به گزارش پارس به نقل از قدس آنلاین، اما واقعا چه کسانی قیمت خودروها را تا این حد افزایش داده اند؟ این سوالی است که خودروسازان، کارشناسان و برخی نمایندگان مجلس پاسخ های کم و بیش متفاوتی برای آن دارند.

دبیر انجمن خودروسازان ایران در پاسخ به این سوال می گوید: رشد قیمت خودرو ناشی از افزایش شدید قیمت مواد اولیه، نرخ ارز و همچنین عدم ارائه تسهیلات بانکی به خودروسازان است.
احمد نعمت بخش اظهار می کند: خودرو مگر غیر از ترکیب فولاد، مس، آلومینیوم و دیگر مواد اولیه است که با یکدیگر مونتاژ می شوند؟ وقتی قیمت برخی از این مواد اولیه بیش از ۳۰۰ درصد رشد داشته و نرخ ارز نیز چند برابر شده است آیا راهی جز افزایش قیمت خودرو به عنوان محصول نهایی برای سرپا نگاه داشتن واحدهای خودروسازی وجود دارد؟


  در برابر این اظهارات اما یک عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی نظر دیگری دارد. علی خاکساری درباره دلایل گرانی خودرو می گوید: خودرو گران شد چون عرضه آن از سوی خودروساز متوقف شد.
وی مشکل اصلی خودروسازان را نه افزایش قیمت مواد اولیه و دیگر هزینه های تولید بلکه سوءمدیریت در راس این واحدها می داند. وی معتقد است که خودروسازان آن قدر قدرت دارند که در نهایت حرف خود را به کرسی نشانده و توانستند مجوز آزادسازی قیمت خودرو را دریافت کنند.


در این میان از نظر برخی از نمایندگان مجلس نیز خودروسازان متهم اصلی افزایش قیمت ها هستند. یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس سپردن اختیار قیمت گذاری خودرو به خودروسازان را موجب افزایش قیمت این محصول می داند.


موید حسینی صدر می گوید: افزایش شدید قیمت خودرو رانت های چند هزار میلیارد تومانی نصیب شبکه های رانتی خودروسازان کرده است. من مطمئنم که شبکه سودجویی و رانت که به صورت غیرمستقیم در صنعت خودرو با قدرت مشغول کسب منافع خود هستند مانع از اجرایی شدن راهکارهای کاهش قیمت خودرو خواهد شد.


وی البته بر کاهش قیمت های فعلی خودروها از طریق راهکارهایی چون کاهش تعرفه تاکید می کند.
در این میان فارغ از منطقی یا غیرمنطقی بودن دلایل افزایش قیمت خودرو، این مصرف کنندگان هستند که به دلیل بالا بودن تعرفه واردات این محصول به خودروهای روز دنیا به قیمت مناسب دسترسی ندارند.


اما امروز در راهروهای مجلس شورای اسلامی خبرهایی به گوش رسید که از افشاگری شروع شده وبه تهدید خودروسازان ختم شد، این همه نشان میدهد که قطعا کاسه ای زیر نیم کاسه گرانی خودرو درکشور وجود دارد و هر روز ابعاد جدیدتری از ان روشن و گاه افشامیشود.


قیمت در دست مافیای قطعه ساز


عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس از نقش یک قطعه ساز بزرگ در کاهش تولید خودرو در کشور و افزایش قیمت این محصول خبر داد و اعلام کرد که وزیر صنعت، معدن و تجارت برای رسیدگی به این موضوع قول مساعد داده است.


نادر قاضی پور گفت: یک قطعه ساز بزرگ با قبضه کردن بسیاری از قراردادهای تامین قطعات در غول های خودروسازی ایران، نفوذ قابل توجهی در این صنعت پیدا کرده است.
نماینده مردم ارومیه در خانه ملت با بیان اینکه این قطعه ساز به طور مستمر به دنبال افزایش حجم قراردادهای خود با خودروسازان و از دور خارج کردن باقی قطعه سازان است، بیان کرد: این قطعه ساز با تغییراتی که در سیستم قطعات تحویلی به خودروسازان ایجاد می کند، به دنبال حذف سایر قطعه سازان است تا با تعطیلی دیگر واحدهای قطعه سازی، علاوه بر افزایش حجم قراردادهای تامین قطعات خود با خودروسازان، قدرت خود در حوزه صنعت خودروسازی و قطعه سازی کشور را بیش از پیش گسترش داده و به مرحله غیرقابل بازگشت برساند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این قطعه ساز به دنبال ایجاد انحصار در صنعت خودرو و بلعیدن غول های خودروسازی ایران است.


