به گزارش پارس به نقل از ایسنا، دومین ماه سال ۱۳۹۲ در حالی به پایان رسید که بورس اوراق بهادار تهران در این ماه به دلیل ثبت نام از کاندیداهای ریاست جمهوری و برررسی لایجه بودجه ۱۳۹۲ در مجلس با فراز و فرودهای زیادی همراه شد و با رشد نسبی به کار خود پایان داد.

به این ترتیب بورس تهران که در اولین ماه سال رکوردهای بی نظیری را ثبت کرده بود، در دومین ماه سال نیز در ادامه روند صعودی قیمت ها به رشد خود ادامه داد و موفق به عبور از کانال های ۴۱ تا ۴۵ هزار واحد در نیمه اردیبهشت ماه شد اما انتظار بازار برای اعلام اسامی نامزدهای احراز صلاحیت شده و از سوی دیگر آغاز بررسی لایحه بودجه در مجلس و تصمیم مجلسی ها در خصوص صنایع پالایشگاهی و سنگ آهنی بورس تهران را در نیمه اردیبهشت ماه به کما برد و در سرازیری قیمت قرار داد. به طوری که دماسنج بازار سرمایه در نیمه دوم این ماه تا کانال ۴۲ هزار واحدی عقب نشینی کرد که همین امر موجب کاهش بازدهی اردیبهشت ماه به ۵،۷ درصد شد.

رشد قابل توجه ارزش معاملات بازار

جزئیات عملکرد تالار شیشه ای در دومین ماه سال نشان می دهد که طی ۲۳ روز معاملاتی، متغیرهای مهم بورس با افزایش مواجه شدند به طوری که ارزش کل معاملات در مقایسه با فروردین۱۳۴.۳ درصد رشد کرد و از ۵۹ هزار و ۶۳۳ میلیارد ریال به ۱۳۹ هزار و ۷۳۷ میلیارد ریال رسید. این در حالی است که حجم سهام معامله شده ۲۱ درصد رشد پیدا کرد و از ۵۷۳۴ میلیون سهم به ۱۸ هزار و ۶۳ میلیون سهم رسید.

در حالی که بورس طی از ۲۳ روز معاملاتی تنها ۱۳ روز مثبت را به خود دید که در این ماه دفعات معامله سهام برابر با ۸۴.۴ درصد در مقایسه با فروردین افزایش یافت و از ۴۷۴ هزار دفعه به ۸۷۵ هزار دفعه بالغ شد.

شاخص کل بورس که در اردیبهشت ماه فراز و فرود زیادی را تجربه کرده بود، در مقایسه با فروردین ۲۳۰۴ واحد معادل ۵.۷ درصد افزایش یافت و از ۴۰ هزار و ۵۵۰ واحد به ۴۲ هزار و ۸۵۵ واحد رسید. ارزش بازار سرمایه نیز در پایان اردیبهشت ماه در مقایسه با فروردین ۴.۱ درصد رشد کرد و از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان به ۲۰۸ هزار میلیارد تومان رسید.

حقیقی ها هزار میلیارد ریال پول خارج کردند

براساس معاملات خرد و بلوک در فروردین ماه ارزش سهام خریداری شده اشخاص حقوقی ۱۴هزار و ۷۰۶ میلیارد ریال معادل ۴۰.۱ درصد از کل خریدها بود. در حالی که ارزش سهام فروخته شده آن ها ۱۳ هزار و ۶۶۵میلیارد ریال و حدود ۳۷ درصد از کل فروش ها بود به این ترتیب دراین ماه سرمایه گذاری خالص اشخاص حقوقی به میزان هزار و ۴۱ میلیارد ریال مثبت شد.

اما در مقابل میزان سرمایه گذاری اشخاص حقیقی به دلیل ریسک های موجود در بازار منفی بود به طوری که در این ماه اشخاص حقیقی ۲۱هزار و ۹۰۴ میلیارد ریال معادل ۶۰ درصد خرید کردند و در مقابل ۲۲ هزار و ۹۴۵ میلیارد ریال معادل ۶۳ درصد فروختند به این ترتیب در این ماه اشخاص حقیقی ۱۰۴۱ میلیارد ریال پول از بازار خارج کردند.

P/E بازار ۵.۶ مرتبه

وضعیت قیمت درآمد به سهم شرکتهای بورسی از کاهش شش درصد P/E بازار نسبت به مدت مشابه سال گذشته حکایت دارد به طوری که P/E بازار از شش مرتبه در اردیبهشت ۱۳۹۱ به ۵.۶ مرتبه در اریبهشت ۱۳۹۲ رسیده است.

همچنین عملکرد تالار شیشه ای نشان می دهد که به دلیل در پیش بودن زمان برگزاری مجامع شرکتها و ارائه گزارش های ۱۲ ماه، تعداد نمادهای متوقف شده از نمادهای بازگشایی شده پیشی گرفته است به طوری که در اردیبهشت ماه نماد ۱۴۴ شرکت به همراه نماد شرکت های مطرح بازار همچون پالایشگاه بندرعباس، تبریز و شرکتهای پتروشیمی متوقف شده و نماد ۹۸ شرکت مورد بازگشایی قرار گرفته است.

عملکرد ابزارهای جدید بازار سرمایه نشان می دهد که در این ماه هیچ اوراقی از اوراق اختیار فروش تبعی معامله نشده و هیچ معامله ای در خصوص قرارداد آتی سهام صورت نگرفته است تنها ۶۷۴ هار برگه اوراق مشارکت مورد معامله قرار گرفته است.

از مهم ترین اتفاقات اردیبهشت ماه بازگشایی نماد پنج شرکت پالایشگاهی و پالایشگاه تهران پس از هفت ماه ورسیدن قیمت هر سهم آن به ۸۲ هزار تومان و نیز عرضه پنج درصد از سهام هلدینگ تامین وبه فروش نرفتن سهام آن بود. همچنین در این ماه علاوه بر فروش ۵۰ درصدی مپنا، ۹ هزار و ۴۲۴ میلیون سهم دولتی به ارزش ۸۰ هزار و ۳۵۲ میلیارد ریال عرضه شده است.

شرکت ها ۵۱ درصد سود تقسیم کردند

همچنین در این ماه ۳۲۳ شرکت بورسی ۳۴۱ هزار و ۸۵۹ میلیارد ریال سود پیش بینی کردند و در مجموع ۲۳۲۳ میلیارد ریال معادل ۵۱ درصد سود نقدی تقسیم کردند.