نشست خبری شورای هماهنگی دستگاههای تابعه وزارت امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه امروز سه شنبه با اصحاب رسانه برگزار شد.

مدیر سازمان جمع آوری و اموال تملیکی استان کرمانشاه در این نشست، سازمان جمع آوری و فروش املاک تملیکی را امین دولت معرفی کرد و افزود: پس از وقوع زلزله بلافاصله در محل کمیته اضطراری تشکیل شد.

برومند میرزایی پور افزود: صبح روز حادثه 4 محموله کالا شامل 1000 تخته پتو، 14 هزار و 811 ثوب البسه گرم، 287 عدد چراغ و 957 عدد انواع لوازم ضروری خانگی به ارزش 1 میلیارد و 50 میلیون تومان برای آسیب دیدگان ارسال کردیم.

وی یادآور شد: با تشکیل جلسه ای که با حضور مسئولین ستادی تشکیل شد، مقرر شد بخش اعظم نیازمندیهای زلزله زدگان از طریق فروش اموال تملیکی تامین شود که در این راستا 12 استان اعلام آمادگی کردند.

میرزایی پور تصریح کرد: در این راستا انواع کالای مصرفی و غذایی(با تایید علوم پزشکی) به ارزش 58 میلیارد ریال تامین و جهت توزیع به هلال احمر ارسال شد.

تصویب 46 هزار فقره تسهیلات برای زلزله زدگان توسط بانکهای استان

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک های دولتی کرمانشاه نیز اظهار داشت: روز پس از حادثه زلزله خودپردازهایی برای ارائه خدمات به سرعت عازم شهرستان سرپل ذهاب شدند تا مردم دچار مشکل نقدینگی نشوند.

بهزاد جلیلیان خاطر نشان کرد: پس از حادثه شبکه بانکی 2 وظیفه را بر عهده دارد. اول تامین نیاز مردم در قالب تسهیلات که برای این منظور 46 هزار فقره تسهیلات مصوب شده است.

تصویب 46000 فقره وام برای زلزله‌زدگان/فروش اموال تملیکی 12 استان

وی افزود: این تسهیلات توسط 7 بانک ملی، سپه، ملت، تجارت، صادرات، مسکن و کشاورزی قابل پرداخت است.

جلیلیان ادامه داد: این 46 هزار فقره شامل 11 هزار فقره تسهیلات 30 میلیون تومانی برای بازسازی روستایی، 4 هزار و 500 فقره تسهیلات 40 میلیون تومانی برای بازسازی شهری، 15 هزار تسهیلات 12 میلیون تومانی برای تعمیرات و 15 هزار و 500 فقره تسهیلات قرض الحسنه 10 میلیون تومانی تامین نیازهای مسکن است.

وی با بیان اینکه پرداخت تسهیلات شروع شده است، گفت: افراد به معین های بنیاد مسکن مراجعه می کنند و مدارک اولیه افراد و ضامن به بانکها ارجاع خواهد شد.

این مسئول بیان کرد: شبکه بانکی به واسطه دستورالعمل صادر شده نیازی به استعلام ها و کارهای اداری اضافی ندارند و اگر کسانی بدهی معوق یا چک برگشتی داشته باشند نیز تسهیلات به آنها تعلق خواهد گرفت.

۲ سال امهال معوقه های بانکی برای زلزله زدگان

به گفته جلیلیان بانکها استعلام برای پرداخت وام نیاز ندارند و فقط امضا کردن قرارداد در محل شعبه و معرفی نامه بنیاد مسکن برای پرداخت تسهیلات ملاک کار شبکه بانکی است.

وی وظیفه دوم شبکه بانکی را را امهال تسهیلات عنوان کرد و گفت: بر اساس دستورالعمل کسانی که قبل از حادثه زلزله در مناطق خسارت دیده استان کرمانشاه تسهیلاتی دریافت کرده اند، این تسهیلات نیز شامل 2 سال امهال می شود و سود این 2 سال توسط دولت پرداخت خواهد شد و افرادی که خسارت دیده اند با معرفی ستاد بحران مشمول امهال خواهند شد.

جلیلیان ابراز داشت: امهال بار مالی بسیار زیادی دارد و طبق یک برآورد در شهرستانهای خسارت دیده این میزان بیش از 10 هزار و 500 میلیارد ریال است که از طرف دولت باید تامین شود و به شبکه بانکی در قالب اعتبار ابلاغ شود.

پرداخت 82 میلیارد و 680 میلیون ریال توسط بیمه به زلزله زدگان

مدیر کل بیمه ایران استان کرمانشاه در این نشست اظهار داشت: پس از حادثه زلزله تا الان حدود 150 میلیون تومان چک پرداختی داشتیم.

تصویب 46000 فقره وام برای زلزله‌زدگان/فروش اموال تملیکی 12 استان

جمال یوسفی افزود: تا کنون 82 میلیارد و 680 میلیون ریال برای 1 هزار و 610 فقره پرونده توسط بیمه ایران پرداخت شده است و 670 فقره دیگر در دست بررسی است.

مدیر کل بیمه ایران استان کرمانشاه میزان برآورد خسارت را 60 میلیارد تومان اعلام و خاطر نشان کرد: توسط 21 شرکت بیمه ای تا کنون 36 میلیارد تومان پرداخت شده است.

وی با بیان اینکه در سرپلذهاب شعبه بیمه ایران نداریم، اظهار داشت: با پیگیری های به عمل آمده به زودی در سرپلذهاب شعبه بیمه ایران دایر خواهد شد و مردم نیازی به مراجعه به شعبه قصرشیرین ندارند.

یوسفی تصریح کرد: تعداد کل پرونده های احصاء شده که تحت پوشش بیمه ایران هستند، حدود 2 هزار و 300 خانوار است.

وی در پایان ابراز داشت: مجموع خسارات در بیمه ایران به 9 میلیارد تومان خواهد رسید.