وی ادامه داد: هفته گذشته در جلسه ای با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، این موضوعات مطرح و کلیات اقدامات مخرب این قطعه ساز بزرگ به اطلاع وی رسید، وزیر نیز قول داد این مسائل را پیگیری و با اصلاح صورت گرفته شرایط را برای افزایش تولید و کاهش قیمت خودرو در کشور فراهم کند.


خودروسازی تعطیل شد


رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به اینکه هفته جاری کارگروه صنعت برای بررسی قیمت خودرو تشکیل جلسه می دهد، گفت: مشکل تامین قطعات خودرو برای خودروسازان وجود دارد اما پای ثابت افزایش قیمت خودرو کاهش میزان تولید است.


رضا رحمانی با اشاره به اینکه هفته جاری کارگروه صنعت برای بررسی قیمت خودرو تشکیل جلسه می دهد، تصریح کرد: در این کارگروه مدارک و اسناد خودروسازان درباره قیمت تمام شده خودروهای داخلی بررسی خواهد شد تا به یک نتیجه نهایی در این خصوص برسیم.


نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در جلسه کارگروه صنعت که به منظور بررسی قیمت تمام شده خودروهای داخلی برگزار می شود صالحی نیا معاون امور صنایع و اقتصادی وزارت صنعت معدن و تجارت نیز حضور دارد، افزود: کاهش قیمت خودرو بستگی به دلایل و مدارک دولت و نمایندگان دارداما در اینکه قیمت خودرو باید کاهش یابد شکی نیست.
وی ادامه داد: قیمت هایی که در حال حاضر بر قیمت خودرو حاکم است ناشی از کمبود عرضه خودرو به بازار و دلال بازی های بازار است و این قیمت ها باید کاهش یابد.


رحمانی در پاسخ به این سوال که آیا این امیدواری وجود دارد با توجه به برگزاری جلسه کارگروه صنعت، قیمت خودرو کاهش یابد؟ گفت: مشکل اصلی خودرو در حال حاضر میزان تولید این محصول است و در صورتی که خودروسازان بتوانند میزان تولید خود را افزایش دهند قیمت ها تعدیل خواهد شد.
وی با بیان اینکه باید منتظر برنامه های وزارت صنعت در جلسه کارگروه صنعت برای قیمت خودور باشیم، اظهار کرد: مشکلاتی از جمله تامین قطعات خودرو برای خودروسازان وجود دارد اما پای ثابت افزایش قیمت خودرو کاهش میزان تولید است.


رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطرنشان کرد: ما پیگیر کاهش قیمت خودرو هستیم اما در باره زمان آن نمی توان به طور قطع ظهار نظر کرد.
تهدید به تحقیق و تفحص
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس از تحقیق و تفحص از خودروسازان در صورت عدم پیگری موضوع افزایش قیمت خودرو در هفته جاری خبر داد.


سید هادی حسینی در گفت و گو با خانه ملت خواستار تعیین تکلیف قیمت خودروهای داخلی در هفته جاری شد.
نماینده مردم قائمشهر، سوادکوه و جویبار در مجلس شورای اسلامی افزود: درصورتی که کاهش قیمت خودروهای داخلی در هفته جاری توسط مسئولان پیگیری نشود، طرح تحقیق و تفحص از خودروسازان آغاز می شود.
وی درباره میزان کاهش قیمت خودروهای داخلی و نظر اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس در این خصوص تصریح کرد: خواسته ما اصلاح قیمت خودرو بر اساس معیارهایی است که در جلسه مشترک نماینده وزارت صنعت معدن و تجارت و اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس است، باید تعیین شود.


عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تاکید کرد: در صورتی که تا هفته جاری اصلاح قیمت خودرو توسط وزارتخانه پیگیری نشود، طرح تحقیق و تفحص از خودروسازان در دستور کار قرار می گیرد.