تصمیم جدید دولت برای پرند
با صدور حکم نامزدی پایتخت از سوی استانداری تهران برای شهر جدید پرند، شورای عالی شهرسازی و معماری کشور راهکار جلوگیری از «انفجار جمعیتی در پایتخت جدید و دچارشدن به چالش پایتخت اول» را تصویب کرد.
بارگذاری جمعیتی در شهری که قرار است جمعیت سربار تهران را پذیرش کند، محدود شد. شورای عالی شهرسازی ومعماری کشور در مصوبه تازه خود، مساحت « محدوده اصلی» شهر جدید پرند را در حد پذیرش ۴۸۳ هزار نفر جمعیت ساکن، تعیین کرد. در این مصوبه، مساحت پرند معادل ۳۴۲۰ هکتار – به اندازه یک بیستم محدوه فعلی شهر تهران- تعیین شده است.
به این ترتیب با اجرای مصوبه شورای عالی شهرسازی ومعماری کشور، عملا اجازه تعریف پروژه جدید مسکن مهر در پرند از دولت سلب می شود، ضمن اینکه با توجه به جمعیت کنونی پرند، ظرفیت خالی زیادی در این شهر برای تکمیل سقف جمعیتی از طریق سایر ساخت وسازها، باقی نمانده است.
محسن غیاثی نیا، معاون شهرسازی و معماری شرکت عمران شهر جدید پرند درباره جزئیات این مصوبه گفت: جمعیت پرند تا پیش از شروع به ساخت مسکن مهر، طبق آمار سرشماری، ۳۲ هزار نفر بود و با افتتاح حدود ۱۵ هزار واحد مسکونی مهر در دو سال اخیر، این جمعیت هم اکنون به ۸۰ هزار نفر رسیده است. همچنین با تکمیل مابقی واحدهای مسکونی مهر در حال ساخت، کل جمعیت ساکن در پرند تا پایان امسال از ۸۰ هزار نفر فعلی به ۴۴۰ هزار نفر افزایش پیدا می کند که با توجه به سقف جمعیت مصوب برای پرند، امکان ساخت وساز جدید حداکثر برای ۴۰ هزار نفر دیگر وجود خواهد داشت.
عضو هیات مدیره شهر جدید پرند در ادامه با تاکید براینکه ساخت حدود ۱۰۰ هزار واحد مسکونی مهر در پرند، حداقل ۴۰۰ هزار نفر از جمعیت مازاد شهر تهران را تا پایان سال جاری به پرند منتقل می کند، افزود: طبق مصوبه تازه شورای عالی شهرسازی ومعماری کشور، ظرفیت پرند برای ساخت وساز جدید حداکثر در حد ۵۰ هزار واحد است که این واحدها نه بصورت مسکن مهر، بلکه به شکل خانه های ویلایی و آپارتمان های کم تراکم احداث خواهد شد.
امکان دوبرابرشدن پرند
غیاثی نیا در عین حال تصریح کرد: مساحت محدوده پرند امکان توسعه دوبرابری و اضافه شدن ۴ هزار هکتار به محدوده ۳۴۲۰ هکتاری فعلی را دارد، اما برای این افزایش محدوده، لازم است شورای عالی شهرسازی در سال های آینده، تصمیم گیری کند.
وی افزود: تا پیش از ابلاغ مصوبه اخیر این شورا، مصوبه سال۸۶ شورای عالی شهرسازی (طرح جامع مجموعه شهری تهران) ، مبنای بارگذاری جمعیت پرند قرار داشت. در سال۸۶ مصوب شده بود جمعیت شهر جدید پرند تا سال ۱۴۰۵ باید به ۷۰۰ هزار نفر جمعیت برسد. اما مصوبه تازه شورا، سقف جمعیت را از ۷۰۰ هزار نفر به ۴۸۳ هزار نفر محدود کرده است.
عضو هیات مدیره پرند گفت: به دنبال این مصوبه، توسعه خدمات سکونتی در پرند جایگزین ساخت وسازهای مسکونی جدید می شود تا سرانه های خدماتی این شهر به ۵۴ مترمربع و سپس به نرخ استاندارد ۶۳ مترمربع افزایش یابد.
برخی مسوولان قبلی وزارت مسکن با انتقاد از ۱۰ برابرشدن جمعیت پرند ظرف چهار سال اخیر تحت تاثیر مسکن مهر، ادعا می کنند: در زمان تاسیس پرند بنا بود جمعیت شهر در طول ۲۰سال به سقف تعیین شده برسد.
اما محسن غیاثی نیا معاون شهرسازی پرند در این زمینه اعلام کرد: طبق مصوبه سال ۱۳۶۸ شورای عالی شهرسازی که اجازه تاسیس شهر جدید پرند را صادر کرد، جمعیت پرند برای سال۹۰ معادل ۳۰۰ هزار نفر تعیین شد، این در حالی است که هم اکنون کل جمعیت شهر حداکثر ۸۰ هزار نفر است، بنابراین رشد سریع و غیرطبیعی اتفاق نیفتاده است.
ارسال نظر