به گزارش پارس به نقل از خبرگزاری رویترز، اطلاعات اقتصادی نشان می دهد چین و آمریکا به عنوان دو اقتصاد بزرگ جهان و اصلی ترین مصرف کنندگان نفت جهان به رغم کاهش مصر در اروپا، تقاضای خود را افزایش داده اند.

اما عرضه جهانی نفت کافی است و آژانس بین المللی انرژی روز سه شنبه چشم انداز ضعیفی را برای بازار نفت در چند سال آینده ترسیم کرد. به طوریکه تولید کشورهای غیرعضو اوپک افزایش خواهد یافت و اکثر تقاضای مازاد جهان را تامین خواهد کرد.

آژانس بین المللی انرژی افزود: پس از چند سال که رشد عرضه آمریکای شمالی بیشتر از انتظارات بود، افزایش تولید گاز شیل و نفت سبک آمریکا و شنهای نفتی کانادا تقریبا تمام نیاز بازار را تامین کرده است.

ماریا فاندر هوون مدیراجرایی آژانس بین المللی انرژی در بیانیه ای گفت: خبر خوب این است که این امر به کاهش فشار چند ساله روی بازار کمک میکند.

بهای نفت برنت با ۱۰ سنت کاهش به ۱۰۲ دلار و ۷۲ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت روز دوشنبه یک دلار و ۹ سنت کاهش قیمت داشت.

نفت سبک امریکا نیز با هشت سنت کاهش ۹۵ دلار و ۹ سنت در هر بشکه معامله شد. نفت آمریکا نیز روز دوشنبه ۸۷ سنت کاهش قیمت داشت. هر دو نفت روز گذشته بیشترین کاهش قیمت دو هفته اخیر را تجربه کردند.

آژانس بین المللی انرژی در گزارش خود که به بررسی عرضه جهانی نفت و روند تقاضا میپردازد اعلام کرد: نفت شیل آمریکا در پنج سال آینده به تامین تقاضا نفت جدید از سوی اکثر نقاط جهان کمک خواهد کرد.

این آژانس که به کشورهای مصرف کننده نفت مشاوره می دهد، افزود: این امر باعث می شود تقاضای نفت اوپک نسبت به سطوح فعلی به ندرت تغییر کند.

امیدها برای بهبود اقتصادی آمریکا باعث شده سرعت افزایش قیمت نفت آمریکا بیشتر از برنت باشد.

موسسه گلدمن ساکز پیش بینی کرد، اختلاف قیمت بین نفت برنت و نفت سبک آمریکا در سه ماهه سوم ۲۰۱۳ به پنج دلار در هر بشکه برسد.

تفاوت قیمت برنت و نفت آمریکا در بیشتر ماههای سال ۲۰۱۲ حدود ۲۰ دلار در هر بشکه بود اما این اختلاف با تکمیل پروژه های خط لوله به کمتر از هشت دلار رسیده است.