به گزارش پارس نیوز، 

صمد کریمی در پنجاه و یکمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان تهران، با اشاره به اینکه گروه‌های پتروشیمی ۷۵ درصد ارز حاصل از صادرات خود را در سامانه نیما عرضه کرده‌اند، گفت: سایر گروه‌های صادراتی به ویژه شرکت‌های فولادی سهم ناچیزی در عرضه ارز صادراتی به بازار ثانویه داشته اند.

وی اضافه کرد: بنا بر آماری که استخراج کرده‌ایم، ارزش صادرات گروه‌های فولادی در­­­هفت ماه امسال رقمی در حدود یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو بوده است در حالی که از این میزان، در حدود تنها ۴۰۶ میلیون یورو در سامانه نیما عرضه شده و شرکت‌های این بخش از بانک مرکزی نیز نزدیک به ۲۴۰ میلیون دلار منابع ارزی خریداری کرده‌اند.

مدیر اداره صادرات بانک مرکزی با بیان اینکه به دنبال سیاست‌های بانک مرکزی در ­ماه‌های گذشته، ثبات در بازار ارز کشور رقم خورده است، اظهار داشت: هدف اصلی بانک مرکزی این است که نرخ حواله‌های ارزی در سامانه نیما با نرخ اسکناس در بازار نزدیک شده و اختلاف‌ها در این دو نرخ کمتر شود.

کریمی ادامه داد: طبق تصمیمات بانک مرکزی، به زودی بازار نقدی ارز ایجاد خواهد شد و در حال حاضر نیز مقدمات آن در حال انجام است.

به گفته وی، رویکرد جدید بانک مرکزی تعامل بیشتر با کانون صرافان است و از حدود ۶۷۰ صرافی کشور، در حدود ۵۰ صرافی از شبکه گسترده مالی با کشورهای مختلف در جهان از جمله آمریکا برخوردار هستند و از شبکه‌های مویرگی صرافی‌ها برای انجام نقل و انتقالات پولی کشور استفاده می‌شود.

مدیر اداره صادرات بانک مرکزی درباره تعهدات ارزی و گلایه عمده صادرکنندگان درباره ­مشکلات ناشی از آن تصریح کرد: بانک مرکزی به دنبال این نیست که به بخش صادرات کشور فشار وارد شود صرفا هدف این است که ارز صادراتی به چرخه اقتصادی کشور بازگردد.

کریمی افزود: صادرکنندگانی که پیش از ابلاغ دستورالعمل اخیر تعهدات ارزی، ارز صادراتی خود را صرف واردات خود کرده یا به واردکنندگان دیگر واگذار کرده‌ یا سپرده‌گذاری داشته‌اند، جزو تعهدات ارزی آنان لحاظ می‌شود.

انتهای پیام/