پارس به نقل از افکارنیوز؛ محمد احمدی بافنده، با اشاره به اینکه خلیج فارس کلید رسیدن به تمامی ظرفیت های موجود اقتصادی کشور است، گفت: رشد کارآفرینی ملی، توسعه ملی و منطقه ای و ظرفیت های بی نظیر اشتغال زایی ظرفیت هایی است که توجه به دریا و صنایع مرتبط با آن به همراه دارد.

وی افزود: متکی شدن به دریا و درنظر داشتن اهمیت آن، اصلی ترین راه رسیدن به حماسه های بزرگ اقتصادی است و موجب شکوفایی و تحولی عظیم در اقتصاد منطقه و کشور خواهد شد.

وی گفت: رشد صنعت دریانوردی، ترانزیت جاده ای و ریلی کشور تنها با شکل گرفتن شاهراه ترانزیتی جنوب به شمال تحقق پذیر است و علاوه بر تمامی امکانات و دستاوردهایی که برای اقتصاد کشور خواهد داشت، زمینه ساز رسیدن به اعتبار و چهره ای بین المللی در راستای حماسه سیاسی نیز خواهد شد.

این کارشناس صنایع دریایی ادامه داد: دریا و راه های دریایی از دیرباز برای ایرانیان اهمیت بسزایی داشته و با توجه به اینکه در بسیاری از متون به رویای پیوند دو دریای شمال و جنوب از راه آب برمی خوریم، می توان این گونه نتیجه گرفت که اهمیت این ارتباط از دیرباز برای این سرزمین شناخته شده بوده اما در حال حاضر شکل گیری این کریدور وابسته به مطالعات اقتصادی و برآورد هزینه است و باید دید که صرفه اقتصادی ما را به کدام سمت می برد و علاوه بر صرفه اقتصادی باید برآورد کرد که چه شکلی از این مسیر تاثیر و کارایی بیشتر و ثمربخش تری خواهد داشت.

او با تکیه بر این که برای بشر امروز امر امکان ناپذیری وجود ندارد، گفت: طرح های مختلف باید در یک روند پژوهشی مورد بررسی قرارگرفته و هزینه های هر تصمیمی محاسبه شود، در هر حال این نکته که ظرفیت بسیار بالایی از هر لحاظ در دو دریای شمال و جنوب وجود دارد بر کسی پوشیده نیست.

او همچنین با تکیه بر دریاپایه بودن ایران و با اشاره به منابع عظیم دریاهای شمال و جنوب از اثر کم تکنولوژی در برنامه ها و پروژه های دریایی و همچنین ضعف نیروی انسانی تربیت شده و متخصص اظهار تاسف کرد و گفت: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری کشور باید در مسیری قرار گیرد که توجه و درک اهمیت دریا و تسلط بر آن روز به روز بیشتر شده و با تمام توان از ظرفیت ها و منابع موجود بهره برداری شود.

احمدی بافنده در ادامه به بررسی عدم رشد صنایع مرتبط از جمله صنعت کشتی سازی به عنوان یکی از شاخص ترین صنایع مرتبط با قابلیت های بی شمار این صنعت در بهره بری نیروی انسانی و اشتغال زایی پرداخت و بالا بودن نرخ بهره های بانکی و بی توجهی مسئولان را دلایل اصلی رشد نیافتن این صنایع دانست و گفت: دانش، آگاهی و اراده لازم در کشور وجود ندارد و متاسفانه به خصوص در این چند سال اخیر اقتصاد کشور شدیدا درگیر با سیاست بوده است.

این استاد دانشگاه همچنین بر نیاز تجهیز شمال و جنوب و شرق و غرب کشور به خطوط آهن و یک شبکه ی منسجم ریلی تاکید کرد و افزود: ایجاد یک شبکه قدرتمند ریلی که انحصار آن هم در دست هیچ کس نباشد از اهمیت ویژه ای برخوردار است و همچنین باید در نظر داشت که بیشتر این مسیرها در مناطق مسطح و خشک کویری بوده و از آن جایی که با موانع طبیعی کمی روبرو هستیم رسیدن به این شبکه چندان هم کار دشواری نیست.

وی با تاکید بر وجود بازارهای مصرف جدید و پرظرفیت کشورهای مشترک المنافع جدا شده از شوروی سابق که اصطلاحا بازارهایی تشنه اند و روز به روز نیازشان به کالا بیشتر می شود، افزود: کشور ما با توجه به ظرفیت های موجودش در صورت داشتن یک برنامه ریزی دقیق و محاسبه شده می تواند حمل ونقل و ترانزیت این کشورها را در دست بگیرد و تاکید بیش تر ما در ابتدا باید بر روی مسیر جنوب به شمال باشد.

وی اضافه کرد: توجه به مسیر شمال به جنوب به هیچ وجه به معنای نادیده گرفتن مسیر بازگشت نیست. ما باید بازار کالاهای این کشورها را هم در دست بگیریم. برای مثال می توان در این زمینه به وجود انبوه غلات در این کشورها اشاره کرد و قطری که برای تامین غلاتش در کنیا زمین اجاره می کند!