رئیس سابق شورای رقابت در گفتگو با پارس:
خودروسازان همچنان به دنبال دریافت منابع دولتی و ارزانقیمت
بهتر است واقعیت را قبول کنیم و اجازه دهیم، تولیدکنندهای که نمیتواند خود را اداره کند، تعطیل شود و نگران عواقب آن نباشیم چون قطعا این اتفاق برای اقتصاد کمهزینهتر است، نه این که دائم از منابع و بیتالمال برای تأمین منابع مالی بدون توجیه خود استفاده کند.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- رئیس سابق شورای رقابت گفت: تاکنون دولتها همواره با بهانههای مختلف به خودروسازی ایران باج دادهاند، در حالی که طی چهار دهه گذشته، هیچ پیشرفتی در این صنعت نداشتهایم.
دکتر جمشید پژویان رئیس سابق شورای رقابت در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «پارس» اظهار داشت: اگر به کارنامه خودروسازان و حمایتهایی که آشکار و نهان از دولت برای روی پا ایستادن خود گرفتهاند، توجه داشته باشیم میبینیم، دست خودروسازان پیش دولت دراز بوده است.
وی افزود: بهتر است واقعیت را قبول کنیم و اجازه دهیم، تولیدکنندهای که نمیتواند خود را اداره کند، تعطیل شود و نگران عواقب آن نباشیم چون قطعا این اتفاق برای اقتصاد کمهزینهتر است، نه این که دائم از منابع و بیتالمال برای تأمین منابع مالی بدون توجیه خود استفاده کند.
وی اضافه کرد: مگر نه این که منابع مالی برای کارگاهی که چند دهه است مشغول فعالیت بوده فقط برای نوسازی یا طرحهای توسعهای موردنیاز است؟ آیا خودروسازان کار خاصی در زمینه بهینهسازی یا بهرهوری انجام دادهاند که همواره کمبود منابع دارند و به دنبال دریافت منابع دولتی و ارزانقیمت هستند؟
رئیس سابق شورای رقابت با تاکید بر اینکه قطعا نمیتوانیم از خودروسازان ایران انتظار داشته باشیم، یکشبه راه را اصلاح کنند و بهرهور باشند گفت: اما نکته قابل توجه این است که تاکنون به دلیل نداشتن نقشه راه دقیق در صنعت خودروسازی همواره منابع موجود را هدر دادهایم و دستاوردی جز از بین رفتن حقوق مصرفکنندگان نداشتهایم.
پژویان افزود: شاهد مثال آن هم این نکته که کرهایها روزگاری برای توسعه صنعت خودروسازی خود از صنایع خودروسازی ایران بازدید کردند، اما اکنون فاصله این کشور با ایران چقدر است؟
وی اضافه کرد: امروز باید از خودمان بپرسیم آیا واقعا ایران خودروسازی میخواهد؟ آیا واقعا میتواند در این زمینه مزیت رقابتی داشته باشد؟ پاسخ این سؤالها بسیار مهم است چون دولت تا ابد نمیتواند با استفاده از درآمدهای نفتی خود برای فروش محصولات بیکیفیت خودرویی ایران میان خریداران داخلی انگیزه ایجاد کند و خارجیها هم تکلیفشان روشن است.
رئیس سابق شورای رقابت با اشاره به اینکه حمایتهای صورت گرفته از صنعت خودرو باید حسابشده باشد اظهار داشت: در همه دورانی که تولید انبوه با شکل جدید آغاز شد، دولت با حمایت تعرفهای و در برخی مواقع حمایت اعتباری تلاش کرده، صنعت خودرو را سرپا نگه دارد.
پژویان افزود: این موضوع در حالی است که خودروسازان کشور وابسته شدهاند و توان لازم برای تولید رقابتپذیر و صادرات محور را ندارند، به صورتی که با کوچکترین تغییر نرخ ارز خودرو گران میشود. این نشانه وابستگی و حاصل سیاستهای اشتباه قبل است.
ارسال نظر