کشاورزان خطر فرونشست زمین را جدی بگیرند
یک مقام مسئول، مسئولیت ابلاغ هشدار و جلوگیری از ساخت و ساز در مناطق دارای فرونشست را بر عهده سازمان مدیریت بحران کشور دانست.
یحیی جمور، معاون فنی سازمان نقشه برداری کشور در تبیین هشدارهای لازم به کشاورزان درخصوص فرونشست زمین اظهار کرد: سازمان نقشه برداری کشور با حداکثر توان برای شناسایی و اندازه گیری تغییرات سطح پوسته زمین در اقصی نقاط کشور تلاش می کند اما این نهاد اهرمی برای هشدار به مشاغل مرتبط با این مقوله ندارد.
وی افزود: با توجه به این که نشست زمین باعث ایجاد شکاف های عمیق و زمین لرزه به صورت تدریجی می شود، با سازمان های مرتبط بویژه سازمان مدیریت بحران که یک نهاد فرادستگاهی و زیر نظر وزارت کشور است مکاتبات بسیار زیادی داشته ایم.درست است که این نوع لغزش زمین آثار مخرب زیادی بر جای نمی گذارد اما به تدریج موجب از بین رفتن خاک و آبخوان خواهد شد.
بیشتر بخوانید: تهیه ۶ اطلس طلایی از فرونشست زمین از سال گذشته تاکنون
معاون فنی سازمان نقشه برداری کشور اثرات مخرب این جابه جایی زمین را موجب از دست رفتن آبخوان کشاورزی و در نهایت ضعف محصولات دانست و گفت: بارها مکاتباتی مبنی بر آمارهای نشست زمین با وزارت جهاد کشاورزی،وزارت نیرو، استانداری ها و حتی شهرداری هایی نزدیک به دشت های دارای فرونشست، انجام داده ایم اما به دلیل اینکه هشدار و تاکید این موضوع در حیطه سازمان نقشه برداری کشور نیست، بیش از این در مسئولیت سایر نهاد ها دخالتی نداشته ایم.
وی در پاسخ به این سوال که مسئولیت ابلاغ هشدار و جلوگیری از ساخت و سازهای نامناسب در مناطقی که دارای فرونشست بیشتری هستند بر عهده کدام نهاد است،گفت: این مسئولیت بر عهده سازمان مدیریت بحران کشور است.
جمور در ادامه به مناطقی از کشور که دارای فرونشست بیشتری هستند اشاره کرده و گفت: طبق بررسی های صورت گرفته ما در منطقه رفسنجان دارای فرونشست های چشمگیری بوده ایم.
وی اضافه کرد: عمده ترین مناطق جنوب کرمان،استان خراسان رضوی و شمالی، مناطقی از نیشابور،یزد و اردکان، نهایت اطراف دریاچه ارومیه و در نهایت دشت ورامین شاهد بیشترین فور نشست ها بودند.
معاون فنی سازمان نقشه برداری کشور در پایان تصریح کرد: بالاترین علت فرونشست در ایران وسایر نقاط جهان به برداشت بی رویه از منابع زیرزمینی مربوط است که ایران نیز در این مقوله شاهد استفاده بی رویه از چاه های آبی بوده است.این امر موجب از دست دادن آبخوان و در نهایت از بین رفت زمین های کشاورزی خواهد شد.
ارسال نظر