اولویت تخصیص ارز برای تولید برق
عضو هیأت مدیره انجمن انرژیهای تجدیدپذیر اتاق بازرگانی ایران گفت: در صورتی که دولت و مجلس از شرکتهای زیرمجموعه انجمن انرژیهای تجدیدپذیر حمایت کنند قادر خواهیم بود در پیک تابستان سال آینده 1500 مگاوات در زمان پیک مصرف تأمین کنند.
سیدمحمدجواد موسوی در میزگرد گذر از خاموشیهای تابستان 98 با تکیه بر انرژی های تجدیدپذیر، گفت: در صورتی که دولت و مجلس از شرکتهای زیرمجموعه انجمن انرژیهای تجدیدپذیر حمایت کنند قادر خواهیم بود در پیک تابستان سال آینده 1500 مگاوات در زمان پیک مصرف تأمین کنند.
وی با بیان اینکه انجمن انرژیهای تجدیدپذیر ایران با توجه به شناختی که از پتانسیل شرکتهای زیرمجموعه خود دارند میتوانند تعهد کنند که 1500 مگاوات با حمایت دولت و مجلس در زمان پیک تأمین برق انجام دهد، خاطرنشان کرد: در این انجمن 5 کارگروه تخصصی شکل گرفته است که به عنوان مثال با توجه به اهمیت پرداخت بهای برق نیروگاههای تجدیدپذیر که در سال 96 بارها به تأخیر افتاد کارگاه تخصصی بودجه انجمن شکل گرفته و پیگیر مسأله بودجه خرید تضمینی برق تجدیدپذیر است.
موسوی ادامه داد: این وجوه که از عوارض برق حاصل میشود طبق قوانین مصوب مجلس باید صرف خرید تضمینی برق تجدیدپذیر شود اما به دلیل اینکه جزو درآمدهای عمومی دولت محسوب میشود سازمان برنامه به خود اجازه داده که خلاف قوانین مصوب مجلس از این بودجه برای مصارف دیگر استفاده کنند که بیاعتمادی سرمایهگذاران داخلی و خارجی را به همراه داشته و نوعی خودتحریمی را ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: در کارگروه اقتصادی روی موضوعاتی مانند تأمین مالی توسط بانکهای داخلی و خارجی، نحوه همکاری با شرکتهای بیمه، نرخ تشویقی تولید داخل کار میکنیم که به عنوان مثال بانکها قراردادهای خرید تضمینی برق تجدیدپذیرها را با وجود اینکه توسط دولت و به مدت 20 سال منعقد میشود به عنوان ضمانت بازپرداخت اقساط وام قبول نمیکنند.
عضو هیأت مدیره انجمن انرژیهای تجدیدپذیر اتاق بازرگانی ایران با تأکید بر اینکه انرژیهای تجدیدپذیر جزو معدود زمینههایی است که بخش خصوصی به صورت کامل وارد آن شده است و رشد خوبی داشته، گفت: این موضوع امتیازی برای دولت است که اگر مورد حمایت قرار گیرد تجربه خوبی برای کشور خواهد بود.
به گفته موسوی، با توجه به اینکه خورشید در تمام کشور میتابد و باد نیز در بسیاری از نقاط کشور وجود دارد تجدیدپذیرها در سراسر کشور امکان احداث دارند و از طرف دیگر مدت زمان احداث نیروگاههای تجدیدپذیر بسیار کوتاه و در حد چند ماه است. پس بسیار واضح است که راهکار جبران کسری نیاز کشور تأمین برق در پیک تابستان سال آینده از طریق تجدیدپذیرها است.
وی تأکید کرد: در صورت حمایت وزارت نیرو و وزارت صنعت در تأمین کالا سازمان برنامه و بودجه در عدم دستاندازی در بودجه خرید برق تجدیدپذیرها و عدم تأخیر در پرداخت بهای برق میتوانیم در تابستان سال آینده 1500 مگاوات از پیک مصرف برق را تولید کنیم.
موسوی خاطرنشان کرد: متأسفانه کالای تولید برق از نظر وزارت صنعت هنوز به عنوان کالای اساسی تلقی نشده و به لحاظ تخصصی ارز در اولویت دوم قرار دارد و از مدل نیمایی استفاده شده که اساساً به نتیجه نرسیده و پولی داده نمیشود.
به گفته وی، اگر به برق به عنوان محصول استراتژیک و زیرساختی نگاه شود حتی در شرایط تحریم میتوانیم به جذب سرمایهگذار خارجی اقدام کنیم.
همچنین در این میزگرد، متین رضاییان فعال خصوصی حوزه نیروگاه خورشیدی، گفت: در حال حاضر سه ماه است که هیچ پنلی نداریم تا تجهیزات را تأمین کنیم بنابراین در صورت عدم تأمین تجهیزات خورشیدی (پنل و اینورتر) مجبور به تعدیل 70 درصد از نیروی انسانی خواهیم شد.
وی افزود: پروژههای ما در استان البرز، قزوین و کرمان خوابیده است و اگر نتوانیم تا 10 روز آینده پنل و تجهیزات را تأمین کنیم مجبور به تعدیل نیرو خواهیم شد.
رضاییان ادامه داد: ما از سال 90 تا 96، دو مگاوات تولید برق داشتیم اما از سال 96 که دولت خرید تضمینی را اعلام کرد 8 مگاوات اجرا کرده است.
وی خاطرنشان کرد: ما از سال 90 در زمینه انرژی خورشیدی کار کردیم و شروع کار نیز با برق روستایی و تعهدمان برقدار کردن روستاها بوده است.
به گفته رضاییان، اولین پروژه در گیلان بود که با وجود بارندگی زیاد در این استان جواب داده و تولید ما از سال 90 تاکنون افزایش داشته است و امسال توانستیم 150 واحد مسکونی روستایی را برقدار کنیم.
به گفته وی، برای هر خانه روستایی 5 کیلووات سیستم خورشیدی نصب کردیم و به جای اینکه دولت هزینه زیادی بدهد و برق به روستاها ببرد با کمترین هزینه این کار را انجام دادیم.
انتهای پیام/
ارسال نظر