آب را تنظیم می کند.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان زنجان گفت: از خصوصیات دیگر سد تالوار می توان به مخزن ۵۰۰ میلیون مترمکعبی آن هم چنین برخورداری از ایستگاه های پمپاژ چندگانه و توانایی تأمین آب شرب استان های زنجان و همدان و آب مورد نیاز کشاورزی زنجان و کردستان اشاره کرد و این در حالی است.
حمیدنیا افزود: طرح سد مخزنی و شبکه آبیاری و زهکشی تالوار در راستای دستیابی به اهداف توسعه اقتصاد ملی و با هدف استفاده بهینه از منابع آب و خاک، مطالعه و طراحی شده است.
وی ادامه داد: مطالعات طرح در اسفند ماه ۱۳۷۰ توسط شرکت مهندسی مشاور مهاب قدس و در شهریورماه ۱۳۷۵ تسلیم کار فرما شد و پس از بررسی های لازم در دی ماه ۱۳۵۷ طرح سد مخزنی مورد تصویب قرار گرفت عملیات اجرایی تونل های انحراف آب در اسفندماه توسط شرکت فرگوسن و عملیات اجرایی سد مخزنی و تاسیسات وابسته در اسفندماه ۱۳۸۱ توسط شرکت بین المللی استراتوس آغاز شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان زنجان افزود: افزایش سطوح زیر کشت و تولیدات کشاورزی اشتغالزایی و پیشگیری از مهاجرت های بی رویه، افزایش متوسط در آمد کشاورزان، توسعه صنایع وابسته به کشاورزی، ایجاد شرایط توسعه و رشد بخش های مختلف اقتصادی در راستای محرومیت زدایی، تامین آب شرب همدان و قروه از اهداف اجرای سد تالوار است.
ارسال نظر