برای سم تحریمها باید دنبال پادزهر بود!
رئیس اتاق ایران و چین گفت: تحریم ها پیش روی ما است و ما باید تحریم ها را پیش بینی کنیم و جلویش را بگیریم. باید خودمان پادزهر سمی که به اقتصادمان تزریق می شود را درست کنیم.
اسدالله عسگر اولادی در مصاحبه با رادیو با بیان اینکه در حال حاضر شرایط به گونه ای نیست که بخواهیم بخش خصوصی یا دولت را مقصر قلمداد کنیم، گفت: شرایط ویژه ای برای کشور پیش آمده، ما مشکلات عدیده ای را در سه ماهه نخست سال پشت سر گذشته ایم و باید از این به بعد حواس مان را جمع کنیم تا مشکلاتمان را با اشتباه بعدی تکرار نکنیم.
وی با اظهار به اینکه هر دو بخش دولتی و خصوص مقصر شرایط پیش آمده هستند، عنوان کرد: تقصیر بخش دولتی این است که بدون مشورت با کارشناسان دانشگاه ها تصمیمات اقتصادی را می گیرد و مدیرانی که این تصمیمات را می گیرند ندانسته وارد عمل می شوند بدون اینکه آینده نگری داشته باشد. مدیران ما نباید اقتصاد خوان باشند بلکه باید اقتصاد دان باشند.
رئیس اتاق ایران و چین متذکر شد: تحریم ها پیش روی ما است و ما باید تحریم ها را پیش بینی کنیم و جلویش را بگیریم. باید خودمان پادزهر سمی که به اقتصادمان تزریق می شود را درست کنیم.
در ادامه ابوذر ندیمی با اظهار به اینکه سهم دولت در اقتصاد از نظر آمار و ارقام بیشتر از 20 درصد نیست، گفت: بسیاری از مجامع، تصمیم سازی ها، منابع، نقدینگی ها و کثیری از نهاد ها و بنیاد ها و قرارگاه ها در اقتصاد نقش دارند.
وی با بیان اینکه تحمیل بودجه به برنامه یکی دیگر از مشکلات در اقتصاد کشور است، تصریح کرد: برنامه های ما بیشتر از اینکه دراز مدت و حتی میان مدت باشد کوتاه مدت و سنواتی است. برنامه داریم ولی بیشتر بودجه نقش آفرین است تا برنامه به تعبیر دیگر بودجه خودش را به برنامه تحمیل می کند.
مشاور سازمان برنامه و بودجه نوع نگاه کشور به دنیا را از دیگر عوامل دخیل در مشکلات دانست و گفت: در این 40 سال نگاه ما به دنیا بیش از اینکه تعامل فعال باشد بر اساس شرایط فکری، ارزشی، انقلابی، دینی و ملاحظات دیگر به گونه ای است که ما با دشمنان شناخته شده ای رو به رو بودیم و اکنون هم اضافه شده است یعنی اگر قبلا بیشتر غربی و عبری بود اکنون عربی هم شده است.
وی متذکر شد: واقعیت این است که بخش خصوصی هم همچنان دولتی است و مستقل نیست و همه اینها تابع از سیاست هستند و همه سیاست در اختیار قوه مجریه نیست.
ندیمی تصویب قانون سرمایه گذار خارجی را به منظور جذب سرمایه های خارج از کشور مفید برشمرد و گفت: باید برای استفاده از هزاران دلار میلیارد ایرانیان خارج از کشور قانون سرمایه گذار خارجی را تصویب کنیم.
وی پرداخت ارزش پول و نه سود پول از طریق بانک ها به سپرده گذاران را از دیگر راه های جذب سرمایه توسط بانک ها دانست و بیان داشت: می گویید 1500 هزار میلیارد تومان در دست بخش خصوصی است، بجای داد و فریاد ربا بیایید پول به ارزش امروز را با یک درصدی در تاریخی که می خواهد پول بازگردانده شود، ، بدهد و مدیریت هم با خود بانک ها باشد یعنی نمی خواهد 20 درصد سود به من دهید بلکه ارزش پول را بدهند.
ارسال نظر